Soini ja persut edustavat KANSAA!

rakkaat
Rakkaat lapset, kyllä se vaan niin menee, että kun vanha systeemi ei toimi niin pitää kokeilla jotain uutta. Sitten jos sekään ei toimi niin 4v päästä on uudet vaalit. Lakatkaas nyt valittamasta.
 
dfdf
On se tosiaan kumma, että nämä suvaitsevaisuutta peräänkuuluttavat ovat aloittaneet perusteellisen persujen mustamaalauskampanjan. Perussuomalaisia äänestäneet ovat ihan tavallisia suomalaisia ihmisiä, koittakaa jo ymmärtää. Käsittämätöntä rasismia ja suvaitsemattomuutta.
 
[QUOTE="tööt";23623193]Jyrki Katainen kyllä pitää pm:n salkun, älä huoli. Muut saavat osansa kyllä. Timolle voisi antaa ulkoministerin tai valtiovarainministerin salkun, niin saisi näyttää siipensä.[/QUOTE]

No en huoli, enkä edes epäile etteikö Katainen pestiä hoitaisi. Lievästi vaan huvittavaa että ennen vaaleja kaikki suureen ääneen toitottivat suurimman puolueen puheenjohtajan olevan pääministeri. Nyt yhtäkkiä se ei enää olekaan täysin selvää "katsotaan nyt ensin mitä hallitusneuvotteluissa saadaan aikaan, mietitään niitä ministereitä sitten".

Suurin huoli Kokoomuksella lienee valtiovarainministerin salkku. Koomus on profiloitunut talouspuolueena, eikä se haluaisi luopua rahaministerin salkusta, ainakaan Perussuomalaisille tai SDP:lle.
 
Viimeksi muokattu:
"SUOMALAINEN"
[QUOTE="Rane";23623182]Meillähän kansa voi varsin hyvin ja asiat on muutenkin mallikkaasti. Tässä nyt vain on parisukupolvea syntynyt niin suuri hopea-astiasto anuksessa, ettei hyvinvointia edes nähdä.

Jos haluat petrattavaa, niin jospa vaikka veisit vaikka mummosi tai isäsi kävelylle kun tässä kevättäkin pukkaa ja osta samalla reissulla vaimollesi kukkia.

Väsyttää nämä saatanan saamattomat valittajat. On se toki kelju elää pelossa että neekeri katsoo silmiin tai että naapuriin muuttaa homo. Vai finanssipolitiikkako se oikeasti huolettaakin? Nyt ei ole oikea aika päästää euroa perseelleen. Siihen ei yksinkertaisesti ole varaa.[/QUOTE]

Joo-o, miehelleni olen ostanut vaikka ja mitä yllätykseksi kun tekee todella pitkiä päiviä yrittäjänä ja yli 80-vuotiasta mummoa kävin katsomassa ihan tässä muutama päivä sitten =) Ja tiedoksi, että äitipuoleni on ulkomaalainen jonka kanssa tulen hyvin toimeen ja yksi tutuistani on homo joka muuten todella mukavaa seuraa!! Joten saan kait silti "valittaa" oman maani asioista kun olen omin silmin nähnyt mitä tää homma voi olla.
 
"vieras"
[QUOTE="jaa";23624717]No miten se ei toiminut? Mitkä on ne asiat, jotka pitää muuttaa ja miten?

Minkälaisen maan sinä haluat?[/QUOTE]

Minä haluan Suomen jonka päättäjät ajavat suomalaisten etua, eikä mamujen ja muiden ulkomaalaisten. Onko liikaa pyydetty?
 
"vieras"
[QUOTE="heh";23621804]Ja sekös teitä sapettaaki[/QUOTE]

Äänestäminen antaa oikeuden valittamiseen :) On tässä muutkin puolueet saaneet osansa valituksesta, ellei jopa enemmän. Persujen saama kohtelu on pientä vaikka vihreiden, vasemmistoliiton tai keskustan kohteluun.
 
