Chefin tekemää sydäntuorepastaa ja tomaattikastike siitä, mitä kaapista sattui löytymään:
Resepti:
Aloita pastasta.
4,5 dl durum-vehnäjauhoja
3 munaa
n. 0,5 dl vettä
4 tl oliiviöljyä
Mittaa jauhot työalustalle, tee jauhokeon keskelle kolo. Lisää koloon munat ja oliiviöljy. Riko keltuaiset sormin ja sekoita ainekset taikinaksi sisältä ulospäin, eli ota pikkuhiljaa jauhoja reunalta mukaan enemmän ja enemmän, kunnes toteat, että jauhoja oli liikaa. Lorauta joukkoon vettä ja totea, ettei se riitä. Lorauta vettä lisää ja totea että sitä tuli ehkä vähän liikaa. Lisää hieman jauhoja, jotta taikina irtoaa käsistä ja työtasosta.
Vaivaa taikinaa 5 min. Jos jaksat kauemmin, niin aina parempi.
Laita taikina kelmun sisään ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Jatka kastikkeen tekoon.
0,5 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
sipuli (pieni tai puolikas isosta)
6 tomaattia
8 kiriskkatomaattia
1/2 tuubia tomaattisosetta
2 purkkia Creme bonjour tomaatti-kermaa
suolaa
mustapuippuria
persiljaa
Laita öljy kuumenemaan pannulle, pilko valkosipulit ja sipulit ja liää ne pannulle. Kuullota. Pilko tomaatit ja kirsikkatomaatit, lisää pannulle. Haihduttele suurimmat nesteet pois, jotta höystös muuttuu koostumukseltaan patamaiseksi. Lisää tomaattisose ja kerma. Lisää lopuksi vielä suola ja pippuri. Anna hautua niin kauan, että pasta saadaan valmiiksi.
Paluu pastan pariin:
Laita kattilaan kylmää vettä ja paa se levylle. Lisää reilu loraus oliiviöljyä ja kunnolla suolaa.
Jaa pasta kahtia, jotta työskentely sen parissa olisi helpompaa. Kauli kaulimella (jos et omista pastakonetta) 1-2 mm paksuiseksi tai tyydy siihen paksuuteen mihin käsivoimat riittää. Näin mäkin tein. Muista käyttää jauhoja reilulla kädellä.
Painele piparkakkumuotilla pastasta sydämen kuvioita ja paa sydämet leikkuulaudan päälle siten, etteivät ne kosketa toisiinsa. Muutoin ne tarraa kiinni.
Josakin vaiheessa alkaa ottamaan aivoon, kun se homma on niin purun hidasta...tuntuu ettei homma etene, kun niiden sydänten tekeminen on niin hidasta. Tässä kohtaa on hyvä alkaa vähän fuskaamaan. Kauli lopputaikinasta iso levy ja leikkaa se veitsellä nauhapastan malliin, eli vetelet pitkiä viiltoja päästä päähän.
Sammuta hellan levy, koska pastavesi on kiehunut jo vartin, eikä pasta ole vielä läheskään valmista keitettäväksi.
Kun koko taikina on käsitelty joko sydän-, tai nauhapastaksi ja kaikki leikkuulaudat, tarjottimet ja uunipellit on täynnä pastaa, on taas aika laittaa levy päälle ja kattila liedelle.
Kun vesi kiehuu, lisää sinne eka erä nauhapastaa. Jännitä tässä kohtaa tarraako ne kiinni toisiinsa. Keittoaika on 3 min MAX, eikä sitä kannata ylittää. Kaada eka satsi siivilään, joka on toisen kattilan päällä...näin se vesi saadaan talteen ja ko. kattila liedelle seuraavaa erää varten. Tee toinen satsi samoin, kuin yllä. Tämän jälkeen on nauhapastat valmiina ja on aika siirtyä saman kaavan mukaan sydänpastan pariin.
Samalla muistetaan, että ne pirun persiljat on vielä leikkuulaudalla, joten sekoita ne kastikkeen joukkoon.
Kokoa annokset ja ei muuta kun syömään!
Ja koska meillä tätä söi ihan kaikki, niin sen oli pakko olla hyvää. NAM!
Resepti:
Aloita pastasta.
4,5 dl durum-vehnäjauhoja
3 munaa
n. 0,5 dl vettä
4 tl oliiviöljyä
Mittaa jauhot työalustalle, tee jauhokeon keskelle kolo. Lisää koloon munat ja oliiviöljy. Riko keltuaiset sormin ja sekoita ainekset taikinaksi sisältä ulospäin, eli ota pikkuhiljaa jauhoja reunalta mukaan enemmän ja enemmän, kunnes toteat, että jauhoja oli liikaa. Lorauta joukkoon vettä ja totea, ettei se riitä. Lorauta vettä lisää ja totea että sitä tuli ehkä vähän liikaa. Lisää hieman jauhoja, jotta taikina irtoaa käsistä ja työtasosta.
Vaivaa taikinaa 5 min. Jos jaksat kauemmin, niin aina parempi.
Laita taikina kelmun sisään ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Jatka kastikkeen tekoon.
0,5 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
sipuli (pieni tai puolikas isosta)
6 tomaattia
8 kiriskkatomaattia
1/2 tuubia tomaattisosetta
2 purkkia Creme bonjour tomaatti-kermaa
suolaa
mustapuippuria
persiljaa
Laita öljy kuumenemaan pannulle, pilko valkosipulit ja sipulit ja liää ne pannulle. Kuullota. Pilko tomaatit ja kirsikkatomaatit, lisää pannulle. Haihduttele suurimmat nesteet pois, jotta höystös muuttuu koostumukseltaan patamaiseksi. Lisää tomaattisose ja kerma. Lisää lopuksi vielä suola ja pippuri. Anna hautua niin kauan, että pasta saadaan valmiiksi.
Paluu pastan pariin:
Laita kattilaan kylmää vettä ja paa se levylle. Lisää reilu loraus oliiviöljyä ja kunnolla suolaa.
Jaa pasta kahtia, jotta työskentely sen parissa olisi helpompaa. Kauli kaulimella (jos et omista pastakonetta) 1-2 mm paksuiseksi tai tyydy siihen paksuuteen mihin käsivoimat riittää. Näin mäkin tein. Muista käyttää jauhoja reilulla kädellä.
Painele piparkakkumuotilla pastasta sydämen kuvioita ja paa sydämet leikkuulaudan päälle siten, etteivät ne kosketa toisiinsa. Muutoin ne tarraa kiinni.
Josakin vaiheessa alkaa ottamaan aivoon, kun se homma on niin purun hidasta...tuntuu ettei homma etene, kun niiden sydänten tekeminen on niin hidasta. Tässä kohtaa on hyvä alkaa vähän fuskaamaan. Kauli lopputaikinasta iso levy ja leikkaa se veitsellä nauhapastan malliin, eli vetelet pitkiä viiltoja päästä päähän.
Sammuta hellan levy, koska pastavesi on kiehunut jo vartin, eikä pasta ole vielä läheskään valmista keitettäväksi.
Kun koko taikina on käsitelty joko sydän-, tai nauhapastaksi ja kaikki leikkuulaudat, tarjottimet ja uunipellit on täynnä pastaa, on taas aika laittaa levy päälle ja kattila liedelle.
Kun vesi kiehuu, lisää sinne eka erä nauhapastaa. Jännitä tässä kohtaa tarraako ne kiinni toisiinsa. Keittoaika on 3 min MAX, eikä sitä kannata ylittää. Kaada eka satsi siivilään, joka on toisen kattilan päällä...näin se vesi saadaan talteen ja ko. kattila liedelle seuraavaa erää varten. Tee toinen satsi samoin, kuin yllä. Tämän jälkeen on nauhapastat valmiina ja on aika siirtyä saman kaavan mukaan sydänpastan pariin.
Samalla muistetaan, että ne pirun persiljat on vielä leikkuulaudalla, joten sekoita ne kastikkeen joukkoon.
Kokoa annokset ja ei muuta kun syömään!
Ja koska meillä tätä söi ihan kaikki, niin sen oli pakko olla hyvää. NAM!
Viimeksi muokattu: