Tämän takia vastustan aborttia

  • Viestiketjun aloittaja adelessa
  • Ensimmäinen viesti
Nythän ei ole kyse siitä kuka on kuinkakin tiukka ja kenelle. Itse vaahtoat täällä lasten murhaamisesta ja itse olet toisaalta hyväksymässä toisaalta "joustavasti" lapsen murhamisen. Ihan samalla tavalla hyväksyt lapsen murhan jos sen tekee "vahingossa" eli mukamas tietättään käyttää jälkiehkäisyä.

Sinull ei ole oikeasti mitään logiikkaa noissa jutuissa.

Minä en pidä mitään ehkäisykeinoa vääränä, enkä myöskään aborttia ellei siihen joku painosta.
Logiikkani on selkeä, jos munasolu ei ole kiinnittynyt, en pidä sitä vauvana muilla. Itse tunsin heti olevani raskaana, joten tunsin että mahassani on vauva. Mutta muiden puolesta en voi sitä tuntea. Ainoastaan tämä tuntemus erottaa itseni muiden kolmesta päivästä.

Mutta nyt täytyy mennä nukkumaan ennekuni tyttö aamulla herää. Pitää olla pirteänä leikkimässä :)
 
Tukkajumala
"Kaikkien tieteenalojen kannalta on ratkaisematonta, milloin ja missä määrin sikiöstä tulee ihminen, mikä on sikiön ihmisarvo. Onko kolmen vuorokauden ikäinen soluryhmä ihminen? Entä kahden viikon ikäinen? Joko kahdeksanviikkoinen vai eikö vielä kaksitoistaviikkoinenkaan? Miten kohdussa oleva 24 viikon ikäinen sikiö"

Mielestäni Suomen käytäntö on hyvä ja meidän määritelmä milloin abortin voi vielä tehdä on hyvä. Jokainen tekee tietenkin yksilöllisiä ratkaisuja mitkä perustuvat omaantuntoon ja moraaliin, mutta yhteiskunnan pitää ne rajat vetää johonkin ja antaa muille tehdä toisenlaisia ratkaisuja.

Suomi kuten muutkin maat voivat tehdä tulevaisuudessa toisenlaisia ratkaisuja, kun tiedämme enemmän. Nyt meidän pitää yhdessä näillä tiedoilla vetää se raja miten sen parhaaksi koemme tällä hetkellä.
 
Niin, en näe mitään ristiriitaisuutta. Hyväksyn ehkäisyn muilla, myös kiperukan ja jälkiehkäisypillerin. Jos en hyväksyisi, laskisin muille lapsen alkavan hedelmöityksestä, mutta koska hyväksyn, en voi nini tehdä vaan siirrän vauvan vauvana olemista kiinnittymiseen. Kolme päivää, eli se aika jolloin jälkiehkäisy voidaan ottaa, on se rajapyykki. Sitten äiti on saanut päättä, ottaako riskin eikä ota pilleria ja saattaa olla raskaana vai ottaako pillerin vaikka saattais olla raskaana. Sen jälkeen jos on raskaana eikä lasta halua, murhaa lapsen tai antaa adoptioon.
Minä kun luulin että kaikilla ihmisillä se lapsi alkaa samasta mutta olen kai erehtynyt. Tai sitten sinä et oikeasti ymmärrä ihmisen biologiasta mitää.


Mutta kerro vielä kerran (siis ensimmäisen) miten se solurykelmä noin fyysisesti eroaa siellä jonkun muun naisen kohdussa hetki ennen ja hetki jälkeen kiinnittymisen?

Ja sovitaanko ettet enää neljättä kertaa copy/paste tuota omaa kommenttiasi kun argumentit loppuu. Sitä on nyt tässä ketjussa tullut tarpeeksi ja vanhemmissakin ketjuissa.
 
"just"
[QUOTE="hoitsu";25928288]Suomessa abortoidaan alle 5% raiskauksen uhriksi joituneita. Tämäkö oikeuttaa abortoimaan loput 95%?[/QUOTE]

Opettele suomea äläkä esiinny hoitajana kun et sitä ole.
 
Tukkajumala
Kannattaa pitää myös mielessä, että aborttien laillistaminen vähentää niiden määrää ja ennen kaikkea suojelee naisten henkeä ja terveyttä. Asia ei siis ole niin mustavalkoista ja selvää kuin moni olettaa.
 