"pepe"
Juu PerSujen pitää tottua kritiikkiin jos/kun hallitusvastuu realisoituu. Perusteltu kritiikki kannattaa ottaa vastaan ja analysoida.

Epämääräisestä suunsoitosta ja vittuilusta ei kannata välittää.
 
Heti aletaan ulkomaita myöten itkemään, kun suomalaiset haluavatkin ajaa oman maansa asioita eivätkä olla niin lepsuja raha-asioissa. Onhan se todistettu monasti, että täällä on maailman fiksuimmat koululaiset (tai ainakin kärkipäässä), miksi meijän pitäisi vaan niellä kaikkien muiden maiden hölynpölyt ja huijasyritykset?? Mihin se ajattelukyky häviää aikuistuessa?

Ja mä kyllä pidän niitä ihmisiä tyhminä, jotka mollaavat persujen äänestäjiä milloin miksikin. 19 % äänestäneistä oli persujen kannalla ensisijaisesti, mistäs kukaan tietää kuinka moni muutenkin kannattaa heidän aatteitaan? Ainakin minä kannatan montaa persujen ajamaa asiaa, vaikken heitä äänestänytkään. Esimerkiksi lepsua rahojen antoa ulkomaille, (rikollisten) mamujen hyysäämistä jne. Homoliitot hyväksyn ja tottakai myös maahanmuuton, kunhan ei suosita ulkomaalaisia yli omien kansalaisten hyvinvoinnin.

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Voidaan myös sanoa, että kokoomusta ei kannata kuin kymmenisen prosenttia kansasta kuten persuja. Äänestysprossa oli 70,4 % reilusta 4 miljoonasta äänestysoikeuden omaavasta. Ja itse asiassa jotain 67 % kun lasketaan ulkomailla asuvien äänet mukaan. Eli noin 13-14 % suomalaisista kannattaa kokoomusta, hieman pienempi prosentti sitten SDP:ta ja PS:ia. Onneksi sentään n. 25 % kannattaa köyhienkin asioiden ajamista ja oikeasti sitä paremminvointivaltiota, mitä kokoomus hölpötti. Ihanaa kun kansa jakautuu moneen osaan, kun ei voida ymmärtää että joku toinen voi olla toista mieltä ja haluta muutosta. Ja heti ollaan syyttämässä homo- ja mamuvastaiseksi.
Katsotaan nyt mitä tapahtuu, samaa rataa jos mennään niin ollaan kyllä suossa kohta. Ei ole rahaa yhtään hoitaa oman maan asioita, leipäjonot kasvavat, kansalaisten pitää vaan painaa ja painaa duunia (eläkeikä on kai kohta yli 70 vuotta), mielenterveyspalveluita tarvitaan entistä enemmän, vanhukset ovat yksinäisiä ja kärsivät hoitolaitoksissa jne. Meillä on sentään aiemmin ymmärretty se, ettei jatkuvalla työnteolla saavuteta onnellisuutta. Tälläkin hetkellä jenkkiläiset esittelevät dokumenttiaan, jossa suomalaislapsilla on maailman pisimmät kesälomat, mutta koulumenestys tosiaan on loistava, samoin meillä on pitkät äitiys- ja isyysvapaat (toivottavasti tulevaisuudessa vieläkin paremmat) ja toiset ovat pitkään kotihoidontuellakin. Niin ja tosiaan meillä on maailman kattavin sosiaaliverkosto (ilmaiset terveydenhuoltopalvelut, sosiaalituet jne.), mistä voi mennä niihin muihin maihin haaveleimaan kerta ei hyväksy persuja. Miksi meidän pitäisi luopua ja heikentää olojamme, koska ulkomaalaiset niin vaativat??
 
