"vieras"
Yleensä joka vuosi kokeillu jotain uutta. Nyt vaan ei tunnu löytyvän mitään ideaa. Ei mitään hirveän isotöistä kuitenkaan.
Näitä ollaan tehty jo aika monta versiota. Ja nuo kaupan torttutaikinat tökkii jo kaikilla. OOn nyt muutaman vuoden tehny ite torttutaikinankin. ainakin sen verran että on jokaiselle se pari torttua per päivä joulunajan. Vieraat saa sit tyytyä kaupan versioihin.Alkuperäinen kirjoittaja Tyyris Tyllerö;25230633:Näyttäs olevan paljon ohjeita netissä joulutortuista suolaisella täytteellä
Voi olla liian isotöisiä jo. Noita ei varmaankaan voi tehdä etukäteen? Aattona en halua tehdä enää mitään mikä ei ole pakko. Eli mielellään pakastettavia juttuja.Me tehtiin viime jouluksi sellaisia, no, en nyt tiedä mikskä niitä sanois. Mutta uuniperunasiivuja savukalatäytteellä. Oli hyviä, sama tänä jouluna.
Eli viipaloi perunasta sellaisia sentin paksuisia viipaleita. Pistä pellille, öljyä ja suolaa päälle ja uuniin. Kun ovat kypsiä ja kauniin värisiä niin pois ja jäähtymään.
Sit siihen päälle omaa herkkutäytettä. Siis lusikallinen ja vaikm joku yrtin oksa koristeeksi. Tulee kivaa sormiruokaa ja mukava suolainen pala vaik kahvin kanssa.
(Meillä oli prisman kalatiskiltä ostettua sitä kalaherkku- nimellä (?) olevaa majoneesipohjaista sörsseliä.)
tuohon varmaan kävis perunan sijaan väinämöisen palttoonnapit tms.,niin ois vielä helpompaa.Me tehtiin viime jouluksi sellaisia, no, en nyt tiedä mikskä niitä sanois. Mutta uuniperunasiivuja savukalatäytteellä. Oli hyviä, sama tänä jouluna.
Eli viipaloi perunasta sellaisia sentin paksuisia viipaleita. Pistä pellille, öljyä ja suolaa päälle ja uuniin. Kun ovat kypsiä ja kauniin värisiä niin pois ja jäähtymään.
Sit siihen päälle omaa herkkutäytettä. Siis lusikallinen ja vaikm joku yrtin oksa koristeeksi. Tulee kivaa sormiruokaa ja mukava suolainen pala vaik kahvin kanssa.
(Meillä oli prisman kalatiskiltä ostettua sitä kalaherkku- nimellä (?) olevaa majoneesipohjaista sörsseliä.)
Näitä meillä ei ookkaan ollu aikoihin. Oisko noihin täytteisiin jollakin hyviä ohjeita?tuohon varmaan kävis perunan sijaan väinämöisen palttoonnapit tms.,niin ois vielä helpompaa.