Yösyötöt pois, miten?

Hei! Meillä on vähän vajaa 7 kk:n ikäinen poika, jolla on ruokailurytmit kääntynyt ihan päälaelleen. Päivällä ei juuri syö eikä juo(korvikevauva), esim. eilen puoleenpäivään mennessä joi 20 ml maitoa eikä ollut syönyt kiinteitä. Mutta annas olla kun ilta tulee, niin menee kiinteitä. Ja sitten yöt: syö kolmesti yössä, yhteensä noin puoli litraa korviketta.
Nyt neuvolan täti sanoi, että yösyönti olisi lopetettava. Edessä lienee hulvattomia öitä... :( Miten niistä selvitään? Olisiko kellään kertoa vinkkejä? Kiitos! :flower:
 
Meillä kans poika 7,5kk ja iltamenot menneet ihan hulinaksi. Syö päivällä ihan hyvin kiinteitä ja puuroa n. 4-5 kertaa sekä tissiä 5-6 kertaa eli ei siis pitäisi olla nälkä.

Meillä oli pari yötä sitten tahtojen taistelu. Poika huus kurkku suorana tunnin ennen ko nukahti. Nyt rupes nimittäin silleen että mun oli annettava sille kymmenen kertaa iltatissi, jonka jälkeen nukahti meidän sänkyyn, jos sitä ei liikutettu siitä minnekkään. Muutoin, jos yritti laittaa pinnikseen, niin heräs heti. Arvelin sit, et tää ei toimi. Joten syötin iltatissin ja poika nukahti rinnalle. Rupesin siirtää pinnikseen niin heräs. Annoin sen sit olla siellä ja silittelin. Välillä yritin ottaa syliin, mutta huuto vaan yltyi. Joten helpoin oli antaa sen huutaa siellä pinniksessä ja silitellä sitä sinne. Reilu tunnin otti. sitkee kaveri. huh huh. itellä sydänalaa kylmäs, ko olis tekeny mieli antaa tissiä ja lohduttaa. Mut sit mietin et teen vaan tulevaisuudelle hallaa sillä. Lopulta poika nukku aamu kahdeksaan asti kunnes söi eka kerran. Normaalisti syönyt yöllä vielä 2-5 kertaa.

Meillä ei siis toiminut tämä ns. tassuttelu. Ollaan sitäkin tässä viimeisen kuukauden aika yritetty kokeilla. Poika vaan änkee konttaamaan ja hermostuu jos ottaa syliin kahta kauhiamman. Vaikka tieten pitäis rauhottua.

Viime yö meni sit silleen, että syötin iltatissin johon nukahti ja heräs kun siirsin pinnikseen. Itki 15 min jonka jälkeen nukahti. Tämän jälkeen heräs varmaan 5kertaa yön aika, jolloin tassuttelin uneen. Eka kerta tissiä syötiin puoli seittemältä ja sit puoli kymmeneltä jonka jälkeen noustiin ylös. Varmaan ens yö vielä taistelua :) Mutta jospas se siitä.

Kyllähän se sydänalaa riipii ko toinen on ihan reppana, mutta sitä pitää olla vaan sitkee. Aluks ei tosiaan toi tassuttelu auttanut, mutta en jättänyt poikaa kumminkaan yksin huutaa, vaan olin likellä koko ajan ja silittelin.

jospa jotain apua, yritä saada selvää, tuli aika sekava sepustus.

terkuin mimais
 
Kiitos mimais vastauksestasi! Sehän se just pelottaa, että miten sitä huutoa kärsii kuunnella, ettei heti sorru pulloa tarjoamaan. Ja sitten myös se, että miten vanhemman lapsen yöunet kärsii, kun toinen kiljuu toisessa huoneessa... Mä jotenkin luulen, että tämä meidän vauva on sen sortin jäärä, että huuto on kova ja koko tää homma vie paljon enemmän kuin neuvolatädin mainitsemat kolme yötä... Mutta joskus kai se on aloitettava.
 