"vieras"
Sanopas olevasi keskustan puolella niin mikä on reaktio. Varsinkin nykytilanteessa. Se on sentään puolueista eniten lapsiperheiden puolella. Perussuomalaisten kannatus perustuu taas vastustamiseen.
 
En välitä persuista tai muustakaan, mutta kyllä pikkaisen pelottaa kun suomalaiset ovat käyneet toistensa kurkkuun kiinni. Tämmöisen Suomen siis haluatte?
Tämä oli kuitenkin aivan odotettavissa, että suomalaiset alkaa toisiaan sättimään enkä puhu nyt vain persujen vastustajista vaan myös persuista itse ja niistä joille asia ei oikeasti edes kuulu, minä mukaanlukien. Minä ymmärrän, että halutaan päästää tunteet valloilleen niin puolesta kuin vastaan mutten sitä, että suomalaiset alkavat haukkumaan ja parjaamaan kiukulla toisiaan....
 
jkbcrfldt
En välitä persuista tai muustakaan, mutta kyllä pikkaisen pelottaa kun suomalaiset ovat käyneet toistensa kurkkuun kiinni. Tämmöisen Suomen siis haluatte?
Tämä oli kuitenkin aivan odotettavissa, että suomalaiset alkaa toisiaan sättimään enkä puhu nyt vain persujen vastustajista vaan myös persuista itse ja niistä joille asia ei oikeasti edes kuulu, minä mukaanlukien. Minä ymmärrän, että halutaan päästää tunteet valloilleen niin puolesta kuin vastaan mutten sitä, että suomalaiset alkavat haukkumaan ja parjaamaan kiukulla toisiaan....
Hyvin puhuttu. Itse ihmettelin suorastaan järkyttyneenä jo su-illasta / ma-aamusta lähtien tuota ilmiötä. Miten äälöimäistä ja demokratiasta mitään ymmättämätöntä kansaa Suomen kansa oikein on.

Mutta eipä tuo vielä mitään. Vielä suurempi asia on se, miten iso osa eurooppaakin (niiden älymystön edustajat jopa??!!) on mennet samaan huutelusakkiin.
 
Puutun hieman tuohon ministerien salkkujakoon, josta keskustelitte. Joku on jo saattanut sanoakin tämän ketjussa, en vain jaksanut lukea sitä läpi.

Mitä nyt olen jaksanut netistä lueskella Suomen asioita, lienee selvää, että Katainen on pääministeri. Stubb pidetään ulkoministerinä, toistaiseksi (eikä ihan lähitulevaisuudessakaan) häntä parempaa henkilöä siihen pestiin tuskin ehdollaolevista löytyy. Valtiovarainministeriksi päässee Urpilainen ja Soinille jää esimerkiksi elinkeinoministerin salkku. Joka tapauksessa PS jätetään hoitamaan kotimaan asioita, turvallisuuspolitiikkaa jne. Heille pitää antaa sellaisia tehtäviä, joihin heillä on kompetenssia.
 
"vieras"
Kyllä ne on yksittäistapauksia jotka käyvät toisinsa kurkkuun kiinni. Politiikasta voi ja pitääkin olla eri mieltä, mutta ei tarvitse mennä henkilökohtaisuuksiin. Omassa ystäväpiirissäni on eri puolueiden kannattajia (jopa ehdokkaita) nukkuvat mukaan lukien, eikä riitoja ole meillä ollut. Väittelyjä kylläkin.
 
Lunatic
Toivottavasti persut sitten pitää köyhän kansan puolta oikeasti, kuten uhosivat. Ja jättäsivät sen rasismivollotuksen vähemmälle.

