Osallistu monikulttuurisen mamutuksen torjuntaan, torjut ilmastonmuutosta!

  • Viestiketjun aloittaja ei mamutukselle
  • Ensimmäinen viesti
ei mamutukselle
Multikulturen har nått vägs ände - Debatt - www.gp.se

Monikulttuuri on tiensä päässä

Sekoittavan monikulttuurin sijaan olemme saaneet konformistisia monokulttuureita jotka elävät vierekkäin, kuten esimerkiksi Kreuzberg Berliinissä, Rosengård Malmössä ja enklaavit Södertäljessä. Segregaatio käy voittokulkua Ruotsissa, jossa me kaikki opimme aikaisessa vaiheessa että segregaatio ja apartheid ovat ei-toivottavia. On aika jättää monikulttuurille hyvästit, kirjoittaa valtiotieteilijä Lisbeth Lindeborg.

Jokin aika sitten Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi monikulttuurin projektin epäonnistuneen. Sen sijaan että monikulttuuri helpottaisi siirtolaisten integraatiota harjoitettu monikulttuuri on edesauttanut rinnakkaisyhteikuntien syntymistä jotka erityisesti rapauttavat yhteiskuntarauhaa.

Merkelin lausunto ja tietämys epäonnistuneista integraatioyrityksistä kaikissa eurooppalaisissa valtioissa antaa meille syytä kysyä mitä termi monikulttuuri tarkoittaa. Toinen kysymys on, kuinka itse kukin termin kokee ja ovatko käsityksemme yhdenmukaisia todellisuuden kanssa.

Vastaus viimeiseen kysymykseen on ei ainakin minun omalla kohdallani, joskin minun omat suhteeni muslimisiirtolaisiin sekä Saksassa, Britanniassa että Ruotsisa ovat hyvin positiivisia. Itse kannatin aikaisessa vaiheessa monikulttuuria näkemyksenä sekoittunut yhteiskunta ja kulttuuriin ankkuroitunut yhteiskunta, jossa esimerkiksi kantaväestöjan ja eri siirtoalaisryhmien sekoitus osoittautuisi rikastuttavaksi.

Mutta sekoittavan monikulttuurin sijaan olemme saaneet konformistisia monokulttuureita jotka elävät vierekkäin, kuten esimerkiksi Kreuzberg Berliinissä, Rosengård Malmössä ja enklaavit Södertäljessä. Segregaatio käy voittokulkua Ruotsissa, jossa me kaikki opimme aikaisessa vaiheessa että segregaatio ja apartheid ovat ei-toivottavia. Segregaatio on joko tilallisesti tai ideologisesti muotoutunut (suku, kortteli, kaupunginosa. nationalismi jne.)

Prosessi neljässä vaiheessa

Hollantilaisen eurooppalaisen siirtolaisuuden ja integraation auktoriteetin Paul Schefferin mukaan kantaväestön ja siirtolaisryhmien välinen suhde on prosessi, jossa on neljä vaihetta: segregaatio, väistely, konflikti ja ymmärrys. Scheffer torjuu käsitteen monikulttuuri ei ainoastaan illuusiona vaan myös rasismina. (Parempi termi olisi ehkä interkulttuuri.)

Samalla kun Saksa - minun toinen kotimaani - on konfliktivaiheessa on Ruotsi - alkuperäinen ja toinen kotimaani – yhä segregaatiovaiheessa jossa ryhmät usein väistelevät toisiaan. Toisin kuin Saksassa, katto on huomattavan matalalla kun keskustellaan ongelmista joita siirtolaisuus tuottaa sekä kantaväestölle että siirtolaisille. Saksassa sensijaan toivotaan, että intensiivisellä ja rakentavalla keskustelulla jossa yhä useampia tabuja heitetään menemään voitaisiin siltä tilanteelta, joka vallitsee Hollannissa, Tanskassa ja Ruotsissa ja oikeistopoulistiselta puolueelta Liittopäivillä.