Vielä viimeyöstä.... eli meni jo tosi hienosti. Nukahti rinnalle puolkymmenen ja yritin siinä vähän herätellä, kun siirsin pinnikseen. Ei heränny kunnolla. Seuraavan kerran heräs kolmelta, jolloin tassuttelu noin 2 min, ei huutoa. Vähän ähinää. Seur. herätys puol kuus, ei huutoa vaan ähinaa. Nyt ei nukahtanut kunnolla vaan heräs ja touhus itekseen pinniksessä, välillä rauhoittui, melkein nukahti.... puol seiska antoin sitten taas tissiä jolloin nukahti ja nukku puol kymmeneen. Jolloin noustiin ylös. Äiti on kyl tyytyväinen ko saa nukkua noin pitkään =) Joten kyllä tää näyttäs tästä lähtevän toimimaan.
Meillä kans poika melko jääräpää, jos vois sanoa, mut yllättävän nätisti noi huudot meni, ei mitään kauheeta loppu peleissä. Ja on siinä likellä koko ajan ja silittelee tai sit kokeilee sitä tassuttelua (meillähän ei siis sillon eka toiminu toi tassuttelu) ja muistaa olla sinnikäs... tsemppia :hug:
 
Täällä ihmetellään myös valtavaa ruokahalua öisin. Aamupäivisin ei ruopka kiinnosta lainkaan. Iltaisin olen yrittänyt tarjota vähän väliä ja täyttää pikku massua... hehee ei ole auttanut. Lapsi melkein 6kk huutaa jos ei maitoa saa ja hirveä nälkä sillä onkin. Pullosta menee puoli litraa helposti öisin. Ja välillä hän jää vain ääntelemään ja kitisemään sänkyynsä jos en tarjoa maitoa. Miten sen saisi nukkumaan? Onko tosiaan auttanut muutaman yön kärsimysnäytelmät jossa vaan silitellään vauvaa?? Huutaako ihan kurkku suorana? Minusta on aika vaikea uskoa tuota, mutta kertokaa lisää kokemuksia. Meiiläkin ensimmäiset 3 kk nukuttiin hienosti1-2 syöttöäyössä, nykyään 2-4.

Terveisin yöunista haavelieva äiti
 
suostuuko juomaan huoneenlämpösenä maidon yöllä? ota sängyn vierelle pari pulloa ja korvikepurkkeja niin pääset helpommalla itse. meillä taidettiin pari kolme kertaa syödä tuon ikäsenä, eikä se mua haitannut. en jaksanut noita unikouluja, sain aina heti unen päästä kiinni kunhan pistin pään vaan tyynyyn :D vuoden iässä vasta nukkui kokonaisen yön heräämättä ensimmäistä kertaa, yksi yöunikoulutettiin jolloin tuo syöttö ji pois. kesästä joskus poika joi jo itse maitonsa, pullon sänkyyn ja äidin uni jatkui.
entäs jos antaisi esim velliä yöllä ja illalla, pitääkö se teillä nälkää paremmin kuin maito?
 
Meillä päiväsyötöt onnistuu eli syödään soseita ja kaurapuuroa 5 kertaa. Sekä lisäksi päivän aikana vielä 5-6 kertaa tissiä. Joten yösyönnit lähinnä meidän pojalla tapa.
Ainoastaan eka iltana kun lopetin tuon ns. 10 kerran iltatissin syönnin, itki reilun tunnin. ei mitenkään kurkkusuorana koko aikaa, no melkein. Mut sen jälkeen se sitten helpottikin.
 
meillä onnistunu!!!

Elikkäs meidän poitsulla oli puolen vuoden iäs yö syömiset ihan vaan ja ainoastaan tapa.Tehtiin päätös,et yö tarjoilut loppuu.
Ekana yönä huusi n.20 minskaa toisena vartin,kolmannesta eteenpäin ollaan sitte nukuttu illasta aamuun asti ilman minkäänlaista ääntä. Et näinkin helpolla voi päästä.
Tuntuihan se itku kamalalta yöllä ja paljon pitemmältä,mut helpotti tosi paljon ku oli tehny itelleen selväksi,että poitsu pärjää vallan mainiosti ilman yö syöttöä.

Paljon jaksuja teille ja onnea yritykseen!suosittelen :D

p.s samalla tyylillä jätettiin parin viikon päästä tutti pois.Heräsin öisin yli 15 kertaa antamaan tuttia.päästiinpä siitäki :)
 
Meilläkin onnistui!

