Luetellaanpas nyt vuodenaikaan sopivia ruokalajeja joiden valmistamiseen menee alle 20 senttiä

  • Viestiketjun aloittaja "hippi"
  • Ensimmäinen viesti
"hippi"
Laitetaanko ohjeiden kera?

Ohje ensimmäiseen:

Kerää lehtokotiloita pari päivää aiemmin talteen riittävissä määrin. Pidä ne joko nälässä tai tarjoa niille syötäväksi puhdasta jauhoa jotta multa / paska poistuu. Keitä kotilot. Tämän jälkeen laita pannulle 20 sentillä sipulia, valkosipulia ja voita ja pyöräytä kotilot siinä. Kannattaa tehdä kerralla mahdollisimman paljon sillä ylimääräiset voi tunkea mihin vaan. Esim. pitsan päällä ne on erinomaisia.

Villisalaatti; tällä hetkellä on hyvin mm. vuohenputken versoja jotka ovat erittäin maukkaita. Mukaan voi kerätä vaikka voikukan nuppuja
 
"hippi"
Tuota makaronia ei oikein kannata syöttää lapselle eikä sillä itsekään terveenä pitkään pysy. Pitää olla myös proteiinia, rasvaa, vitamiinejä ja hivenaineita.
 
"hippi"
Jos suomalaisia uusia perunoja saa jo kaupasta, niin voi niitä saada omasta takaakin..
joo, niin voi.

Se pussiperuna on kotona kasvatettu peruna, joka on esikasvatettu. Esikasvatuksen voi helposti tehdä pussissa.

Joskus mätin aina syksyisin pariin-kolmeenkymmeneen pussiin multaa ja keväällä laitoin niihin perunat kasvamaan ajoissa. Sitten kun vielä kolasi paljaaksi sen kohdan mihin perunat halusi olivat ne jo kasvamassa kun lunta oli vielä kasoissa
 
"hippi"
Olen syönyt sellaisista isoista hyttysestä tehtyä lihamureketta. Se oli ainakin ihan hyvää. Ei tosin ollut suomessa.

Toimisikohan suomessa se, että laittaisi tiheän verkon kuvulleen ja sen alle lampun houkuttelemaan hyönteisiä. Todennäköisesti toimisi mutta voisi olla lajien kirjo niin suurta, että miten siitä ruokaa saisi? Joku yöperhosen syöminen kuulostaa vastenmieliseltä
 
"mie"
Menis varmaan tuon peuran ulkofileen puolelle, grillissä siis. Pottuja luultavasti lisäksi ja maustevoinappi (maustettu luonnon antimilla...)

Jälkkäriksi...ihan ei vielä ole aika...mut varmaan jokun marjapotpurin tosta takapihalta. Mustikkaa, vadelmaa ja viinimarjoja. ..tai joo. Hakisin naapurilta tuoretta lehmänmaitoa ja siitä tekisin mansikkamaidot. Kermaisen pehmeää.
 
"vieras"
Valmistus avotulella ( grilliin luonnosta kerättyjä risuja ja käpyjä, tai kunnon nuotio isommista palikoista ) ja jos hakkaa kivestä vielä kipinänkin, niin valmistus ei maksa mitään... :whistle:

Joo, mutta tosiaan taisit tarkoittaa ruokia, joiden OSTAMISEEN / HANKKIMISEEN ei mene 20 centiiä enempää. ;) Ei taida olla muuta kun itseongittua kalaa, pihanperältä kerättyjä etanoita tms. nokkosoosin kera... :D Tuo hiivatin makaronipussikin taitaa maksaa enemmän kun 20c yksisteen...
 
"niin"
[QUOTE="vieras";24030892]Valmistus avotulella ( grilliin luonnosta kerättyjä risuja ja käpyjä, tai kunnon nuotio isommista palikoista ) ja jos hakkaa kivestä vielä kipinänkin, niin valmistus ei maksa mitään... :whistle:

Joo, mutta tosiaan taisit tarkoittaa ruokia, joiden OSTAMISEEN / HANKKIMISEEN ei mene 20 centiiä enempää. ;) Ei taida olla muuta kun itseongittua kalaa, pihanperältä kerättyjä etanoita tms. nokkosoosin kera... :D Tuo hiivatin makaronipussikin taitaa maksaa enemmän kun 20c yksisteen...[/QUOTE]

Ap ei puhunut annoskoosta - yhdelle hengelle vaiko armeijalle?
 

Yhteistyössä