Niinpä esimerkiksi Saksaan perheministeri ja Saksan opettajaliitot tuovat esille, että käänteinen rasismi on olemassa. Monissa kouluissa joissa siirtolaisnuoret ovat enemmistö saksalaisia ja juutalaisia oppilaita ahdistellaan ja pahoinpidellään. Tämä osoitetaan muunmuassa kahden saksalais- ja turkkilaistaustaisen naispuolisen kuvaajan huomoita herättäneessä filmissä: Kampf im Klassenzimmer (Taistelu luokkahuoneessa).

Tämä ei ole koko kuva. On paljon poikkeuksia joissa on ehditty vimeiselle ymmärryksen asteelle, sekä Saksassa että Ruotsissa. Mutta vihamielisyys kasvaa niin kauan kuin suuret osat siirtolaisryhmistä eivät osaa ruotsia, eivät ymmärrä perustuslakia eivätkä hyväksy täällä vallitsevia lakeja. Se välinpitämättömyys musliminaisia kohtaan joka pitkään on leimannut ruotsalaisfeministejä on järkyttävää. Ei ole mittä tekemistä ymmärryksen kanssa sillä, että nuoria muslimityttöjä jätetään perheen ja suvun pyövelien käsiin. Saksalaisfemistit ovat pidemmällä.

Kuuluisa 1968 kapinallinen, EU-parlamentaarikko, Vihreän puolueen perustaja ja 20 vuotta Frankfurt/Mainin monikultturiasioiden senaattori Dany Cohn-Bendit varoitti jo vuonna 1991 monikulttuurisesta yhteiskunnasta kovana, nopeana, brutaalina ilman solidaarisuutta, aivan surien erojen riivamana.

Rinnakaisyhteiskunnat

Cohn-Benditin vanavedessä myös Cem Özdemir, itse turkkilaistaustainen Vihreiden puoluejohtaja rinnakkaisyhteiskunnat. Ilman poikkeuksia kaikkien maassa asuvien sopeuduttava Saksan lakeihin, Saksan oikeuslaitokseen ja saksaan peruskielenä. Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Sigmar Gabriel on antanut vastaavia lausumia. Kolme vuotta sitten tunnettu turkkilais-saksalainen juristi ja naiskirjailija Seyran Ates, joka itse on joutunut islaimistien murhayrityksen kohteeksi, julkaisi kiran nimeltä Der Multikulti-Irrtum (monikulttuurinen virhe). Vaikka kirja herättikin huomiota on vasta nyt, kun politiika antaa integraatiokysymyksille priotiteetin toivoa rakentavalle ratkaisulle. Ensi kädessä on kysymys integroida, ei assimiloida ne siirtolaiset jotka asuvat maassa ja taistella vastuullisen yhteiskunnan puolesta. Näin siksi, että Atesin johtopäätös on: monikulttuuri, kuten sitä toistaiseksi on harjoitettu on vain järjestäytynyttä vastuuttomuutta.

Lisbeth Lindeborg

Valtiotieteen tri
 
"vieras"
Nytkin ollaan puuhaamassa somalimammoille omaa uinti-vuoroa kun eivät uskalla näyttää silvottua vaginaansa suomimammoille.

Eli ei kotouttaminen vaan eristäminen on päivän sana.
 
"uskomatonta"
[QUOTE="vieras";22563954]Nytkin ollaan puuhaamassa somalimammoille omaa uinti-vuoroa kun eivät uskalla näyttää silvottua vaginaansa suomimammoille.

mieti vähän tai siis PALJON, mitä kirjoitat...
 
lainaus uudesta suomesta
[QUOTE="uskomatonta";22563983][QUOTE="vieras";22563954]Nytkin ollaan puuhaamassa somalimammoille omaa uinti-vuoroa kun eivät uskalla näyttää silvottua vaginaansa suomimammoille.

mieti vähän tai siis PALJON, mitä kirjoitat...[/QUOTE]

Kaleva uutisoi perjantaina 26.11. musliminaisten saavan oman uimakoulun Oulun kaupunginsairaalassa. On hienoa nähdä, miten tasa-arvo etenee myös täällä kaukana pohjoisessa. Etelässä vanhat ilmiöt tulevat aina viiveellä kylmään pohjolaan, kuten tässäkin tapauksessa. Musliminaisten uimavuoro saatiin Helsinkiin jo pari vuotta sitten.