6,5 kk tyttö söi yöllä kolmekin kertaa ja heräsi pari muutakin kertaa. Arvelin, ettei pikkuinen tiedä, että millä herätyksellä sitä tissiä oikein saa ja milloin ei. Lisäksi aamuisin ei maistunut puuro eikä maito, ruoka alkoi maistua oikeastaan vasta pitkälti puolen päivän jälkeen. Muutoin on kova tyttö syömään ;)

Ekat 2 yötä hoiti isä. Tassuttelua suunniteltiin, mutta ekana yönä iskä joutui kyllä kovasti sylittelemään, pisin aika hereillä oli n 2 tuntia. Toinen yö meni paremmin ja kolmantena, kun minä olin vastuuvuorossa, herättiin enää kaksi kertaa ja ne hoituivat hienosti tassuttelulla. Viime yönä nukuttiin 11,5 tuntia, kerran klo 1 käytiin minuutti tassuttamassa. Tyttö on hyväntuulinen ja syö nyt aamusta alkaen iloisena ja hyvällä ruokahalulla.

Toki se eka yö oli epämukava, mutta kun tiesi lapsen olevan turvassa ja sylissä ja kaiken olevan koko perheen parhaaksi, sen kesti. Pelkkää positiivista kerrottavaa meillä siis. Mutta ymmärrän toki ettei toimi kaikkien kanssa ja jos yösyötöt toimivat ihan ongelmitta, niitä ei varmasti ole tarpeen kerralla lopettaakaan Tsemppiä yrittäjille!
 
Meillä myös lopetettiin kerralla yösyömiset omalla tassutteletyyppisellä unikoululla 6kk iässä. Poika huusi ekana yönä nukkumaan mennessä yli tunnin suoraa huutoa, pidin kättä päällä ja pari kertaa otin syliinkin, mutta kun ei siinäkään rauhoittunut niin laskin takaisin sänkyyn ja jatkoin edelleen pitämällä kättä vartalon päällä. Pari- kolme kertaa sinä yönä heräsi vartiksi huutamaan, mutta seuraavana yönä enää kaksi kertaa viideksi minuutiksi ja sen jälkeisinä öinä on nukkunut hyvin noin 12-13 tuntia putkeen!
Toki välillä on huonoja öitä, varsinkin nyt kun nousee pystyyn, mutta ilman syömisiä on hyvin pärjännyt yöllä. Tällä hetkellä poika on siis 9kk ikäinen.
Nyt pitäis vielä ottaa itteä niskasta ja vierottaa tutista, kun tahtoo olla välillä niin, että saa sitä olla laittamassa jatkuvasti.. Eli suosittelen kyllä unikoulun yhteydessä jo luopumaan mahdollisesta tutista, ettei tarvii aloittaa uutta "huudatusta" myöhemmin.
 
eli onko unikoulu epäonnistunut? onko lapsella ollut todella niin kova nälkä että ei voi jättää syöttämättä? Minua arveluttaa että meidän pojalla on oikeasti kova nälkä koska pullosta menee yhtä paljon maitoa kuin kunnollisella päiväsyötölläkin.

Huh, huomenna neuvolassa pitäisi varmaan keskustella asiasta, mutta täytyy sanoa että kyllä hirvittää.....!
 
Muumimamma, jos sua itteäsi ei yösyömiset haittaa ja tunnet, että lapsi on nälkäinen, niin eihän teillä vielä kiirettä ole lopettaa yösyöntiä. Meilläkin esikoinen söi öisin ainakin 9kk ikäiseksi, jolloin itse lopetti ja alkoi nukkua kunnolla yönsä.
Se on kuitenkin aika todennäköistä, että jos yöllinen maidon juominen loppuu, alkaa päivällä ruoka maistumaan muutamassa päivässä paremmin.
Tsemppiä sinulle, mitä sitten päätätkin tehdä :)
 
heisan kaikille!
meillakin yosyotoista tullut ongelma ja tytto jo 10kk!
Viime aikoina alkanut herailee yolla 3-4 kertaa ja ei nuku ilman pulloa, ennen heras vaan 2 kertaa! Haluisin lopettaa yosyotot mutta muakin toi huudattaminen arveluttaa ja sit ku esikoinen 3v on samassa huoneessa ja usein sekin herailee kun vauva herailee |O
kertokaa vaan aipat lisaa kokemuksia! taalla yksi kiinnostunut :attn:
ainii....paivalla ruokakin maistuu ihan hyvin...miksihan se sita maitoa haluaa yollakin sitten :whistle:
 
Meillä on nyt vedetty 4 yötä veden voimalla ja sitä vettä kans menee (jopa 400ml)! Poika ei huuda niinku sillon kun on nälkäinen, mutta sitä vettä on saatava :/ Mitähän tuolle vois tehä? Antaa huutaa?
 

Yhteistyössä