Eikö lapset voi muka syödä häissä samaa kuin muutkin? Tuli kyselyä lasten omasta menusta häävieraalta...

  • Viestiketjun aloittaja Järkkäilijä
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="onni";25681381]Niin. Suomalaisissa "lihapullissa" on lihaa 7-35% ja Lidlin myymissä ruotsalaisissa lihapullissa 70-80%. Ja ne Lidlin halvat, pitkät ranskalaiset on ihan parhaita.[/QUOTE]

Niin. Jos lapsille kuitenkin on oma menu, niin olettaisin, että heihin voitaisiin edes sen verran panostaa, että tehtäisiin itse ne lihapullat. Vähän myös epäilen, että jos pitopalvelu järjestää tarjoilut, että voidaanko sinne tosiaan raahata halpakaupasta tarjoiltavat "heidän nimissään" säästämismielessä. Ehkä sitten voidaan, en tiedä.
 
"Ami"
[QUOTE="vieras";25678455]Vanhemmat tuokoot omat eväät nirsoille kakaroilleen, jos muka

- naudanliha
- erilaiset kalat
- kermaperunat
- erilaiset salaatit
- lämpimät kasvikset

ovat kaikki pahoja lasten mielestä. Jösses sentään, että jotkut vanhemmat ei sitten tajua ruokkia lapsiaan kunnon ruoalla, vaan aina pitäisi olla jotain ranskiksia ja nakkeja.[/QUOTE]

Meillä ei kävisi moniallergiselle (allergiat: maito, kananmuna, naudanliha,kala, porkkana, persikka, omena, päärynä, tomaatti) lapselle mikään edellisistä ruuista. Mutta emme kyllä vaadikaan lapsemme huomioon ottamista, vaan otamme hänelle AINA mukaan omat ruuat, jotka varmasti käyvät.
 
"Vieras"
nimimerkin jutut. No, jos se puuttuva maito noin ahdistaa + se ruoka mitä siellä häissä tarjotaan lapsille niin älä hyvä ihminen enää koskaan mene häihin. Pysy poissa, ja kata pöydällesi vaikka kuinka monta maitokannua niin saat ihailla niitä sydämes kyllyydestä. Samalla voisit vaikka hokea: kattokaas, kun se maito on ruokajuoma - jessss. :LOL: :LOL: :LOL:
 
rietas
[QUOTE="Ami";25681883]Meillä ei kävisi moniallergiselle (allergiat: maito, kananmuna, naudanliha,kala, porkkana, persikka, omena, päärynä, tomaatti) lapselle mikään edellisistä ruuista. Mutta emme kyllä vaadikaan lapsemme huomioon ottamista, vaan otamme hänelle AINA mukaan omat ruuat, jotka varmasti käyvät.[/QUOTE]

Kyllä allergioiden huomioiminen juhlamenussa kuuluu hyviin tapoihin, tietysti on tapauksia jotka ovat ehkä liian haasteellisia. Silloin ymmärrän tuon omien eväiden suosimisen kyllä.

Mutta nirsoilu ei ole allergia. Sitä en voi käsittää.
 
[QUOTE="vieras";25678441]Täytyy sanoa, ettei tuo menyy ole oikein lasten mieleen. Ja olen sitä mieltä, että alle kouluikäisille lapsivieraille pitäisi kyllä sitä maitoakin löytyä ruokajuomaksi. Kai sieltä sentään leipää ja/tai karjalanpiirakoita löytyy, että jotain saavat vatsansa täytteeksi, harva lapsi esim. tykkää jostain portviinikastikkeesta. Kalapöydissäkin kalat tahtovat olla sellaisia maustejuttuja tai suolaisia, etteivät ne lapsiin uppoa.[/QUOTE]

Tämäkin on lapsikohtaista ja kiinni siitä, mihin ovat tottuneet. Saisin tuosta helposti omilleni annokset aikaan.