Tasa-arvon ja sopeutumisen nimissä maahanmuuttajille voitaisiin suoda muitakin vastaavia, muualla maailmassa jo nähtyjä käytäntöjä. Ehkä seuraavaksi joku suvaitsevainen esittää, että maahanmuuttajille tulisi omat puistonpenkit, uimarannat ja odotustilat. Luonnollisesti myös Koskilinjat voisi varata maahanmuuttajille linja-autojen takaosasta omat rivit, joihin muilla ei ole mitään asiaa.

Samaa sopeutumisen ja tasa-arvon merkeissä tehtävää linjaa jatkaen tulisi maahanmuuttajille varata myös omat asuinalueet, joihin heidät siirretään – halusivat tai eivät. Tämä valitettavasti erottaisi muun perheemme maahanmuuttajaäitistäni, mutta mitäpä ihminen ei maahanmuuttajien sopeutumisen eteen tekisi.

Ylläolevat esimerkit voivat tuntua vieraalta, mutta olivat varsin yleisiä käytäntöjä suuressa maailmassa. Yhdysvalloissa rotuerottelu oli voimissaan vielä 1960-luvulla ja Etelä-Afrikan surullisen kuuluisa apartheid sinnitteli vuoteen 1990 –luvulle saakka. Hyvää tarkoittavasta ihmisestä voi tuntua mainiolta ajatukselta tarjota tietyn uskonnon tai etnisyyden edustajalle räätälöityjä palveluja, mutta pohjimmiltaan he toteuttavat täysin samaa politiikkaa, millä valtaväestöön kuulumattomia on alistettu vuosisatoja.

Joillekin tuntuu olevan vaikeaa käsittää, että myös niin sanottu positiivinen syrjintä on syrjintää, eikä saman kolikon kääntöpuoltakaan tule hyväksyä. Mikään ei ole niin tyhmää kotoutumispolitiikkaa kuin tietoinen segregaatio. Ihmisten laittaminen eriarvoiseen asemaan, oli se sitten vähemmistöjä suosiva tai alistava aiheuttaa eriarvoisuuden tuntua ihmisissä.

Tässäkin tapauksessa eriarvoinen kohtelu lisää valtaväestön kritiikkiä maahanmuuttajia kohtaan ja aiheuttaa muukalaisvihaa. Paradoksaalisesti rasismin suurin syy Suomessa onkin juuri suvaitsevana itseään pitävien toteuttama ihmisiä eriarvoistava politiikka. Populistit kiittävät ja kumartavat, maltilliset muslimit kärsivät.

Kaikkein suurin vääryys tässä on, että ihmisten uskonnollista lokerointia tekee julkinen valta. Voi vain kuvitella sitä mekkalaa, joka syntyisi, jos ravintolan omistaja ei päästäisi musliminaisia salin puolelle vaan ohjaisi heidät erilliseen verhoilla rajattuun tilaan. Juuri samasta on kysymys erillisissä uimahallivuoroissa.

Erivapauksia luomalla ei puututa varsinaiseen ongelmaan, joka musliminaisten tapauksessa on naisia alistavan kulttuurin aiheuttama vaikeus toimia länsimaisten, tasa-arvoisten sääntöjen mukaan. Emme voi tukea ja vieläpä kannustaa sitä, että naisen paikka on kotona erillään "miesten yhteiskunnasta".

Suomalaisten tulee säännönmukaisesti kieltäytyä kaikesta syrjinnästä ja eriarvoisesta kohtelusta, sekä kehottaa maahantulijoita hylkäämään länsimaisen tasa-arvokäsityksen vastaiset käytäntönsä länsimaahan muuttaessaan. Kaikki ihmiset ovat saman arvoisia ja saman arvoisina heidän tulee pysyä myös Suomessa.
 
ihana mamutus:)
"Niinpä esimerkiksi Saksaan perheministeri ja Saksan opettajaliitot tuovat esille, että käänteinen rasismi on olemassa. Monissa kouluissa joissa siirtolaisnuoret ovat enemmistö saksalaisia ja juutalaisia oppilaita ahdistellaan ja pahoinpidellään. Tämä osoitetaan muunmuassa kahden saksalais- ja turkkilaistaustaisen naispuolisen kuvaajan huomoita herättäneessä filmissä: Kampf im Klassenzimmer (Taistelu luokkahuoneessa)."

