yöunista

Onko ketään muuta 2.5v joka herää monta kertaa öisin,ja saa rauhotella uudestaan nummukaan,en ymmärrä mitä teen että nukkuisi yöt,on tosi raskasta kun on vuorotyökin vielä riesana :( ,vinkkejä oisko kellään?
 
Sehän saattaa olla vain joku rauhattomamman unen kausi, joka on meneillään. En kyllä keksi muita keinoja yrittää saada yöt rauhallisiksi kuin tietyt iltarutiinit joka ilta (iltapala,pesut,hampaiden pesu ja iltasatu tms.), rauhottuminen riittävän aikaisin ennen nukkumaanmenoa (ei esim. leikkimistä enää tuntiin ennen vaan vaikka lukemista tai musiikinkuuntelua) ja säännölliset päivätoimet. Ehkä teillä on jo nämä käytössäkin. Siinä tapauksessa ei varmaan auta muu kuin toivoa heräilyn olevan ohimenevää ja sinnikkäästi vain rauhoitella muksu uudelleen aina nukkumaan. Kannattaa kyllä kysyä neuvoa myös neuvolasta. Olisiko lapsellanne mahdollisesti joku allergia, joka aiheuttaa vaivoja, esim. vatsanpuruja, yöllä? Parivuotiaana pitäisi kyllä myös puhjeta poskihampaita, joten sekin saattaa valvottaa...
 
paniikkihäiriöinen
Meidän 2v.tyttö herää yleensä kerran yöllä itkemään tai "huutamaan".ja mennee välistä tuntikin ennenkuin rauhoittuu.nyt on myös ruvennut puhumaan unissaan jonkun verran.eli selvästi elää päivän tapahtumat. :)
 
maximoves
Tervetuloa huonounisten lasten kerhoon. Meillä tyttä 3 v. herää joka ilta noin tunti nukkumaan menosta huutamaan ja rauhoittelu on työn ja tuskan takana. Usein öisinkin herätään (aamuyöstä). Myös nukkumaan meneminen on kauhean taistelun takana, vaikka rutiinit on olleet samat jo pari vuotta (iltapala-iltapesu-iltasatu). EI muuten auta sitten millään. Tytöllä olen todennut laktoosi-intoleranssin, mutta koska perheessämme on jo kaksi intolerantikkoa ennestään niin ruokavalio on laktoositonta tai vähälaktoosista. Tämä ei siis vaikuta asiaan. Peukalo tosin maistuu tytölle välillä vähän liiankin kanssa ja aiheuttaa jossain määrin ilmavaivoja. Mutta olis joskus ihanaa nukkua kunnolla ja että olis aikaa puolisollekin ihan kahdestaan, ilman ettei lapsi terrorisoi ilta-aikaa. Kaikki mahdolliset keinot ollaan kokeiltu, eikä tunnu auttavan. Vanhempi poikani oli paljon helpompi tuon nukkumisen kanssa, ei ongelmia pienenä.
 
meillä poika 2.7 v,joka herää joka ikinen yö kerrasta viiteen kertaa..hikoilee ja huutaa..
neuvolasta on jo kehotettu lapsipsykologin puheille,mutten vielä haluais viedä,ennenkun oppii itse kertomaan missä mättää(ei puhu vielä ihan loistavasti)
rankkaahan se on,mutta toivo paremmasta seuraavasta yöstä auttaa jaksamaan ;)
jaksamista teille kaikille!!!
 
Tintti1010
onko teidän lapset olleet pienestä pitäen huonounisia vai ovatko iän myötä tulleet nämä ongelmat??? (siksi vaan kysyn kun itsellänikin on vähän alle kaks vuotinen poitsu, että mitä on odotettavissa...!?)
 
Mä tässä kamppailen vähän saman asian kanssa. Poikamme on vuos ja 10kk, on nukkunut aina hieman levottomasti. Nyt parisen viikkoa on mukaan tullut hirmuinen itku ja unissaan puhelu, milloin mitäkin tavaraa on hukassa ja millon huudetaan äitiä tai iskää. Tämä tapahtuu pari kolme kertaa yössä ja menee ohi vartissa. Illat on rauhoitettu, mutta eipä siitä ole tuntunut olevan apua. Enpä sitten tiedä mikä syynä on, hampaat, jokin kehitysvaihe :/ Kyllähän tää ohi jossain vaiheessa menee ;)
 
meillä on kanssa likalla ollut noita yöhuuto kausia, alkaen 1,5 v ja nyt likka on 2,8 v. välillä häviää ja taas tulee uudestaa, kait se kuuluu johonkin ikävaiheeseen tai näkee pahoja unia. Raskastahan se on, mutta uskoisin että ohi menevää.
Jaksamisia :)
 

Yhteistyössä