Maitoa munkin lapset mieluummin joisi, muttei homma siihen kaadu, että tuon kerran juo joko mehua/vettä.
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
[QUOTE="onni";25679729]Lihapullat, nakit ja ranskalaiset 20 lapselle maksaa 20 euroa. Lapsiperheet tuovat myös muita isommat lahjat. Kyllä on köyhää ellei lapsille ole mitään tarjottavaa. Oletko itse ollut lapsi? Tykkäsitkö aikuisten pöperäistä vai lihapullista?[/QUOTE]

Minä vetäisin herneet nenään, jos joku tarjoais häissä mun lapsille JUHLARUOKANA broilerinnahkapullia, nakkeja ja ranskalaisia. Meidän lapset syö naudanfilettä ja muutakin kokolihaa oikein hyvällä ruokahalulla, vähän vihanneksia, kermaperunoita ja salaattia kaveriksi, niin ovat oikein tyytyväisiä.
Jos sanotaan, että ruokajuomana on vettä, niin toteavat vaan aha ja juovat sitten vettä ruuan kanssa.
 
naurettavaa
Mikä ihme siinä maidossa on, että sitä pitää vaatia joka paikkaan? Minusta maito ei ole kovin juhlava juoma, se on sellainen makaronilaatikon kanssa ryystettävä arkijuoma, ei fileen kanssa nautittava juoma ja ymmärrän hyivn, jos joku ei sitä pitopöytäänsä halua. Huoh. Ja onko se niin kamalaa, jos sitä nyt ei sitten juhlissa ole? Tilaatteko ravintolassakin sen pihvin kanssa maitoa? Miksi sitä sitten pitäisi olla häissä, jossa tarjoillaan ravintolatasoista ruokaa?

Missään muualla maailmassahan ei tätä hullua maidonkittaamiskulttuuria ole edes olemassa ja se ei ole mikään ongelma. Juoda nyt hyvän fileen kanssa jotain maitoa:X Anteeksi vaan. Se on vauvojen juomaa, ei aikuisen ihmisen.
 
  • Tykkää
Reactions: Scindapsus
"vieras"
Meillä oli myös ruokahäät eikä lapsille mitään omaa menua. Jos joku olisi kehdannut oikein ottaa yhteyttä ja valittaa, olisin sanonut, että ei tarvitse tulla jos ei kelpaa. Tuollainen on todella itsekästä ja röyhkeää.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";25682447]Lisää hämmennystä, joulustakaan ei nyt niin pitkä aika ole, ja silloin oli ehdottoman tärkeää, että lapsille on oma menu ihan kodin ja perheenkin jouluruokailuun. Ettei lapsille jää traumoja joulusta tai joulun ajan ruokailuista :saint:. Silloinki piti olla lihapullia ja makaroonia :D.[/QUOTE]

Miksi lapsille pitäisi olla oma menu ylipäätään koskaan? Meidän suvussa ei ole koskaan missään juhlissa lapsille omaa menua, vaan he syövät samaa kuin muutkin. Jos lapsilla on aina omat menut, joka koostuu ranskalaisista ja nakeista, ei ole ihme, että Suomessa alkaa olla kokonaisia ylipainoisia sukupolvia, joille maistuu vain mäkkäri...
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";25682984]Miksi lapsille pitäisi olla oma menu ylipäätään koskaan? Meidän suvussa ei ole koskaan missään juhlissa lapsille omaa menua, vaan he syövät samaa kuin muutkin. Jos lapsilla on aina omat menut, joka koostuu ranskalaisista ja nakeista, ei ole ihme, että Suomessa alkaa olla kokonaisia ylipainoisia sukupolvia, joille maistuu vain mäkkäri...[/QUOTE]

No siksi kun lapsille jää traumoja jos ne joutuu valikoimaan laatikoista, kinkusta, kalkkunasta yms ruokansa!! Jouluketjuissa se nyt oli ihan hirveää jos ei lapsille ollut omia herkkuja joulupöytään. En puhunut nyt omasta perheestäni :D.

Meidän suvun juhlissa yleensä on ollut paria eri sorttia lihaa, kananmunia yms noutopöydässä. Ei meidän tenaville ruokailu juhlissa nyt muutenkaan ole SE juttu, eivät malta kauheasti ruokailuun paneutua. Löytävät aina jotain syömistä lautaselleen, perussalaattia, juustoja, kalaa, perunaa, kasvista lihaa, kananmunia tms. Ei ne missään juhlissa syömättä ole olleet. En edellytä, että syövät erikoisempia juttuja väkisin, ne maistamiset voidaan hoitaa kotioloissakin, tai voivat maistaa mun lautaselta jotain erikoisempaa.
 
