Keittiönoita
Poron sisäfilee, kaarnikka-minttusuklaakastike ja karpalochutney
Poron marinoiminen:
- 2 poron sisäfilettä
- 10 katajanmarjaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 10 kokonaista valkopippuria
- 8 kokonaista rosepippuria
- 5 kokonaista mustapippuria
- 1 pieni punasipuli silputtuna
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
Murskaa pippurit ja katajanmarjat. Lisää suola, silputtu punasipuli ja valkosipuli. Lisää öljy. Sekoita ainekset ja laita poron sisäfileet marinadiin. Anna marinoitua yön yli. Huom! Voit laittaa jäiset fileet marinadiin sulamaan.
Kastike:
- 2 pientä tai 1 iso laakerinlehti
- 1 punasipuli
- n. 10 cm pala porkkanaa
- n. 5 cm pala palsternakkaa
- n. 5 cm pala varsiselleriä
- 1 tl kuivattua persiljaa
- nokare voita
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl portviiniä
- ½ tl suolaa
- 2 rkl Maizenaa
- 3 rkl Kaarnikka-minttusuklaahyytelöä (kuva alla)
Sulata voi paistokasarissa. Ruskista punasipuli, porkkana, palsternakka ja varsiselleri voissa. Lisää vesi, portviini, suola, laakerilehdet ja persilja. Anna kastikkeen kiehua kasaan noin 45 min. Siivilöi kastike. Lisää sekaan Maizena sekä kaarnikka-minttusuklaahyytelö. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 min.
Karpalochutney:
- 1 pieni punasipuli
- 1,5 dl karpaloita
- 3 rkl hillosokeria
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
Kuori ja silppua sipuli. Laita sipulisilppu, karpalot, hillosokeri ja balsamiviinietikka pieneen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua noin 10 min. Anna jäähtyä.
Poron paistaminen:
- marinoidut porofileet
- suolaa
- mustapippuria
- voita
Pyyhi fileistä ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla. Ripottele fileiden pinnalle hieman suolaa ja mustapippuria. Kuumenna pannulla voi ja ruskista fileet pannulla. 1-1,5 minuuttia molemmin puolin riittää.
Tarjoile puikulaperunoiden, höyrytettyjen porkkanoiden ja salaatin kera.
Isompi kuva täällä:
http://www.saunalahti.fi/~simppeli/A2/haaste_poro2.jpg
Poron marinoiminen:
- 2 poron sisäfilettä
- 10 katajanmarjaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 10 kokonaista valkopippuria
- 8 kokonaista rosepippuria
- 5 kokonaista mustapippuria
- 1 pieni punasipuli silputtuna
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 tl suolaa
Murskaa pippurit ja katajanmarjat. Lisää suola, silputtu punasipuli ja valkosipuli. Lisää öljy. Sekoita ainekset ja laita poron sisäfileet marinadiin. Anna marinoitua yön yli. Huom! Voit laittaa jäiset fileet marinadiin sulamaan.
Kastike:
- 2 pientä tai 1 iso laakerinlehti
- 1 punasipuli
- n. 10 cm pala porkkanaa
- n. 5 cm pala palsternakkaa
- n. 5 cm pala varsiselleriä
- 1 tl kuivattua persiljaa
- nokare voita
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl portviiniä
- ½ tl suolaa
- 2 rkl Maizenaa
- 3 rkl Kaarnikka-minttusuklaahyytelöä (kuva alla)
Sulata voi paistokasarissa. Ruskista punasipuli, porkkana, palsternakka ja varsiselleri voissa. Lisää vesi, portviini, suola, laakerilehdet ja persilja. Anna kastikkeen kiehua kasaan noin 45 min. Siivilöi kastike. Lisää sekaan Maizena sekä kaarnikka-minttusuklaahyytelö. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 min.
Karpalochutney:
- 1 pieni punasipuli
- 1,5 dl karpaloita
- 3 rkl hillosokeria
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
Kuori ja silppua sipuli. Laita sipulisilppu, karpalot, hillosokeri ja balsamiviinietikka pieneen kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna hautua noin 10 min. Anna jäähtyä.
Poron paistaminen:
- marinoidut porofileet
- suolaa
- mustapippuria
- voita
Pyyhi fileistä ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla. Ripottele fileiden pinnalle hieman suolaa ja mustapippuria. Kuumenna pannulla voi ja ruskista fileet pannulla. 1-1,5 minuuttia molemmin puolin riittää.
Tarjoile puikulaperunoiden, höyrytettyjen porkkanoiden ja salaatin kera.
Isompi kuva täällä:
http://www.saunalahti.fi/~simppeli/A2/haaste_poro2.jpg
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: