Alkuperäinen kirjoittaja BootyPeppi:
:heart: Mistä sä sellaisen olet saanut/hankkinut? Mä en osaa puoliakaan noista ruuista tehdä
Yks leipä jota me syödään paljon on latkes, löytyykö sitä sieltä kirjasta?
Pistä pakana asialle, niin vastaus tulee ennenkuuin ehdit kysyäkään
En ennättänyt esikoiselle sanoa halaistua sanaa latkesista tai mistään muustakaan tähän ketjuun tai ruokaan liittyvästä, mutta arvaapa mitä tuli tänään esikoiselta mulle viestiä? No latkesin ohjepa hyvinkin
Kysyin tytöltä, että mistä ihmeestä se keksi mulle just latkasin ohjeen lähettää, niin vastasi vaan, että hänelle tuli sellainen tunne, että mä haluaisin ohjeen.
Ja tässä se ohje nyt tulee:
Potato Pancakes (Latkas)
4 large potatoes
1 medium onion
1 large egg
1 tsp. salt
1/2 tsp. white pepper
1 Tbsp. all-purpose flour
1/2 tsp. baking powder
vegetable oil (for frying)
Preparation:
1. Grate potatoes and onion. Transfer to colander and squeeze mixture to press out as much liquid as possible.
2. In a large bowl, mix egg, salt, pepper, flour and baking powder. Add potato and onions, and mix well.
3. Heat oil in a deep, heavy skillet.
4. Drop about 2 tablespoons of potato mixture into the pan for each pancake. Flatten with back of spoon so each pancake is about 2 1/2 to 3 inches in diameter.
5. Fry over medium heat for about 4 to 5 minutes on each side, or until golden brown and crisp. Turn carefully with 2 spatulas so oil does not splatter. 6. Drain on paper towels.
7. Before frying each new batch, stir potato mixture. If all the oil is absorbed, add a little more to the pan.
8. Serve hot with applesauce, or sour cream, or sugar.