Piipa75 (ei kirj.)
Pidä vaan se oma alkuperäinen menusi, kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää. Ohjeistat sitten vaan niitä tarjoilijoita kysymään lapsilta (joita ei edes paljoa ollut tulossa) siitä maidosta. Morsiamella on häiden järjestämisessä ihan tarpeeksi hommaa ja stressiä ilman, että yrittää ottaa kaikkien toiveet huomioon. Itse ehkä yritin aikoinaan liiaksikin miellyttää kaikkia. Nyt vaan nautit järkkäilystä ja pidät mahtavat, omanlaisesi häät! Onnea!
 
"..."
Mikä ihme siinä maidossa on, että sitä pitää vaatia joka paikkaan? Minusta maito ei ole kovin juhlava juoma, se on sellainen makaronilaatikon kanssa ryystettävä arkijuoma, ei fileen kanssa nautittava juoma ja ymmärrän hyivn, jos joku ei sitä pitopöytäänsä halua. Huoh. Ja onko se niin kamalaa, jos sitä nyt ei sitten juhlissa ole? Tilaatteko ravintolassakin sen pihvin kanssa maitoa? Miksi sitä sitten pitäisi olla häissä, jossa tarjoillaan ravintolatasoista ruokaa?

Missään muualla maailmassahan ei tätä hullua maidonkittaamiskulttuuria ole edes olemassa ja se ei ole mikään ongelma. Juoda nyt hyvän fileen kanssa jotain maitoa:X Anteeksi vaan. Se on vauvojen juomaa, ei aikuisen ihmisen.
Olen samaa mieltä. Maito ei ole kovin juhlava juoma. Mutta tätä palstaa lukiessa olen huomannut, että nämä mammat juo hienoimmassakin ravintolassa maitoa. Joulupöytään katetaan toki viinilasit mutta niistä juodaan maitoa :)
 
minmin
Tämä ketju on aivan hervoton! :D :D :D
Itselleni ei aikanaan tullut mieleenkään pistää mitään ranskalaisia ja nakkeja lapsille eikä kukaan sellaista vaatinutkaan. Ihan sama ruoka sai luvan kelvata, vaikka oli hieman eksoottisempi tarjoilu kuin kermaperunat ja karjalanpaisti. Eikä kukaan lapsi huutanut nälissään. ;)
Mun lapsista keksimmäinen on TODELLA nirso, mutta eipä ole koskaan valittanut juhlien ruuasta, on syönyt sitä mitä on itse halunnut ja jos on nälkä jäänyt niin ollut nälissään. Nuorimmainen taas on pienestä pitäen syönyt voimakkaita makuja mikä on lapsille aika harvinaista.
 
"mää"
en jaksa edes koko ketjua lukea... mutta, kun kutsu tulee tai jostain saa menun tietoonsa, niin siinä voi heti päättää että me ei mennä jos ei kelpaa. miks pitää alkaa valittaa? en kehtais. tai sitten aletaan 'syyttää' kun noi ei huomioi sitä ja tätä ja tota.. häät voi jättää väliin sitte!! se on sen parin päivä, ei vieraiden... mä ainaki aattelen että jos mun "pikkupiltti" ei syö ja siitä oletettavasti 'riehuisi' vatsa tyhjänä ja loppupäivän makeasta sokerihumalassa niin en ottais edes lasta mukaan.... voi luoja... hääpari päättää mitä tarjotaan ja piste... voin veikata että näiden valittajien perhe pitää kukkaron nyörit tiukilla ja tulee vaan syömään ja arvostelemaan.
menkööt ravintolaan jos haluaa oman menun lapsille!!!!!!!!!!!!!!!
 
"hei"
Lähetittekö te kutsujen mukana menun, vai miten ne osaa tommosta kysellä :O

Lapset syö häissä tietenkin samaa kuin muutkin. En minäkään ehkä tykkää kaikesta tarjolla olevasta, mutta syön sitä mistä tykkään enkä kysele onko nirsoille aikuisille oma menu.
 
että taas
Alkuperäinen kirjoittaja näh;25688183:
Monikaan aikuinen ei pidä viinistä tuli vaan mieleen tuossa.
Jaa, sulla on ihan tilastoja tästä vai?:D Aika moni aikuinen nimenomaan ravintola/juhlaruoan kanssa juo viiniä. Se katsos kuuluu siihen ravintolakulttuuriin ta juhla-aterialle, toisin kuin joku maito tai nakit ja ranskalaiset.

