Subjektiivinen päivähoito-oikeus?

  • Viestiketjun aloittaja "fem"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Jos lapsenne on erityislapsi ja tarvitsee erityishoitoa, otat yhteyttä päivähoitotoimistoon ja selität tilanteen ja oman masennuksesi.
Ehkä sitten onnistuukin että lapsi on miehen työajan päikyssä esim 3 tai 4 kertaa viikossa.
 
"vieras"
Nyt kun oot töissä ennen äitiyslomaa, niin miten sä kuljet töihin?
Ilmeisesti lapsi syntyy vasta loppu vuodesta kun talvella on 2kk, eli sulla on vielä paljon aikaa miettiä asioita ja ottaa selvää
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23568837]Nyt kun oot töissä ennen äitiyslomaa, niin miten sä kuljet töihin?
Ilmeisesti lapsi syntyy vasta loppu vuodesta kun talvella on 2kk, eli sulla on vielä paljon aikaa miettiä asioita ja ottaa selvää[/QUOTE]

[QUOTE="fem";23568583]Pikaisesti nyt illalla kävin vielä lukemassa uusimmat kommentit enkä enää muista mitä kaikkea piti kommentoida.

Kuljen töissä miehen kyydillä. Työpaikkani on kilometrin päässä lasten hoitopaikasta ja töiden jälkeen kävelen lasten hoitopaikkaa, kun pääsen ennen miestäni ja mies tulee sitten meidät sieltä hakemaan.

Täytyy kunnan kanssa tästä asiasta sopia. Sain kuitenkin jotain uskoa siihen, että tuon hoidon pitäisi onnistua tuona aikana kuin tarvitaan, kiitos siitä. Paljon mahdollista, että lapsemme ei tule olemaan joka päivä hoidossa, vaan on sitten osan päivistä kotona. Toisaalta tiedän että kotipäivinä tulee kaipaamaan kavereitaan ja kyselee miksi ei mennä hoitoon, mutta katsotaan nyt miten tehdään.[/QUOTE]

vastasikin...
 
"vieras"
[QUOTE="hoitaja";23568698]ei ole oikeutta-
Kun jompi kumpi vanhemmista kotona niin lapsi menee hoitoon ryhmänsä viimeisenä ja lähtee ensimmäisenä. Eli tuo klo 9-15 on lähellä oikeaa aikaa.[/QUOTE]

Älä puhu sontaa. Tuo ei ole mikään laki, voi olla kunnan suositus tai joku pk:n johtajan oma näkemys. Vaikka molemmat vanhemmat olisivat kotona niin ap voisi viedä lapsensa hoitoon 7.30-16.30.

Ap:lle. Ota selvää kunnan tukitoimista. Soita päivähoitotoimistoon ja/tai sosiaalitoimistoon. Jos lapsellasi on virallinen diagnoosi niin yhteys hoitavaan tahoon, sieltä voi saada lausuntoa asiasta. Ja ota asia puheeksi ehdottomasti myös neuvolassa, sieltä pitäisi saada myös apua!
 
Yh-äiti
Minun vauvani ulkoili viime talvena vaikka pakkasta olisi ollut kuinka paljon vain. Meillä ei ole autoa ja kauppaan on n.2km matkaa. Meillä on myös iso koira joka on pakko ulkoiluttaa ainakin kolmesti päivässä. Vuorasin vauvan lämpimästi välillä kahdenkin makuupussin sisälle ja suojasin vaunut niin, että hengitysilma pysyi lämpimänä harsojen tai pienellä peitolla. Joskus vauva nukkui päikkärit jopa parvekkeella ja herättyään oli lämmin joka puolelta, eikä pientä nuhaa lukuunottamatta ole tullut kipeäksi. Isompia lapsia minulla on kaksi, ovat jo koulussa, mutta eivät tarpeeksi vanhoja, että vauvan olisi voinut jättää heidän vastuulleen.
Asenne kysymys siis täysin. Myös ystäväni on hoitanu kolme lasta 0v-4v käytönnössä yksin miehensä reissutyön takia. Heillä oli myös koira. Kaksostenvaunuissa oli seisomalauta vanhinta lasta varten ja niin sitä pääsi kulkemaan.
Toki sinun jaksaminen on tärkeä juttu, mutta liian isoa ongelmaa ei kannata asiasta tehdä. Moni on ehdottanut, että esikoisenne kävisi vain muutaman pvän vkossa hoidossa ja itse näen sen myös hyvänä ratkaisuna. Jos lasta jonakin päivänä ei huvitakaan mennä tai hän on väsynyt, voi hän jäädä kotiin. En ihan tarkkaan lukenut koko ketjua, mutta sinun kommenttisi luin siis ap. Onko lapsesi todellakin erityislapsi vai onko tuo normaalia mustasukkaisuutta pienemmälle sisarukselle? Meillä ainakin isompi käytti tilaisuutta hyväksi, kun olin kiinni nuoremmassa. Hän ei ole silti erityislapsi.
Voimia tulevaan. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä.
 
Merjaa
Kaikille avoin päiväkoti tulee lakkauttaa. Että saa lapsen päivähoitoon tulisi molempien vanhempien olla töissä. Lasta ei saisi myöskään pitää hoidossa pidempään kuin työpäivä kestää. Näin kuormitetaan yhteikuntaa vähemmän ja saadaan muille lapsille enemmän tilaa. Päivähoidon maksuporrastusta tulisi myös muuttaa. Monet kokoomuslaiset ehdokkaat ovatkin luvanneet näihin epäkohtiin puuttua.
 
"vieras"
Minun mielestä subjektiivista päivähoitoa voisi rajoittaa tiettyyn tuntimäärään päivässä ja tiettyyn päivämäärään kuukaudessa.
Eri asia ne lapset joille sitä lääkäri tai muu suosittelee.
 
"vieras"
mitä se esikoinen nyt maksaa sitten? maksaako kaikki päiväkodissa olevat lapset nyt sitten jostain? mistä ne maksaa? maksaako ne lapset ne vanhempien etelän lomat ja kuntosalit ja alkot, joita on juotava, jotta jaksaa käydä töissä?
en siis ymmärrä. ap on paska äiti, jonka pitää abortoida lapsensa jos ei jaksa hoitaa 3 lasta ilman mitään apua, mutta sellainen mies ja nainen, jotka ovat sman ajan töissä, ovat aivan esimerkkivanhempia, etelänlomineen ja burberry laukkuineen lasten jatkuvasti vaihtuvine merkkivaatteineen. jne.
Se, että ihminen käy Suomessa ansiotyössä ei todellakaan rikkauksiin johda. Monelle työ tuo sisältöä elämään, moni haluaa olla oman talouten sa herra, moni tekee paljon joustoja jotta lasten päiväkotipäivät pysyisivät kohtuullisina, järjestelee lomiaan jotta lapsilla on pidemmät kesälomat yms.

Tällä palstalla on kyllä kieroutunut asenne työntekoon. On vain kaksi vaihdetta: sossupummi lusmu tai luksuselämää tekevä uraohjus. Kukahan ne virikelapsetkin hoitaisi, jos kaikki vanhemmat heittäytyisivät pois työelämästä?
 
