RUOKAHAASTE vol. 19

Chefin tekemää sydäntuorepastaa ja tomaattikastike siitä, mitä kaapista sattui löytymään:



Resepti:

Aloita pastasta.

4,5 dl durum-vehnäjauhoja
3 munaa
n. 0,5 dl vettä
4 tl oliiviöljyä

Mittaa jauhot työalustalle, tee jauhokeon keskelle kolo. Lisää koloon munat ja oliiviöljy. Riko keltuaiset sormin ja sekoita ainekset taikinaksi sisältä ulospäin, eli ota pikkuhiljaa jauhoja reunalta mukaan enemmän ja enemmän, kunnes toteat, että jauhoja oli liikaa. Lorauta joukkoon vettä ja totea, ettei se riitä. Lorauta vettä lisää ja totea että sitä tuli ehkä vähän liikaa. Lisää hieman jauhoja, jotta taikina irtoaa käsistä ja työtasosta.
Vaivaa taikinaa 5 min. Jos jaksat kauemmin, niin aina parempi.

Laita taikina kelmun sisään ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

Jatka kastikkeen tekoon.

0,5 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
sipuli (pieni tai puolikas isosta)
6 tomaattia
8 kiriskkatomaattia
1/2 tuubia tomaattisosetta
2 purkkia Creme bonjour tomaatti-kermaa
suolaa
mustapuippuria
persiljaa

Laita öljy kuumenemaan pannulle, pilko valkosipulit ja sipulit ja liää ne pannulle. Kuullota. Pilko tomaatit ja kirsikkatomaatit, lisää pannulle. Haihduttele suurimmat nesteet pois, jotta höystös muuttuu koostumukseltaan patamaiseksi. Lisää tomaattisose ja kerma. Lisää lopuksi vielä suola ja pippuri. Anna hautua niin kauan, että pasta saadaan valmiiksi.

Paluu pastan pariin:

Laita kattilaan kylmää vettä ja paa se levylle. Lisää reilu loraus oliiviöljyä ja kunnolla suolaa.

Jaa pasta kahtia, jotta työskentely sen parissa olisi helpompaa. Kauli kaulimella (jos et omista pastakonetta) 1-2 mm paksuiseksi tai tyydy siihen paksuuteen mihin käsivoimat riittää. Näin mäkin tein. Muista käyttää jauhoja reilulla kädellä.

Painele piparkakkumuotilla pastasta sydämen kuvioita ja paa sydämet leikkuulaudan päälle siten, etteivät ne kosketa toisiinsa. Muutoin ne tarraa kiinni.

Josakin vaiheessa alkaa ottamaan aivoon, kun se homma on niin purun hidasta...tuntuu ettei homma etene, kun niiden sydänten tekeminen on niin hidasta. Tässä kohtaa on hyvä alkaa vähän fuskaamaan. Kauli lopputaikinasta iso levy ja leikkaa se veitsellä nauhapastan malliin, eli vetelet pitkiä viiltoja päästä päähän.

Sammuta hellan levy, koska pastavesi on kiehunut jo vartin, eikä pasta ole vielä läheskään valmista keitettäväksi.

Kun koko taikina on käsitelty joko sydän-, tai nauhapastaksi ja kaikki leikkuulaudat, tarjottimet ja uunipellit on täynnä pastaa, on taas aika laittaa levy päälle ja kattila liedelle.

Kun vesi kiehuu, lisää sinne eka erä nauhapastaa. Jännitä tässä kohtaa tarraako ne kiinni toisiinsa. Keittoaika on 3 min MAX, eikä sitä kannata ylittää. Kaada eka satsi siivilään, joka on toisen kattilan päällä...näin se vesi saadaan talteen ja ko. kattila liedelle seuraavaa erää varten. Tee toinen satsi samoin, kuin yllä. Tämän jälkeen on nauhapastat valmiina ja on aika siirtyä saman kaavan mukaan sydänpastan pariin.

Samalla muistetaan, että ne pirun persiljat on vielä leikkuulaudalla, joten sekoita ne kastikkeen joukkoon.

Kokoa annokset ja ei muuta kun syömään!

Ja koska meillä tätä söi ihan kaikki, niin sen oli pakko olla hyvää. NAM!
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: ticotico
Tomaattinen kanapasta, "kukkaketo" ja höyrytetyt vihannekset.