Ja jos aikuinen ihminen hienommalla aterialla ei kuitenkaan halua sitä viiniä nauttia, niin hän voi ottaa vettä, joko kuplilla tai ilman. Eihän siinä mitään ongelmaa ole.
 
N

Edelleen uskon, että nuo maistuivat lapsille paremmin, kuin aurajuustolla maustetut kasvisgratiinit tai voimakkaasti rosepippurilla maistettu porsaanfile tai ruokaisat salaatit ilmakuivattuine tomaatteineen ja vuohenjuustoineen, jotka puolestaan tuntuivat maistuvan aikuisille oikein hyvin.
Mua alkaa kyllä huolestuttaa miten mieto possufile ja jopa PIPPURIN käyttö on vahvoja makuja lapsille. Siis miten normiperheessä ruoka maustetaan? Eikö tavallisessa perheessä muka käytetä mausteita ollenkaan ruuassa?

Ei ihme kun puhutaan pitsa&hampparisukupolvesta, kun mammat sanoo että pippurikin maistuu pahalta. Apua.
 
Viimeksi muokattu:
"iinuska"
Höpö höpö.. hyvältä kuullostaa ruuat. Ja jos eivät ruuat kelpaa niin sitten ovat ilman. Ei ne lapsoset rakkaat kuole jos ne ei yhtä ruokaa kunnolla syö :) ja mitä tulee maitoon niin sitäkään ei tarvitse olla. Jokainen joka sitä haluaa saa sitä varmaan itsekin tilattua. :) Tai jos elämä on siitä maidosta kiinni niin ottaa oman purkin mukaan ;)

Ihmeellistä,että häistäkin tehdään nykyään tämmöinen kysely... luulisi,että kutsu häihin on ihana asia, ihan sama mitä siellä tarjotaan. Tosin se on tärkeää,että ruoka-allergiset on huomioitu.
 
samakirjoittaja
Alkuperäinen kirjoittaja että taas;25688248:
Jaa, sulla on ihan tilastoja tästä vai?:D Aika moni aikuinen nimenomaan ravintola/juhlaruoan kanssa juo viiniä. Se katsos kuuluu siihen ravintolakulttuuriin ta juhla-aterialle, toisin kuin joku maito tai nakit ja ranskalaiset.

Ja jos aikuinen ihminen hienommalla aterialla ei kuitenkaan halua sitä viiniä nauttia, niin hän voi ottaa vettä, joko kuplilla tai ilman. Eihän siinä mitään ongelmaa ole.
Ei muuta kuin pitopalvelun osalta,meidän kautta viinit yms ja meillä firmassa laskutetaan juomat menevien osalta eli maksetaan valmiiksi ruuat ja juomat mutta juomista on että palautetaan hyvityksenä.
viineissä on yli 60% palautus melkein joka kekkeriltä ja sen mielestäni paljon,
suosituimat jopa häissä on ollut maito,vesi,kotikalja ja juomapuoli olut,siideri,kuohuva.
saa selon tekstistä imetän tässä samalla.
 
samakirjoittaj
Ei muuta kuin pitopalvelun osalta,meidän kautta viinit yms ja meillä firmassa laskutetaan juomat menevien osalta eli maksetaan valmiiksi ruuat ja juomat mutta juomista on että palautetaan hyvityksenä.
viineissä on yli 60% palautus melkein joka kekkeriltä ja sen mielestäni paljon,
suosituimat jopa häissä on ollut maito,vesi,kotikalja ja juomapuoli olut,siideri,kuohuva.
saa selon tekstistä imetän tässä samalla.
niin ja tarkoitin siis että vesi tulee ilmaiseksi hanasta mutta esim jos ostamme maitoa/olutta/siideriä/viiniä yms niin ja niin paljon niin siitä määrästä mitä täysiä purkkeja ei ole mennyt hyvitellään asiakaalle ja tuotteet lähtee meidän mukana pois juhlapaikalta illan päätteeksi.
 

Yhteistyössä