Joulu tulee! (0 yötä🥰)

Lapset ovat luvanneet olla perjantaista lähtien kotona joulun yli!😍❤

Voi tätä iloa ja onnea!!!!🥳🤩😍❤

Pengoin eilen kaapista jo kaikki lautapelit esiin! Ja vois muuten pitkästä aikaa pelata pleikalla Sport Championiakin!!!🤗🤩
Luistelemaankin mennään, otetaan kuumat glögit mukaan!❤

Katsellaan joululehvoja myöhälle yöhön!❤😍

 
  • Tykkää
Reactions: Kais
vierailija
vierailija
Kristityt varastivat joulun (alunperin Yule) muinaisgermaanisilta pakanoilta 😤

Pakanalliset juhlapäivät eivät suinkaan ole pyhien häpäisyjä. Päinvastoin pakanalliset pyhät ovat entisaikoina olleet tärkeitä luonnonkiertoa juhlistavia merkkipäiviä, joille mm. kristinuskon tulo on luonut uusia merkityksiä. Tiesitkö, että joulu on alunperin ollut auringon syntymäpäivä, tonttulakki vapauden pipo ja kuusenkoristeet hengille tarkoitettuja makupaloja?



Teksti: Saaga Saarnisola

Käsitteenä Joulu herättää paljon erilaisia tunteita ja näkemyksiä sekä puolesta että vastaan. Ne kaikki ovat ihan yhtä oikein, sillä jokaisella tulisi olla oikeus viettää jouluaan juuri sillä tavalla tai mittakaavalla kuin tahtoo.

Jos nykyjoulu ei kuitenkaan syystä tai toisesta sytytä ollenkaan, tai sille ei vain omassa elämässä ole tilausta, tästä artikkelista löydät hauskaa tietoa sekä vinkkejä yhteen erilaiseen vaihtoehtoon – Talvipäivänseisauksen tai Yulen juhlistamiseen.

Tässä jutussa
  • Joulun pakanallista historiaa
  • Yulen ajankohta
  • Jouluperinteiden pakanallisia alkuperiä
  • Vinkkejä Talvipäivänseisauksen juhlistamiseen
  • Yuleen liitettyjä elementtejä
Joulun pakanallista historiaa
Joululla on kaukana muinaisuudessa ollut moninaisia erilaisia piirteitä aina pimeyden ja kuoleman juhlasta valoon ja iloon. Valoisimmillaan joulu (Yule) on ollut Auringon syntymäjuhla, jota on vietetty talvipäivänseisauksen tienoilla (myös Voittamattoman auringon päivä, Sol Invictus 25.12.), ennen kuin kristinusko päätti vuonna 325 alkaa viettää Jeesuksen syntymäpäivää tänä ajankohtana.

“Yule (engl.) on muinainen germaanien talvijuhla. Kuukalenterin vuoksi yulen paikka vaihteli joulukuun alusta tammikuun alkuun.

Kristinuskon leviämisen myötä Yulen sisältö korvattiin kristillisellä sisällöllä, mutta juhlan nimi säilyi Yulesta suomennettuna jouluna.
Englannin kielessä sanaa yule käytetään nimityksen Christmas (”Kristusmessu”) rinnalla tai asemesta. Suomessa kaikki keskitalven juhlaperinteet ovat olleet joulu-nimellä. Suomen kielen sana joulu on skandinaavinen lainasana, joka juontuu keskitalven juhlan muinaisgermaanisesta nimestä.” – Wikipedia
 
vierailija
Laittakaa tähän Jouluun kuuluvia juttuja, niin yritän päivittää aloitusviestiin puutelistaa ja kokoilla muita juttuja ettei mikään mene sitten Jouluna vikaan :)
Laittakaa tähän Jouluun kuuluvia juttuja, niin yritän päivittää aloitusviestiin puutelistaa ja kokoilla muita juttuja ettei mikään mene sitten Jouluna vikaan :)
Täytyykö ne aina olla samallailla?
 

Yhteistyössä