Onneksi kuitenkin tulivat vasta kolmanneksi, eivätkä suinkaan ole suomen ainoa puolue. Tähänkään mennessä eivät ole mihinkään kantaa ottaneet tai mitään tehneet, niin miksi se siitä muuttuis, nyt on vaan sitten tekemättömyyttä ja kantaa ottamattomuutta enemmän kuin ennen.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
määäää
noin 11 tuntia sitten

Tilannekatsaus kirjoitti:
Ruotsin kolmessa päälehdessä, Dagens nyheterissä, Expressenissä ja Aftonbladetissa on kaikissa laaja keskustelu tästä asiasta, että Ruotsin valtio ja Ruotsin media on sekaantunut Suomen sisäiseen asiaan. Carl Bildtin blogikirjoitusta paheksutaan erityisesti, onhan hän ulkoministeri, jonka pitäisi ymmärtää, että toisen valtiona asioihin ei tule sekaantua. On ero siinä, että kommentoi toisen valtion vaaleja ja sillä, että hyökkää sen kansan tekemääratkaisua vastaan ja vaatii, että vaalien suurvoittajaa ei otettaisi hallitukseen. Ruotsissahan on sverigesdemokrater, jotka ”vanhat puolueet” ovat täysin
eristäneet eduskunnassa, eivät edes halua olla samassa huoneessa, eivätkä edes tervehdi SD:n edustajia!
Monet kirjoittajat kiittävät suomalaisia, että olemme rohkeasti käyneet keskustelemaan ongelmista, toisin kuin Ruotsissa, jossa kukaan ei uskalla arvostella valtion linjaa.
Keskustelijat ennustavat, että ”persuus” leviää nopeasti Ruotsin puolelle ja siellä liikehdintä kanavoituu tietenkin ruotsidemokraatteihin, joiden kannatus tulee nousemaan, Suomen tapahtumien vuoksi.


Erillisenä keskusteluna on se, miten ja miksi Ruotsin mediassa yhtäkkiä käytiin näin epätavalliseenn ja epäkorrektiin hyökkäykseen ”Suomen vaalikansaa vastaan”. Monet katsovat, että kyseessä on Rkp:n hallitseman median masinoima asia, jossa on ollut osallisena Jörn Donner, joka ei päässyt eduskuntaan, vaikka julisti asettautuvansa nimenomaan perussuomalaisten vastavoimaksi. Donneria pidetään nyt katkerana kostajana, joka yrittää Ruotsin mediasta käsin käydä persujen kimppuun.
Rkp ei onnistunut myöskään lisäämään kannatustaan, vaikka puolueessa oli vankka usko, että tulee voitto. Pettyneet rkp-läiset aloittivat siksi ”koston” Ruotsin median avulla
 
"vieras"
Toivottavasti persut sitten pitää köyhän kansan puolta oikeasti, kuten uhosivat. Ja jättäsivät sen rasismivollotuksen vähemmälle.

Onneksi kuitenkin tulivat vasta kolmanneksi, eivätkä suinkaan ole suomen ainoa puolue. Tähänkään mennessä eivät ole mihinkään kantaa ottaneet tai mitään tehneet, niin miksi se siitä muuttuis, nyt on vaan sitten tekemättömyyttä ja kantaa ottamattomuutta enemmän eduskunnassa.
Varmasti perussuomalaiset vaikuttavat politiikkaan nyt kun heillä on mahdollisuus. Mutta jos käy niin että hallituksessa istuu kolme suurta, niin kukaan heistä ei määrää yksinvaltiaana vaan päätökset ovat kompromisseja ja lehmänkaupoilta ei voi välttyä. Tulevaisuudesta saa hyvän kuvan kun katsoo missä SDP, Kokoomus ja PS ovat yhtämieltä, ne asiat etenevät. Muut asiat jäävät pahimmillaan lepäämään tai vahvistamatta. Suurin asia on tässä tilanteessa perussuomalaisten oma hajaannus ja ryhmäkurin puute.

Maa ei tule suistumaan katastrofiin tai sulkeutumaan muulta maailmalta. Asiat pyörivät kuten ennenkin ja tulee vain vähäisiä muutoksia. Demokratia tuo vakautta mutta samalla se tekee suurten muutosten teosta vaikeaa.
 
