Terveellisin makeutusaine?

  • Viestiketjun aloittaja mh
  • Ensimmäinen viesti
mh
Mitä kannattaisi käyttää esim leivonnassa tai joissain jälkiruoissa? Valkoinen sokeri taitaa olla ihan turhaa. Ostin myös Agave siirappia, jossa on muuten tosi hyvä maku. Se sisältää kuitenkin paljon fruktoosia ja luin, että fruktoosi on haitallista elimistölle. Onko intiaanisokeri parasta? Vai joku muu?
 
Jepjep
Ihan tavallista valkosta sokeria. Ei noita makeita leivonnaisia ole tarkoitus syödä sellaisia määriä, että sillä makeutusaineella olisi isompaa merkitystä. Ja se valkoinen sokru sulaa sinne elimistöön kaikista joutuisammin ja luontevimmin.
 
hei
Jos käytän, käytän sokeria. Pyrin muutenkin siihen, et ruokani koostuu luonnosta peräisin olevista aineksista, ei keinotekoisista kemikaaleista.

Käytän sitten sokeria vain hyvin harvoin.
 
Jepjep
Alkuperäinen kirjoittaja hei:
Jos käytän, käytän sokeria. Pyrin muutenkin siihen, et ruokani koostuu luonnosta peräisin olevista aineksista, ei keinotekoisista kemikaaleista.

Käytän sitten sokeria vain hyvin harvoin.
Ja sokeriko ei mielestäsi ole luonnosta peräisin oleva raaka-aine? Kyllä sitä kasvaa ihan tavallisilla pelloilla, niin kuin ruista ja kauraa...
 
ap
Joo, en tarkoittanutkaan keinomakeutusaineita vaan mahdollisimman luonnonmukaisia. Makeutusaine se sokerikin on. Hedelmäsokerista juuri luin, että fruktoosi on epäterveellistä. Sitten on olemassa kaikenlaisia eri siirappeja, mutta en tiedä mikä olis paras vaihtoehto. Hunaja on kai ihan hyvä, mutta sekin olis terveellisintä kuumentamattomana.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ?:
Fruktoosi haitallista? :D
Ne on näitä tutkimuksia, joissa on todettu että suuret määrät fruktoosia aiheuttavat vyötärölihavuutta ja rotille jotain.

Minusta on naurettavaa kuvitella että sokeri kuin sokeri olisi terveellistä... Tottakai mässäämällä ylenmäärin mikä tahansa on epäterveellistä. Vedenkin juomiseen voi kuolla.

Fruktoosi on siitä hyvää, että se on makeampaa kuin tavallinen sokeri ja sen takia sitä tarvitaan vähemmän.
 
hunaja aidoin
http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/documents/pr/558/558081/558081fi.pdf

tuollahan niistä laksatiiveista on paljon asiaa.

Hunaja käy mut täytyy olla kotimaista. Intiaanisokerista tulee migreeni, koska siinä on glutamiinihappoa ja glysiiniä:-(
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja ?:
Fruktoosi haitallista? :D
Joo, en minäkään sitä ennen tiennyt. Mutta nyt luin. Lisää haitallisen kolesterolin määrää ja nostaa verenpainetta. On maksalle vaikea hajotettava ja aiheuttaa insuliiniresistenssiä. Sitten sillä on vielä se lihottamistaipumus, eli siitä muodostuu rasvaa helpommin kuin muista sokereista.
Fruktoosia ei siis saisi syödä liikaa, joku hedelmä on vielä ihan ok.
 
karkkihimo hävinnyt
ei mitään makeutusaineita kannata käyttää. käytät vähän tavallista sokeria ja vähennät sitäkin koko ajan, usko pois makuhermot tottuvat pian muutokseen, eivätkä kaipaa niin paljon makeaa.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja hunaja aidoin:
tuollahan niistä laksatiiveista on paljon asiaa.

Hunaja käy mut täytyy olla kotimaista. Intiaanisokerista tulee migreeni, koska siinä on glutamiinihappoa ja glysiiniä:-(
Mistä laksatiiveista? Ulostuslääkkeistä vai? :) Jos tarkoitat keinomakeutusaineiden liikakäyttöä niin sitä en olekaan harrastamassa.
Mutta en tiennyt tuota intiaanisokerista. Oletko lukenut jotain tutkimusta vai päätellyt itse.
 
:)
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja :):
niin ap oletko steviaan tutustunut? sehän on ihan luonnollinen tuote ja varmasti sokeria terveellisempi
Joo, anteeksi unohdin sen. Luin siitä ihan parin rivin jutun jostain lehdestä. Saako sitä jo Suomesta?
ei sitä virallisesti elintarvikkeena suomessa saa myydä, mutta saa sitä kuitenkin. ainakin täältä http://www.luonnonkeskus.fi/kauppa.php
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja hunaja aidoin:
Intiaanisokerista tulee migreeni, koska siinä on glutamiinihappoa ja glysiiniä:-(
No nyt löysin netistä taulukon, jossa lueteltiin intiaanisokerin aminohapot. Tarkoittaako se nyt sitä, että intiaanisokeria ei kannata antaa lapsillekaan tuon glutamiinihapon takia?
 
niin justiinsa!
No en ainakaan antais edes pientä määrää! Kirjassa Voita syöpä! professori kertoo, että SYÖPÄSOLU tarvitsee glutamiinihappoa. Se riittää mulle perusteeksi enkä migreenilääkkeitä suostuis syömään, vaikka ne onmulle 4 kertaa määrätty.

Herkuista puheenollen... tiesitkö:

http://koti.netplaza.fi/~paula/xyz/sitkojauho.htm
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja niin justiinsa!:
No en ainakaan antais edes pientä määrää! Kirjassa Voita syöpä! professori kertoo, että SYÖPÄSOLU tarvitsee glutamiinihappoa. Se riittää mulle perusteeksi enkä migreenilääkkeitä suostuis syömään, vaikka ne onmulle 4 kertaa määrätty.

Herkuista puheenollen... tiesitkö:

http://koti.netplaza.fi/~paula/xyz/sitkojauho.htm
En lukenut tuon linkin kaikkia juttuja, mutta tarkoititko että nykyvehnä on epäterveellistä. Niin se ilmeisesti onkin ja pitäisi käyttää spelttiä, eli alkuvehnää jota ei ole geeniteknologian avulla muokattu. Ei kai gluteiinilla ja glutamiinilla ole mitään tekemistä, vai?
 

Yhteistyössä