"vieras"
[QUOTE="fem";23568618]Kiitos tästä kommentista. Ihan samaa ihmettelen itsekin.[/QUOTE]

Surullista, niin surullista. Ikäsi olet vakavaa masennusta sairastanut etkä edes tiedä mitä se aiheuttaa sinun lapsille ja miehellesi. Kuvottavaa että edes vertaat mielenterveyshäiriöitä terveeseen työssäkäyvään perheeseen,
 
"akka"
[QUOTE="fem";23565230]Etkö osaa laskea? Meiltä hoitoon on viisi kilometriä eli koti-hoito-koti yhteensä 10 kilometriä. Tuo matka kaksi kertaa päivässä on 10 km x 2 eli 20 km. Tuo siis matka jonka vauva joutuisi olemaan vaunuissa kovalla pakkasella. Kävelen 5 km vaunujen kanssa noin tunnissa eli 20 kilometriä neljässä tunnissa. Lisäksi olis ihan sairaan raskasta kävellä kahden pienen lapsen kanssa neljä tuntia hoidon takia. Tuskin ikinä jaksaisivat tuollaista matkaa edes rattaissa tyytyväisinä istua. Saati esikoinen kävellä aamulla 5 km ja iltapäivällä toiset 5 km, jos siis lapsi saa olla hoidossa vain klo 8-15 eli mies ei pysty kuljettamaan ollenkaan.[/QUOTE]

Tuossa tapauksessa kannattaa miettiä kumpi on raskaampaa,kävellä se 10 kilsaa jolloin saa itse happea ja aivot tuulettuu ja lapset pääsee ulos vai pitää se esikoinen kotona ja saa olla sisällä vaikka koko päivän.
Paras vaihtoehto olisi se että kaupunki maksaisi taksikuljetuksen ja hakisi ja palauttaisi kotiovelle.
Ihmiset ei ole mihinkään tyytyväisiä,kun on tuo oikeus viedä lapsensa hoitoon niin sitten rutistaan siitä kun se pitäisi viedä ja hakea.
 
nii-in
kyllä on toisilla vaikeaa! mikään ei käy.. eikä tule käymäänkään. elämä tehdään vaikeaksi,kun asioiden eteen ei olla valmiita näkemään vaivaa. ja masennuksen taakse ei voi aina kätkeytyä.

jos on lapsia,on lapsia ja silloin täytyy olla valmis näkemään vaivaa ja valmistautua siihen että asiat ei mene aina niin kuin itse haluiasi,tai niinkuin itselle olisi helpointa!
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23564965]Voisitteko te pk-hoitajat pitää itsestänne ja esim. tästä asiasta isompaa meteliä? Lapsillahan on jopa 10 tunnin hoitopäiviä vakituiseen ja on näitä vanhempia kotona ja sijaispulaa, huonoa sisäilmaa ym. ym. Tai ehkä meidän vanhempien pitäisi pitää meteliä ja lopettaa toistemme syyllistäminen! Ehkä se on vaikea myöntää, että lapsen hoitopaikassa on ongelmia, koska sehän tarkoittaa sitä, ettei lapsella ole siellä niin hyvä olla kuin olisi mahdollista ja se taas aiheuttaa syyllisyyden tuntoa vanhemmissa.[/QUOTE]

Näin juuri.Lasten ylipitkät päivät rasittavat ja stressaavat pieniä .Päiväkodin hoitajat ovat tätä päivittäin seuraamassa mutta eivät pysty jostain syystä tätä asiaa asiallisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun tuoda.Sydämmessään vanhemmat kyllä tämän myös tietävät mutta pyrkivät kaikin tavoin sen kieltämään koska olisihan se kummallista että vanhemmat tekevät lapselleen jotain sellaista josta lapsella olisi huono olo.Muutoksen aikaansaamiseksi kyllä tarvitaan vanhempien omaa aktiivisuutta ja uskallusta miettiä tilannetta lapsen näkökulmasta, sitä se vanhemmuus merkitsee että lapsen etu menee aina ensin.
 
"Susetteh"
MIKSI PITÄÄ TEHDÄ LAPSIA, JOS EI JAKSA NIITÄ HOITAA JA ELÄMÄ ON NIIN RANKKAA????????????????? ANTAKAAHAN NYT JOKU HYVÄ SELITYS! On vaan ihmisiä, joiden ei pitäisi tehdä tähän maahan yhtään lasta.
 

Yhteistyössä