"vieras"
Lukekaa Epädemokraattista pulinaa Turun sanomista. Laittakaa googleen haku: Epädemokraattista pulinaa Esko valtaoja niin löytyy. Suoraa linkkiä en anna ettei mene spämmifiltteriin.

Mielenkiintoinen kirjoitus, jossa esitetään että äänioikeuden vastineeksi pitäisi käydä koulutus politiikan toiminnoista ja puolueiden vaaliohjelmista. Ihan hyvä ajatus sinänsä, mutta sen käytännön toteuttaminen siten että se ei uhkaisi demokratiaa kaipaa kehittämistä. Joka tapauksessa ainakin peruskoulun yläasteelle kaivattaisiin lisää opetusta Suomen poliittisesta järjestelmästä ja miten se toimii. Käytännön tasolla, ei teoreetisesti.
 
Lunatic
[QUOTE="vieras";23625436]Varmasti perussuomalaiset vaikuttavat politiikkaan nyt kun heillä on mahdollisuus. Mutta jos käy niin että hallituksessa istuu kolme suurta, niin kukaan heistä ei määrää yksinvaltiaana vaan päätökset ovat kompromisseja ja lehmänkaupoilta ei voi välttyä. Tulevaisuudesta saa hyvän kuvan kun katsoo missä SDP, Kokoomus ja PS ovat yhtämieltä, ne asiat etenevät. Muut asiat jäävät pahimmillaan lepäämään tai vahvistamatta. Suurin asia on tässä tilanteessa perussuomalaisten oma hajaannus ja ryhmäkurin puute.

Maa ei tule suistumaan katastrofiin tai sulkeutumaan muulta maailmalta. Asiat pyörivät kuten ennenkin ja tulee vain vähäisiä muutoksia. Demokratia tuo vakautta mutta samalla se tekee suurten muutosten teosta vaikeaa.[/QUOTE]

Näinhän se pääpiirteissään on.

Mitähän fanaattisimmat persuäänestäjät miettii, kun kadulla kävelee edelleen tummaihosia ja Suomi ei palaakaan takasin 50-luvulle. Kun niille valkenee että Soini ei ollutkaan pelastaja ja messias.
 
määäää
Näinhän se pääpiirteissään on.

Mitähän fanaattisimmat persuäänestäjät miettii, kun kadulla kävelee edelleen tummaihosia ja Suomi ei palaakaan takasin 50-luvulle. Kun niille valkenee että Soini ei ollutkaan pelastaja ja messias.
Persujen vastustajat ovat yllätyksekseen huomanneet, ettei heidän fantasia ja mielikuva fasistisista rasisteista ym. demoneista vastaakaan todellisuutta; Persut ovatkin fiksuja ja maltillisia, poikkeavat vain kiusallisella tavalla totutusta harmaasta konsensus-eetoksesta. Tätä on Persujen vastustajan vaikea vielä hyväksyä todellisuudeksi.

Simo Mäkelä

Kankaanpää

Uuusi Suomi/Puheenvuoro
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja määäää;23625548:
Persujen vastustajat ovat yllätyksekseen huomanneet, ettei heidän fantasia ja mielikuva fasistisista rasisteista ym. demoneista vastaakaan todellisuutta; Persut ovatkin fiksuja ja maltillisia, poikkeavat vain kiusallisella tavalla totutusta harmaasta konsensus-eetoksesta. Tätä on Persujen vastustajan vaikea vielä hyväksyä todellisuudeksi.

Simo Mäkelä

Kankaanpää

Uuusi Suomi/Puheenvuoro
Suomessa on tabuja joista ei saa olla eri mieltä. Maahanmuuttovastaisuus tulkitaan rasismiksi eikä kansanvaltaa saa kyseenalaistaa. Molempiin tarvitaan tuuletusta
 

Yhteistyössä