Keittiönoita
1 l pastöroimatonta ja homogenisoimatonta täysmaitoaMites oot tehny ton köntin?
2 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 murskattu yksikyntinen valkosipuli
noin 1 dl silputtua ruohosipulia
2 rkl sitruunamehua
Kermaviilit, kananmunat, suola ja ruohosipulisilppu sekoitetaan keskenään. Maidon sekaan laitetaan murskattu valkosipuli ja maito kuumennetaan koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Sekoitetaan kermaviiliseos ja sitruunamehu maitoon ja kuumennetaan vielä uudestaan kiehuvaksi. Nostetaan pois levyltä ja annetaan seistä puoli tuntia.
Juustomuotti tai siivilä vuorataan esim leivontapyyhkeellä ja seos kaadetaan muottiin. Puristetaan ylimääräinen neste pois, laitetaan esim lautanen painoksi (mulla on juustomuotissa tätä varten kansi) ja annetaan hetken aikaa jäähtyä. Laitetaan yöksi jääkaappiin. Suolaa tuossa oli hieman liian vähän, seuraavalla kerralla laitan varmaan 2 teelusikallista.