Palstan mammat ovat kehuneet kuinka ihania monikulttuuriset koulut ovat Suomessa. No meillä suomalaisilla, kiitos Astrid-tädin, on nähtävästi jotain sellaista salaista tietoa, jota muilla mailla ei ole, jolla vältetään kaikki mamutuksen aiheuttamat ongelmat.=)
 
mainiota:D
"Tasa-arvon ja sopeutumisen nimissä maahanmuuttajille voitaisiin suoda muitakin vastaavia, muualla maailmassa jo nähtyjä käytäntöjä. Ehkä seuraavaksi joku suvaitsevainen esittää, että maahanmuuttajille tulisi omat puistonpenkit, uimarannat ja odotustilat. Luonnollisesti myös Koskilinjat voisi varata maahanmuuttajille linja-autojen takaosasta omat rivit, joihin muilla ei ole mitään asiaa.

Samaa sopeutumisen ja tasa-arvon merkeissä tehtävää linjaa jatkaen tulisi maahanmuuttajille varata myös omat asuinalueet, joihin heidät siirretään – halusivat tai eivät. Tämä valitettavasti erottaisi muun perheemme maahanmuuttajaäitistäni, mutta mitäpä ihminen ei maahanmuuttajien sopeutumisen eteen tekisi."
 
oulunainen
[QUOTE="vieras";22563954]Nytkin ollaan puuhaamassa somalimammoille omaa uinti-vuoroa kun eivät uskalla näyttää silvottua vaginaansa suomimammoille.

Eli ei kotouttaminen vaan eristäminen on päivän sana.[/QUOTE]

Joo, Ouluun puuhataan verorahoilla oikeauskoisille naisille omaa uintivuoroa koska nämä rauhanuskontoiset eivät ilkeä uida vääräuskoisten naisten kanssa!!!

Aiemmin ruikuttivat että eivät voi uida yhtä aikaa MIESTEN kanssa, nyt niille RASISTEILLE ei kelpaa enää suomalaiset naisetkaan!! Mutta vääräuskoisten rahat kyllä kelpaavat!!!!
 
dfdf
Joku somali-isä oli vaatinut, ettei hänen poikansa saa nukkua päiväkodissa tyttöjen kanssa samassa huoneessa. Eikös tähänkin älyttömään vaatimukseen oltu suostuttu. Eriyttäminen on todellakin päivän sana.
 
oulunainen
Joo, Ouluun puuhataan verorahoilla oikeauskoisille naisille omaa uintivuoroa koska nämä rauhanuskontoiset eivät ilkeä uida vääräuskoisten naisten kanssa!!!

Aiemmin ruikuttivat että eivät voi uida yhtä aikaa MIESTEN kanssa, nyt niille RASISTEILLE ei kelpaa enää suomalaiset naisetkaan!! Mutta vääräuskoisten rahat kyllä kelpaavat!!!!
Ja Helsingissä ja muualla Suomessahan tämä rasismin konkreettinen ilmentyminen "rauhanuskontoisten" omien palvelujen (mm. uintivuorot) muodossa on ollut arkipäivää jo pitkään. Nyt tämä mokutus leviää siis Ouluunkin.
 
oulunainen
Joku somali-isä oli vaatinut, ettei hänen poikansa saa nukkua päiväkodissa tyttöjen kanssa samassa huoneessa. Eikös tähänkin älyttömään vaatimukseen oltu suostuttu. Eriyttäminen on todellakin päivän sana.
Mitenkähän käy jos minä vaadin että minun lapseni eivät saa päiväkodissa ja koulussa olla tekemisissä muslimirasistien lasten kanssa!? Suostutaanko? Tasa-arvon nimissä olisi parempi suostua!

