vauvan päiväunet

Heippa.
En ymmärrä mikä oikein on... vaavi siis aika tarkalleen 3kk. nukkunut aikasemmin todella hyvin ulkona vaunuissa, ensimmäiset päiväunet yleensä n.4h, ehkä kerran valveutuu. toiset ja kolmannet päikkärit yleensä 2-3h vaunuissa ulkona. nyt parina päivänä, hyvä jos tunnin nukkuu kerrallaan. aivan unenpöpperössä heräilee vartin välein ja nukahtaa uudestaan kun lykkii. näin siis ehkä tunnin ajan. Yöt nukkuu hyvin, herää kerran syömään. vaatetus ok,ei ainenkaan ole kylmä tai kuuma kun sen ottaa pois. Oon miettinyt että johtuuko kehityksestä, aktiivisuudesta,kun kääntyy jo kyljelleen ja hereillä ollessa kovin liikkuvainen. puhelee myös paljon. Myös hampaiden tulon oireilu tullut mieleen, koska kuolaa niin kovin...
 
Niin,
unentarve tosiaan hiukan vähenee...mutta siis ymmärsinkö oikein? tähän asti nukkunut kerran 4h ja 2 kertaa 2-3h? onpas nukkunut paljon! Meillä nukkui alle 3kk. 1-2h kolmesti päivässä ja siistä sitten vielä tuossa vaiheessa lyheni,niin että oli 2 kertaa n.½h ja kerran 1½h.
 
dmmdmd
Ikään kuuluvaa:) Meilläkin ollut juuri noin että viim. 4kk iässä alkoi molemmilla lapsilla jonkinlainen päiväunilakko, eli nukuttiin vain n 30min kerrallaan kun sitä aiemmin vedettiin jopa 5t vaunuissa. Ei silloin naurattanut, mutta nyt jo naurattaa! Tiedänpähän jo tämän tulevan kolmannen kohdalla odottaa samaa... Meillä kyllä ekat hampaat puhkesivat myös 3kk iässä, tiedä sitten niiden merkityksestä?! Tuo lakkovaihe kesti aina 8kk ikään jolloin yhdet (nukkuivat 3x30min) päikkärit jätettiin pois... Sen jälkeen nukkuivat n.2 x 1,5t. Ja nyt yksile siirryttäessä 1,5-2,5t!

Kyllä se siitä! Ole ainakin huolehtimatta että olisi jotenkin epänormaalia. Taitaa olla ihan tyypillistä tuossa iässä. Ja jopa se ettei meinaa saada unille ollenkaan!
 
"julia"
Meidänkin baby nukkui 1,5-5kk ikäisenä vaan puolen tunnin päikkäreitä. Sitten yhtäkkiä alkoi unet pidentymään päivällä, mutta vastaavasti yöt meni hulinaksi. Kaikennäköiset vaiheet kuuluu vauvavuoteen ja näköjään jatkuu sen jälkeenkin;)
 
Hyvin nukkunut täälläkin
Oma lapsi nukkui kanssa pitkiä päiväunia + reilut yöunet päälle. Tuli vaan mieleen, kuin kirjoitit, että päiväunilla herää, mutta yöt nukkuu hyvin, että voisiko tuo siitepöly/katupöly vaikuttaa vauvan uniin. Olisiko siis alkavaa allergiaa? Tämä on vain epäilys ja heitto, älä suotta sitä säikähdä! ?
 
kyllä,kyllä..on siis aikaisemmin herännyt n.07 aamuisin, siitä noin 2h ja ekoille unille. ekat päikkärit nukkunut tosi pitkään, about 3-4h. sitten ylhäälle ja taas pari tuntia valveilla ja muutamaksi tuntii nukkumaan. viimeiset päikkärit ehkä 1-2h. yöunille käynyt viim.klo22. nyt siis päikkärit olemattomia, ehkä tunnin ja sekin pätkissä. Yöunet kylläkin parantuneet; viime yönäkin nukkui ilta22 klo04.30 asti. Iltasin tosiaan kiukkuinen, kun päivällä nukkuu nyt niin vähän.. Ja kiitos vastauksista :)
 
hei taas. ajattelin päivittää kulumiset :) eilen laitoin vaavin kyljelleen nukkumaan päikkärit, niin johan nukkui tyytyväisesti pari tuntia.. soitin neuvolaankin kun puklailee niin kovin, ja maitomäärät nousseet tosi paljon. saatiin lri aika. pohti josko refluksitautia???
 

Yhteistyössä