"vieras"
Kyllä on Katylina nukkunut biologian tunneilla. Aivokuolema ja kooma ovat kaksi eri asiaa. Ja jos vauva syntyy ilman aivoja niin se on aivokuollut eli kuollut. Kyllä, tälläisia vauvoja syntyy silloin tällöin, osa elänyt jopa muutaman vuoden mutta aivoja heillä ei ole eli sitä osaa mikä tekee heistä ihmisen. He eivät ajattele, tunne, koe, aisti. Joten kyllä sellainen vauva on solumöykky vaikka kuinka olisi ihmisen näköinen.
 
armiina
Ei, olet jo elänyt. Kantasolusta tulisi uusi sinä, samanlainen kuin sinä. Lapsesi mahsaa ei ole sinä, hän on oma persoonansa, oma dna:nsa.
Ei se nyt ihan noinkaan mene.
Ympäristöllä ja kokemuksilla on lapsen persoonan kehitykseen tuntemattoman kokoinen vaikutus, mutta kaksi erilaisissa oloissa kasvanutta ihmistä, vaikka geneettisesti olisivat sama, eivät ole sama ihminen.

Identtisillä kaksosilla ei muuten ole sitä yhtä ja omaa DNA:ta.
 
Kepsis
En, todellakaan. Mutta lämpimät ateriat, omat huoneet, mahdollisuus opiskella ja tienata, tv, tietokone yms verrattuna vanhaiskotiin. Maksaa kuulemma 220e/ yksi vanki/ päivä. Siitä voi jo päätellä,millaista siellä on.
Koulukodissa maksaa erityishoidossa olevat n. 400€/pvä valtiolle ja ne "normaalit" hoidettavat sen reilu 200 € /pvä , voit kysyä heiltä miten 5 tähden hotelli se koulukodissa eläminen on. Eikä muuten tasan ole sama asia kuin vankilassa oleminen, vaikka joissain asioissa muistuttavatkin toisiaan, mutta vain muistuttavat.

Ei vissiin ole käsitystä sinulla siitä mistä nuo päiväkohtaiset arviot edes koostuvat, ei ne ole sama asia kuin omillaan elävän ihmisen päiväkohtaiset kustannukset. Henkilökunta se on mikä maksaa, ympärivuorokautinen valvonta jne.
 
Sinä aloit taas jankkaamaan tuota samaa litaniaa. Ehkäisy, abortti, murha, jälkiehkäisy, kierukka...

Yksinkertaisesti kyse on nyt siitä, että sinä pidät hedelmöittynyttä munasolua ihmisenä jonka murhan hyväksyt, samalla kun hyväksyt munasolun kiinnittymisen estämisen. Olet toki tässä murhaamisessa ylättävänkin joustava.
Ihan sama kuinka monta kertaa sen toistat, kun ei ymmärrä ristiriitaa niin ei ymmärrä.
 
oksu
Tekeekö syntymä lapsesta persoonan? Jos ensin ajatellaan sikiön tulevan persoonaksi vasta syntymän yhteydessä, on ensimmäinen kysymys se, mikä tekee tästä hetkestä niin merkittävän? Mikä saa aikaan sen, että se tekee sikiön persoonaksi? Eikö syntymän hetki tosiasiassa merkitse vain asuinpaikan vaihdosta - vaihdosta, jossa lapsi siirtyy kohdun sisäpuolelta sen ulkopuolelle - samalla tavalla kuin mekin voimme siirtyä talon sisäpuolelta sen ulkopuolelle.
On hyvä sentähden ymmärtää, ettei syntymän hetki tee lapsesta yhtään enempää persoonaa kuin mitä hän oli vaikkapa päivää aikaisemmin ollessaan äitinsä kohdussa. Hänellä on samat ruumiinjäsenet - suu, jalat, kädet... - molemmissa paikoissa, ja hän on myös syntymän jälkeen yhtä riippuvainen äitinsä huolenpidosta. Koko ajan on kyseessä sama yksilö, mutta muutos tapahtuu vain asuinpaikassa.
 
[QUOTE="Hoitaja";25928218]Nykyään taistelen ihmishenkien puolesta vaativassa ympäristössä. Urani alkuakoina pidin pientä ihmistä sylissäni, joka itki ja hengitti. Kysyin lääkäriltä: "mitä minä teen tälle?" Johon lääkäri: "et mitään. Se on abortoitu".[/QUOTE]

Ihan mieleenkiinnosta kysyn minkä viikkoisesta abortoidusta on kyse? Jos raskaus suomessa keskeytetään pääsääntöisesti ennen 12.raskausviikkoa ja poikkeusluvalla keskeytyksen voi saada sinne 20.raskausviikkoon asti.
 
Viimeksi muokattu:
Toki vammaisilla on oikeus elää siinä missä muillakin ja toki yhteiskunta tulee vastaan jos syntyy vammainen lapsi. Mutta kuka auttaa vanhempia katsomaan vierestä kun oma lapsi kärsii esim. joutumalla läpi käymään useita leikkauksia jotka ei tuota toivottua tulosta, kuka auttaa perheen muita lapsia ymmärtämään että pikkuveli/sisko ei tule sairaalasta kotia koska on niin kovin kipeä? Kuka auttaa perhettä elämään normaalia elämää jos se elämä keskittyy sairaalan käytäville surujen ja huolien täyttämänä? Missä on sillon perheen muiden lasten lapsuus?

Voi kun elämä tosiaan olisikin noin kovin helppoa että kaikki asiat voisi ajatella vain yhdeltä kannalta. Jokaisella on oikeus elää, mutta jokaisella on oikeus myös hyvään elämänlaatuun. Kaikille sitä ei ikävä kyllä voida suoda.
 
"Tina"
Ei ilmeisesti jotkut tajua sitä, että sitä ehkäisyn pettämistä ei pakosta tajua sinä aikana kun jälkiehkäisyn voisi ottaa. Nimittäin jos käyttää pillereitä, rengasta tai muuta ehkäisyä niin ei sitä ehkäisyn pettämistä pakosta huomaa kovinkaan helposti. Eikä kortsunkaan pettämistä pakosta huomaa heti.

Mä tiedän erään naisen jonka raskaus ehti lähes puoleen väliin ennen kuin se huomattiin. Hänellä oli todella epäsäännölliset menkat eikä pidetty kovin todennäköisenä, että edes tulee raskaaksi. No hän piti tämän lapsen, mutta joku toinen olisi voinut olla toista mieltä.

Mun mielestä aika paljon vaadittu, että nainen kantaa lapsen sisällään 9kk ja sitten antaa pois.
 
Pakko vielä tökkiä tikulla muurahaispesää, eli siis...
oma mielipiteeni on, että vammainen lapsi täytyy saada abortoida, koska vammaisten lisääntyminen nopeuttaa ihmiskunnan tuhoa. Vammaiset kun lisääntyvät keskenään / terveiden kanssa niin lopulta kaikilla on jokin edes pieni geenivirhe. Onneksi luonto on hoitanut homman niin hienosti, että keho abortoi vammaisen hedelmöittyneen munasolun yleensä itsekseen = keskenmeno.
Ymmärrän kuitenkin myös niitä jotka ovat tätäkin vastaan, esim vammaisten vanhemmat. Jos lapseni olisi ollut vammainen tietämättäni, tietenkin olisin hänet hoitanut ja rakastanut samalla tavalla kuin nytkin. Mutta miksi pitää haluta tietentahtoen synnyttää vammainen? Kaikki vammaiset eivät ole onnellisia, toiset joutuvat kärsimään fyysisitä ja henkisistä kivuista koko ikänsä, onko se sitten hienoa?
 
Nythän ei ole kyse siitä kuka on kuinkakin tiukka ja kenelle. Itse vaahtoat täällä lasten murhaamisesta ja itse olet toisaalta hyväksymässä toisaalta "joustavasti" lapsen murhamisen. Ihan samalla tavalla hyväksyt lapsen murhan jos sen tekee "vahingossa" eli mukamas tietättään käyttää jälkiehkäisyä.

Sinull ei ole oikeasti mitään logiikkaa noissa jutuissa.

Minä en pidä mitään ehkäisykeinoa vääränä, enkä myöskään aborttia ellei siihen joku painosta.
On Katylinalla logiikka tässä, ja varsin aukoton logiikka onkin. Murhaaminen on ihan ok, kun se tehdään kuten hänelle itselleen sopii. Vika tässä vain on se, että yleensä tuollaiset päätökset jätetään tuomareille tai jumalille. Mutta kun Katylinalla ei ole jumalaa, niin hän korottaa itsensä siihen asemaan. Silloin voi näppärästi tuomita eläviä ja kuolleita ja logiikan vika korjaantuu käden käänteessä.
 
"Tina"
Eihän sinun jutuissa ole päätä eikä häntää, etkö tajua itse kuinka sekavia ja ristiriitaisia kommentteja kirjoitat Katyliina.
Niinpä, mutta ei tuo tyyppi tajua. Hänelle on tärkeintä hehkuttaa sitä omaa paremmuuttaan ja hänen mielestään yhtä ainoaa tapaa elää. Oikeastaan aika huvittava tyyppi joka ei lainkaan tajua miksi hänelle nauretaan.