Äänestän PerSuja, siitä ei ole epäilystäkään. Muut ovat rasistipuolueita, Kokoomuksen Sasikin ajaa sharia-lakia Suomeen joten olen puolueeni valinnut! Olli Immonen Oulusta saa ääneni.

Allekirjoittajat
 
Mikä hitto meitä suomalaisia vaivaa, kun emme osaa sanoa EI?

Ainahan pyytää saa. Ja jotkut asiat saa pyytämättäkin, kun ihmiset OLETTAA niiden ehkä mahdollisesti jotakuta loukkaavan (Espoon betoniporsaat vaikkapa, tai parin päiväkodin joulujärjestelyt). Kun kumarrat yhdelle, pyllistät toiselle...tilanne on pian siinä, että suomalaiset päättäjät on rasisteja suomalaisuutta kohtaan.

Ei tarvita mitään musliminaisten uintivuoroja, saati pelkkää somalinaisten uintivuoroa. Pelkkä naisten oma uintivuoro riittää. Eri asia sitten, jos joku somaliyhdistys tahtoo vuokrata uimahallista tilat kerran pari viikossa ja tarjoaa jäsenilleen uintimahdollisuuden, silloin sinne ei tietenkään muilla ole asiaa. Jos asia ei sovi, sitten ei uida.

Jos ei kestä sitä tosiasiaa, että tämä on valtauskonnoltaan luterilainen maa, jossa naisia ja miehiä ei erotella toisistaan, niin sitten pitää vissiin lähteä muualle.

On täällä hitosti islaminuskoisia jotka ovat sopeutuneet eivätkä vaadi mitään. Sitten on pienempi ryhmä joka ei sopeudu mihinkään ja vaatii kaikkea. Ja ryhmä suomalaisia jotka olettaa 'muukalaisten' ajattelevan niin tai toivovan tätä, ja pokkuroivat niin kovasti etteivät itse pian edes tiedä miksi pokkuroivat. Ja soppa on valmis.

Ei asiat ole niin vaikeita. On ihan täysin mahdollista elää omaa islaminuskoaan noudattaen myös täällä Suomessa, ja olla silti vaatimatta asioita. Islamin peruspilareihin ei käsittääkseni kuulu uimahallissa käynti esimerkiksi, joten somalinaisten uimahallivuorolle EI:n sanominen ei riko kenenkään oikeutta uskonnon harjoittamiseenkaan. Lisäksi islam kuulemma käskee oppia ja ottaa selvää, joten pitäisi olla ikäänkuin velvollisuus ottaa selvää ja oppia nykyisen asuinmaan kulttuuria & elämänmenoa.

Enkä oo edes rasisti. Jokaisella on oikeus elää oman uskontonsa ja kulttuurinsa mukaisesti, mutta tuntuu siltä että osan mielestä se tarkoittaa sitä että koko ympäröivän yhteiskunnankin pitäisi elää kuten he, pienenpieni vähemmistö, ja se ei demokratiassa toimi.
 
viides kolonna
Mikä hitto meitä suomalaisia vaivaa, kun emme osaa sanoa EI?

Ainahan pyytää saa. Ja jotkut asiat saa pyytämättäkin, kun ihmiset OLETTAA niiden ehkä mahdollisesti jotakuta loukkaavan (Espoon betoniporsaat vaikkapa, tai parin päiväkodin joulujärjestelyt). Kun kumarrat yhdelle, pyllistät toiselle...tilanne on pian siinä, että suomalaiset päättäjät on rasisteja suomalaisuutta kohtaan.

Ei tarvita mitään musliminaisten uintivuoroja, saati pelkkää somalinaisten uintivuoroa. Pelkkä naisten oma uintivuoro riittää. Eri asia sitten, jos joku somaliyhdistys tahtoo vuokrata uimahallista tilat kerran pari viikossa ja tarjoaa jäsenilleen uintimahdollisuuden, silloin sinne ei tietenkään muilla ole asiaa. Jos asia ei sovi, sitten ei uida.

Jos ei kestä sitä tosiasiaa, että tämä on valtauskonnoltaan luterilainen maa, jossa naisia ja miehiä ei erotella toisistaan, niin sitten pitää vissiin lähteä muualle.

On täällä hitosti islaminuskoisia jotka ovat sopeutuneet eivätkä vaadi mitään. Sitten on pienempi ryhmä joka ei sopeudu mihinkään ja vaatii kaikkea. Ja ryhmä suomalaisia jotka olettaa 'muukalaisten' ajattelevan niin tai toivovan tätä, ja pokkuroivat niin kovasti etteivät itse pian edes tiedä miksi pokkuroivat. Ja soppa on valmis.

Ei asiat ole niin vaikeita. On ihan täysin mahdollista elää omaa islaminuskoaan noudattaen myös täällä Suomessa, ja olla silti vaatimatta asioita. Islamin peruspilareihin ei käsittääkseni kuulu uimahallissa käynti esimerkiksi, joten somalinaisten uimahallivuorolle EI:n sanominen ei riko kenenkään oikeutta uskonnon harjoittamiseenkaan. Lisäksi islam kuulemma käskee oppia ja ottaa selvää, joten pitäisi olla ikäänkuin velvollisuus ottaa selvää ja oppia nykyisen asuinmaan kulttuuria & elämänmenoa.

Enkä oo edes rasisti. Jokaisella on oikeus elää oman uskontonsa ja kulttuurinsa mukaisesti, mutta tuntuu siltä että osan mielestä se tarkoittaa sitä että koko ympäröivän yhteiskunnankin pitäisi elää kuten he, pienenpieni vähemmistö, ja se ei demokratiassa toimi.
Ethän sinäkään osannut sanoa mamulle EI! :D:LOL:
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";22564131]HEsassakin joudutaan siistimään verovaroin romaanien jälkeensä jättämä kaatopaikkaleiri.[/QUOTE]

Nää mustalaiset ovat yksi hyvä esimerkki poliitikkojen ja viranomaisten täydellisestä hölmöydestä. Luulevat pääsevänsä tästä paskasakista eroon antamalla rahaa, vaikka siinä käy just päinvastoin.
 
Ethän sinäkään osannut sanoa mamulle EI! :D:LOL:
Ai, miten oletkin fiksu. Sinusta suorastaan huokuu älykkyys :flower: ja kykenet varmasti TODELLA rakentavaan keskusteluun maahanmuuttopolitiikan suhteen.

Juu, mieheni on ulkomaalainen. Mamu hänestä tosin tuli vasta Suomeen muuttaessamme, eli en mennyt mamun kanssa naimisiin, vaan olin itse mamu...jos sillä on muka merkitystä.

Me elämme hyvin suomalaisittain. Mies käy töissä, maksaa veronsa, lapset on muiden lasten joukossa päiväkodissa ja koulussa. Osallistutaan itsenäisyysjuhliin, joulua vietetään, jne. Uidaan uimahallissa ihan normaalivuoroilla. Kukaan ei taatusti ole joutunut kärsimään meidän takiamme, ts. siksi että perheestämme yksi on muuttanut Suomeen ulkomailta. Ei kuormiteta poliisia, ei sossua, vaan eletään ihan peruselämää ilman erioikeuksia tai sellaisten vaatimista.

Minä oon ateisti ja mies on ulkomailta Suomeen muuttanut muslimi. Meistä kumpikin vastustaa kaikenlaista erottelua ja käänteisrasismia. Meistä kumpikin on sitä mieltä että pitäisi hieman miettiä millaista sakkia tänne otetaan. Meistä kumpikin ajattelee, että on maahanmuuttajan velvollisuus oppia kieli ja sopeutua kulttuuriin, oppia itse huolehtimaan omista asioistaan - mieheni halveksuu maassa vuosikausia olleita jotka ei vieläkään osaa suomea eivätkä osaa asioida itse virastoissa, sehän kertoo jo asenneongelmasta; ei mun tarvi osata, joku muu hoitaa asian mun puolesta. Meistä kumpikaan ei tajua esim. näitä verovaroin kustannettavia musliminaisten uintivuoroja.

Maahanmuuttajan puoliso voi olla hyvinkin maahanmuuttokriittinen tietyissä asioissa, minä ainakin olen ja tiedän monen muunkin olevan. Ja usko pois, myös mieheni ja hänen itsekin ulkomailta olevat ystävänsä ovat kriittisiä.

Rasisti en sen sijaan ole, korkeintaan hieman ennakkoluuloinen joskus, ja valmis haastamaan ne ennakkoluulonikin.
 
dfdf
Ja sitten oli tämä Espoon kuntosalin pukukopissa rukoilevat, jotka nostivat äläkän, kun heidän muita häiritsevä käytöksensä kiellettiin. Vaativat jotain rukousnurkkaa kirjastoihin. Ei hyvä elämä sentään. Pysykööt kotona, jos kerran on pakko harrastaa niin tilaa vievää rukoilua, ettei se onnistu huomaamattomasti muita ihmisiä häiritsemättä.
 
dfdf
Ja sitten oli nämä Espoon kuntosalin pukukopissa rukoilevat, jotka nostivat äläkän, kun heidän muita häiritsevä käytöksensä kiellettiin. Vaativat jotain rukousnurkkaa kirjastoihin. Ei hyvä elämä sentään. Pysykööt kotona, jos kerran on pakko harrastaa niin tilaa vievää rukoilua, ettei se onnistu huomaamattomasti muita ihmisiä häiritsemättä.
 
viides kolonna
Ai, miten oletkin fiksu. Sinusta suorastaan huokuu älykkyys :flower: ja kykenet varmasti TODELLA rakentavaan keskusteluun maahanmuuttopolitiikan suhteen.

Juu, mieheni on ulkomaalainen. Mamu hänestä tosin tuli vasta Suomeen muuttaessamme, eli en mennyt mamun kanssa naimisiin, vaan olin itse mamu...jos sillä on muka merkitystä.

Me elämme hyvin suomalaisittain. Mies käy töissä, maksaa veronsa, lapset on muiden lasten joukossa päiväkodissa ja koulussa. Osallistutaan itsenäisyysjuhliin, joulua vietetään, jne. Uidaan uimahallissa ihan normaalivuoroilla. Kukaan ei taatusti ole joutunut kärsimään meidän takiamme, ts. siksi että perheestämme yksi on muuttanut Suomeen ulkomailta. Ei kuormiteta poliisia, ei sossua, vaan eletään ihan peruselämää ilman erioikeuksia tai sellaisten vaatimista.

Minä oon ateisti ja mies on ulkomailta Suomeen muuttanut muslimi. Meistä kumpikin vastustaa kaikenlaista erottelua ja käänteisrasismia. Meistä kumpikin on sitä mieltä että pitäisi hieman miettiä millaista sakkia tänne otetaan. Meistä kumpikin ajattelee, että on maahanmuuttajan velvollisuus oppia kieli ja sopeutua kulttuuriin, oppia itse huolehtimaan omista asioistaan - mieheni halveksuu maassa vuosikausia olleita jotka ei vieläkään osaa suomea eivätkä osaa asioida itse virastoissa, sehän kertoo jo asenneongelmasta; ei mun tarvi osata, joku muu hoitaa asian mun puolesta. Meistä kumpikaan ei tajua esim. näitä verovaroin kustannettavia musliminaisten uintivuoroja.

Maahanmuuttajan puoliso voi olla hyvinkin maahanmuuttokriittinen tietyissä asioissa, minä ainakin olen ja tiedän monen muunkin olevan. Ja usko pois, myös mieheni ja hänen itsekin ulkomailta olevat ystävänsä ovat kriittisiä.

Rasisti en sen sijaan ole, korkeintaan hieman ennakkoluuloinen joskus, ja valmis haastamaan ne ennakkoluulonikin.
Vaikka sä selität mitä, niin sinä olet omalla valinnallasi viemässä Suomea tuhon tielle. Sille samalle jota sinä itse arvostelet, mutta et sokeana huomaa omaa osuuttasi asiassa.
 
Ja sitten oli nämä Espoon kuntosalin pukukopissa rukoilevat, jotka nostivat äläkän, kun heidän muita häiritsevä käytöksensä kiellettiin. Vaativat jotain rukousnurkkaa kirjastoihin. Ei hyvä elämä sentään. Pysykööt kotona, jos kerran on pakko harrastaa niin tilaa vievää rukoilua, ettei se onnistu huomaamattomasti muita ihmisiä häiritsemättä.
Tuotakin me MUSLIMImieheni kanssa ihmeteltiin. Se, että rukoilee vasta kotona (tai muualla rauhallisessa paikassa, kaverin luona vaikkapa) ei kuulemma edes riko islaminuskon määräyksiä, joten miksi ihmeessä ei voi odottaa että ehtii kotiin saakka?! Jos kimpassa tahtoo rukoilla niin onhan niitä rukoushuoneita, ja ainahan voi treffata jonkun kotona tai ravintolassa kuten tiedän ainakin täällä tapahtuvan.

Jos kirjastoon tulisi rukousnurkka, niin sen pitäisi olla jokaisen tallaajan käytössä hiljentymistä varten, ainakin minusta.
 
"vieras"
Tuotakin me MUSLIMImieheni kanssa ihmeteltiin. Se, että rukoilee vasta kotona (tai muualla rauhallisessa paikassa, kaverin luona vaikkapa) ei kuulemma edes riko islaminuskon määräyksiä, joten miksi ihmeessä ei voi odottaa että ehtii kotiin saakka?! Jos kimpassa tahtoo rukoilla niin onhan niitä rukoushuoneita, ja ainahan voi treffata jonkun kotona tai ravintolassa kuten tiedän ainakin täällä tapahtuvan.

Jos kirjastoon tulisi rukousnurkka, niin sen pitäisi olla jokaisen tallaajan käytössä hiljentymistä varten, ainakin minusta.
Tuo vaatimus on puhdasta vallanhalua ja käyttöä. Ei sillä ole mitään tekemistä todellisten tarpeiden kanssa, vaan se palvelee suurempaa kokonaisuutta.
 
"Näinpä"
[QUOTE="vieras";22564222]Nää mustalaiset ovat yksi hyvä esimerkki poliitikkojen ja viranomaisten täydellisestä hölmöydestä. Luulevat pääsevänsä tästä paskasakista eroon antamalla rahaa, vaikka siinä käy just päinvastoin.[/QUOTE]

Näin
 
oulunainen
Ja sitten oli nämä Espoon kuntosalin pukukopissa rukoilevat, jotka nostivat äläkän, kun heidän muita häiritsevä käytöksensä kiellettiin. Vaativat jotain rukousnurkkaa kirjastoihin. Ei hyvä elämä sentään. Pysykööt kotona, jos kerran on pakko harrastaa niin tilaa vievää rukoilua, ettei se onnistu huomaamattomasti muita ihmisiä häiritsemättä.
Linkki keskusteluketjuun ja uutiseen:

2010-11-29 Itävalta: Jodlaaminen loukkaa muslimeita


Itävaltalaismies oli leikannut nurtsia ja jodlannut. Muslimit häiriintyivät. Sakkoja jodlaajalle. Eli koko Eurooppa nöyristelee muslimien "rauhanuskonnon" väkivaltauhan edessä.
 
dfdf
[QUOTE="vieras";22564222]Nää mustalaiset ovat yksi hyvä esimerkki poliitikkojen ja viranomaisten täydellisestä hölmöydestä. Luulevat pääsevänsä tästä paskasakista eroon antamalla rahaa, vaikka siinä käy just päinvastoin.[/QUOTE]

Aivan.

Ja sama hommahan se on näin Suomen omien mustalaistenkin kanssa. Rahaa syydetään jopa kalliisiin vaatteisiin. Minkä ihmeen takia? Miksei sitten kaikki muutkin kansalaiset saa rahaa käyttövaatteisiin tai edes siihen kansallispukuun? Ja tämä oli vain yksi pieni esimerkki tiettyjen kansanryhmien järjettömästä hyysäämisestä. Miksi näillä hyysätyillä kansanryhmillä on vain oikeuksia, muttei mitään velvollisuuksia? Ei sovi minun oikeudentajuuni.
 

Yhteistyössä