Resepti:

soosi:
sipuli silputtuna
2tomaattia kuorittuna (sisukset pois) silpuiks
pari valkosipulin kynttä
pakaste korianteria tulitikkuaskillinen
suolaa
mustapippuria
kuminaa
paprikaa
inkivääri
currya
Liemikuutio (semmonen pien oranssi kuutio mitä ei normikaupasta saa)
tomaattipyrettä
vettä

Kuullotetaan sipulisilppu, johon lisätään mausteet paitsi korianteri ja pyre. Parin minuutin päästä heitetään pyre liemikuutio ja vesi (n.5dl) .haudutellaan n. 20min jossa puolessa välissä heitetään korianteri.
Samaan aikaan laitetaan kattilaan höyrystymään kanan rintafileet x 3.
kun kanat hajoavat se silputaan ja laitetaan soosiin..tarkistetaan vesi ja laitetaan makaroonit/pasta kiehumaan sekä kanan tilalle vihannekset höyrystymään.

(kukkaketo= perhos ja kukka pastoja)
 
Viimeksi muokattu:
Keittiönoita
Katkaraputäytteistä pestopastaa ja pikkusiskon kesäkurpitsakastiketta (2 hengelle)



Pasta:
- 100 g durum-vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- noin 2 rkl pestoa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa käsin, kunnes taikina on sileää ja kiinteää. Kääri taikina talouskelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Täyte:
- noin 50 g sulatettuja katkarapuja
- 2 tl limemehua
- ½ tl karria
Sekoita limemehu ja karri ja laita katkaravut seokseen noin varttiksi.

Kaulitse pastataikina ja ota siitä pyöreitä paloja muotilla tai juomalaisilla. Laita jokaisen pyörylän päälle katkarapu ja taita pyörylän reunat kiinni. Painele reunoja haarukalla tiiviiksi.



Kuumenna kattilassa reilusti vettä ja keitä pastat pienissä erissä kypsiksi. Pastat ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan.

Kastike
- 1 pieni sipuli
- tilkka oliiviöljyä
- 1 Pikkusisko -tuorejuusto
- 2 dl kermaa
- n. 8 cm pala kesäkurpitsaa
- ripaus mustapippuria
- (suolaa)

Kuori ja silppua sipuli. Suikaloi kesäkurpitsa. Kuullota sipuli ja kesäkurpitsa oliiviöljyssä. Lisää mustapippuri, kerma ja Pikkusisko-tuorejuusto. Anna hautua noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Isompi kuva löytyy täältä:
http://www.saunalahti.fi/~simppeli/A2/pasta3.jpg
 


Elikäs spagettia ja jauhelihakastiketta.

Ohjetta:

Kuullota sipuli ja valkosipuli. Laita sivuun odottamaan.
Ruskista jauheliha ja ripottele sekaan vehnäjauhoja. Lisää tölkki yrttitomaattimurskaa ja vettä. Sekoita ja anna kiehua, kunnes jauhot saostavat kastikkeen.
Tämän jälkeen anna kastikkeen hiljalleen hautua.
Pilko tuoreita tomaatteja ja lisää kastikkeeseen.
Lisää sekaan kuullotetut sipulit. Mausta suolalla, valko-ja mustapippurilla sekä basilikalla.
Itse laitoin kastikkeeseen vielä edellispäivän tortilloista jääneet jauhelihan jämät.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: ticotico
Rusettipastaa sinihomejuusto-kinkkukastikkeella



Rusettipastaa
300g ranskankermaa tahi smetanaa
rasia herkkusieniä (neljään osaan pilkottuna)
75g sinihomejuustoa
170g keittokinkkua (kuutioina)
1 rkl persiljaa (pilkottuna ja koristeksi)
suolaa, pippuria

ranskankerma ja sienet kattilaan. lämmitä kiehumisteeseen, keittele vielä 8-10 min kunnes kastike sakenee. Pastat kiehumaan. Nosta kastike liedeltä, lisää juusto ja anna sulaa. Takaisin liedelle, sekaan persilja ja kinkut. Lisää pastat. sekoita.
Annostele lautaselle, koristeeksi persiljaa :)
 
  • Tykkää
Reactions: PinkLily
"Mums"


Elikäs spagettia ja jauhelihakastiketta.

Ohjetta:

Kuullota sipuli ja valkosipuli. Laita sivuun odottamaan.
Ruskista jauheliha ja ripottele sekaan vehnäjauhoja. Lisää tölkki yrttitomaattimurskaa ja vettä. Sekoita ja anna kiehua, kunnes jauhot saostavat kastikkeen.
Tämän jälkeen anna kastikkeen hiljalleen hautua.
Pilko tuoreita tomaatteja ja lisää kastikkeeseen.
Lisää sekaan kuullotetut sipulit. Mausta suolalla, valko-ja mustapippurilla sekä basilikalla.
Itse laitoin kastikkeeseen vielä edellispäivän tortilloista jääneet jauhelihan jämät.
Itse lisäsin kastikkeeseen vielä edellispäivän
Toi kuulostaa hyvältä, että lisäsit vielä edellispäivän. :)
 

Yhteistyössä