Ja kuka muka tuntee heti, että nyt on hedelmöitys onnistunut. :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
 
"Osku"
Seuraava lainaus osoittaa hyvin, miten vaikea asia odottamaton raskaus voi olla monille ihmisille, varsinkin jos he eivät ole siihen henkisesti valmistautuneet ja olleet valmiit - se voi tuntua heistä raskaalta taakalta. Esimerkistä käy myös ilmi, että kaikesta propagandasta huolimatta monilla abortin tehneillä on jälkeenpäin käsitys siitä, että he sittenkin tekivät väärin. He saattavat tuntea siitä syyllisyyttä, mutta eivät voi sitä enää peruuttaa:

... Hetken hiljaisuuden jälkeen Nakagawa-san jatkaa:
- Kesällä tulin raskaaksi ja halusin abortin. Luulin, etten jaksaisi mitenkään aloittaa alusta vauvanhoitoa nyt, kun Daisukekin on juuri saatu kolmivuotiaaksi. Kaikki ajattelevat nykyisin, että kaksi lasta riittää yhteen perheeseen. Koulutuskin kun maksaa niin paljon rahaa. Niinpä siis sen enempää ajattelematta menin lääkäriin ja annoin tuhota pienen elämän, joka sydämeni alla kasvoi.
Nuoren naisen silmiin nousevat kyyneleet. Niin minunkin.
- Vasta jälkeenpäin tajusin, mitä olin tehnyt. Tuntui kuin olisin omin käsin tappanut lapseni. Silloin vasta ymmärsin, että olen syntinen. Enhän ole sen parempi kuin muutkaan murhaajat...
- Kuka sinulle sanoi, että ab-abortti on synti? Kuulitko sen kirkossa? Minusta tuntuu äkkiä vaikealta saada japanilaisia sanoja ulos suustani.
- En suinkaan. Kyllä me japanilaiset periaatteessa tiedämme, että abortti on väärin, mutta käytännössä monet sen silti tekevät. Ne, jotka saavat omantunnonvaivoja, voivat mennä erityisiin "keskostemppeleihin" rukoilemaan lapsensa sielun puolesta ja viemään sinne pienen buddhankuvan. Anoppi neuvoi minuakin menemään sellaiseen temppeliin, kun näki miten onneton olen. Mutta en halua, koska en usko niihin jumaliin.
 
"Tina"
On Katylinalla logiikka tässä, ja varsin aukoton logiikka onkin. Murhaaminen on ihan ok, kun se tehdään kuten hänelle itselleen sopii. Vika tässä vain on se, että yleensä tuollaiset päätökset jätetään tuomareille tai jumalille. Mutta kun Katylinalla ei ole jumalaa, niin hän korottaa itsensä siihen asemaan. Silloin voi näppärästi tuomita eläviä ja kuolleita ja logiikan vika korjaantuu käden käänteessä.
Kyllä on sopiva kuvaus!
 
"vieras"
Pakko vielä tökkiä tikulla muurahaispesää, eli siis...
oma mielipiteeni on, että vammainen lapsi täytyy saada abortoida, koska vammaisten lisääntyminen nopeuttaa ihmiskunnan tuhoa. Vammaiset kun lisääntyvät keskenään / terveiden kanssa niin lopulta kaikilla on jokin edes pieni geenivirhe. Onneksi luonto on hoitanut homman niin hienosti, että keho abortoi vammaisen hedelmöittyneen munasolun yleensä itsekseen = keskenmeno.
Ymmärrän kuitenkin myös niitä jotka ovat tätäkin vastaan, esim vammaisten vanhemmat. Jos lapseni olisi ollut vammainen tietämättäni, tietenkin olisin hänet hoitanut ja rakastanut samalla tavalla kuin nytkin. Mutta miksi pitää haluta tietentahtoen synnyttää vammainen? Kaikki vammaiset eivät ole onnellisia, toiset joutuvat kärsimään fyysisitä ja henkisistä kivuista koko ikänsä, onko se sitten hienoa?
Niinpä. Ihmiset vaan luulevat vammaisten olevan iloisia down-ihmisiä, todellisuus kun taas on ihan toinen. Kuka haluaa synnyttää lapsen kitumaan? Joskus suurinta rakkautta lastaan kohtaan on päästää hänet kärsimyksistään. Toiset kuten Katyliina taas ajattelevat vain itseään ja sädekehänsä kiillottamista.
 

Yhteistyössä