lapsen ravitsemus
Miksi tänäpäivänä yltäkylläisyyden suomessa lapsiperheet syövät niin älyttömän huonosti? Mun tuttavapiiriin kuuluu perheitä, joissa on normaalia syödä ensin vauvaikä purkkiruokaa (pelkästään, suoraan purkista ilman kasvislisukkeita aina eikä juuri sormisyötävää, jollei lasketa vaaleaa leipää) ja sitten 1-vuotiaana aletaan noudattaa vaikkapa tälläistä ruokavaliota:
-aamupala mansikkajogurttipurkki
-lounas kalapuikkoja rasvassa paisettuna ja muusia
-välipala vaikka vanukas
-päivällinen valmislihapullia ja ranskalaisia
-illallinen jokin makuviilipurkki tms.
Mikään ei ole tuoretta, mitään ei syödä lähelläään tuotteen alkuperäistä olomuotoa muistuttavasti. Onpa niitäkin perheitä, joissa esim. lounas on kauhallinen makaroonia ketsupilla. Tai se, että vauvalle tekee ruuan itse tarkoittaa sitä että soseuttaa makaroonia, pannulla paistettua jauhelihaa ja korviketta.
Meille esim. tuli sukulaislapset hoitoon ja annoin lapsille ns. alkusalaatin joka meillä on tapana ruuan jäähtymistä odotellessa. Lapseni syövät mielellään kasviksia ja vihanneksia, ovat syöneet puolivuotiaasta alkaen. Tämä tuttavaperheen reilu 1v ei todellakaan ymmärtänyt, että mitä kurkkutikulla kuuluisi tehdä, ei edes käteensä ottanut kun ei ole ikinä ruokaa tutkiskellut vaan saanut aina purkista. Ja 3v rallatti että hyi pahaa pahaa hän ei syö, eikä syödä kotona ikinä tuollaista.
Ja sitten nämä uravanhemmat, joiden lapset lähtevät yksin kouluun ja tulevat yksin kotiin, helppohan niiden on syödä aamu- ja välipalaksi joku purkki taasen, vaikkapa jogurttia tms. Ja kun iltapäivällä tullaan töistä, niin nopeasti joku einesruoka valmistuu. Puuroa ei syö enää juuri kukaan kotona. Oli meilläkin taaperoikäisellä vaihe, että puuro ei maistunut, mutta kun sitä tarjoaa uutterasti vaihtelevilla lisukkeilla, niin kyllä se alkaa taas maistua. Esim. mustikat tai vaikka omenaraaste puuron joukossa maistuu lapsille.
-aamupala mansikkajogurttipurkki
-lounas kalapuikkoja rasvassa paisettuna ja muusia
-välipala vaikka vanukas
-päivällinen valmislihapullia ja ranskalaisia
-illallinen jokin makuviilipurkki tms.
Mikään ei ole tuoretta, mitään ei syödä lähelläään tuotteen alkuperäistä olomuotoa muistuttavasti. Onpa niitäkin perheitä, joissa esim. lounas on kauhallinen makaroonia ketsupilla. Tai se, että vauvalle tekee ruuan itse tarkoittaa sitä että soseuttaa makaroonia, pannulla paistettua jauhelihaa ja korviketta.
Meille esim. tuli sukulaislapset hoitoon ja annoin lapsille ns. alkusalaatin joka meillä on tapana ruuan jäähtymistä odotellessa. Lapseni syövät mielellään kasviksia ja vihanneksia, ovat syöneet puolivuotiaasta alkaen. Tämä tuttavaperheen reilu 1v ei todellakaan ymmärtänyt, että mitä kurkkutikulla kuuluisi tehdä, ei edes käteensä ottanut kun ei ole ikinä ruokaa tutkiskellut vaan saanut aina purkista. Ja 3v rallatti että hyi pahaa pahaa hän ei syö, eikä syödä kotona ikinä tuollaista.
Ja sitten nämä uravanhemmat, joiden lapset lähtevät yksin kouluun ja tulevat yksin kotiin, helppohan niiden on syödä aamu- ja välipalaksi joku purkki taasen, vaikkapa jogurttia tms. Ja kun iltapäivällä tullaan töistä, niin nopeasti joku einesruoka valmistuu. Puuroa ei syö enää juuri kukaan kotona. Oli meilläkin taaperoikäisellä vaihe, että puuro ei maistunut, mutta kun sitä tarjoaa uutterasti vaihtelevilla lisukkeilla, niin kyllä se alkaa taas maistua. Esim. mustikat tai vaikka omenaraaste puuron joukossa maistuu lapsille.