yöllä alkaa unikoulu 9kk ikäiselle vinkkejä ja neuvoja ottaisin vastaan

  • Viestiketjun aloittaja lumisade
  • Ensimmäinen viesti
lumisade
Meidän 9kk vaatii maitoa nukahtaakseen uudestaan lähes 2h välein yöllä. Nyt tarkoituksena on vetää kerrasta poikki ja öisin ei enää syödä. Tassuttelu-unikoululla ajattelin yrittää. Huudattamaan en lasta rupea.

Mielelläni kuulisin myös kokemuksia että montako yötä on mennyt?

Onko vinkkejä seuraaviin ongelmiin: mitäs kun rupeaa vääntämään ja kääntämään ja haluaa nousta ylös. Annanko sitten nousta ja sen jälkeen taas laitan takaisin makuulle? Oletteko rauhoitelleet syliin myös silloin vaikka itku ei olisikaan hysteeristä?
 
Mä annoin nousta ja laitoin sitten takas makaamaan niinkuin mietitkin jo. Vaativaa itkua tassutin ja hyssytin, hysteerisenä syliin. Takas petiin kun on rauhoittunut, ja uudestaan ja uudestaan jos on tarve.. Paras vinkki on PITKÄ pinna! Meillä kannatti, menikös siinä muutama yö aktiivisesti ja viikko noin kokonaan. Meil ei ollut maidosta kyse vaan tutista, 11kk.

Jaksamista ja valtavan lehmän hermoja. Se on, tai saattaa olla rankkaa, mutta palkitsevaa kun sitten nukutaan :)
 
joo
Annan nousta ja laitan takas pitkälleen. Vain hysteerinen syliin, muuten nukutaan kohta sylihoidossa. Heti, kun rauhoittuu, niin takas sänkyyn. Pitkää pinnaa! Ja pidät päätöksesi, vaikka olis vaikeeta. Pahinta on unikoulun keskeyttäminen, lapsi menee vaan ihan sekaisin.
 
ap
taistelutahtoa täällä kovasti kerätään. Lisäks yritän iskostaa itselleni päähän sen että tämä ei ole lapsen vika vaan minun kun olen yösyöttöihin suostunut. Oma vika siis ja siitä kärsitään ja nyt yritetään ongelma hoitaa...
 
sori kun ängen ketjuun, mut voikos 5,5kk vauvalle pitää jo myös unikoulua, tai siis voin kyl syöttää sen yhden kerran maitoa yöllä mitä syö yleensä.
mut voinko tassuttaa pysyyn omassa sängyssään tuon ikäistä vielä? nukahtaa hyvin mutta haluaa aina viereen jossain vaiheessa, nukahtaa myös omaan pinnikseenkin jos jaksan laittaa vain sinne takaisin jossain vaiheessa, mutta kun olen laiska nousemaan antamaan tuttia sinne.
 
kiinnostaa myös kuulla
Meillä hieman reilu 9kk poika joka myös on heittäytynyt "mahdottomaksi" öisin.
Ensin nukkuu 20-23 (-23.30) sitten syö ja sen jälkeen alkanu heräilemään tunnin välein
tissille. Ei vaan ite jaksais enää kun päivisinkin pitäis jaksaa touhuta.Voikohan hampaiden tulo aiheuttaa tämän? Tuntuu ettei oo ikinä näin huonosti nukkunut.Miksi homma menee päälaelleen mitä vanhemmaksi tulee? Esikoinen heräili lopulta vartinkin välein (vuoden vanhana) ja sitten lopetettiinkin samalla koulutuksella koko imetys. Miten nämä sais oppimaan että yöllä nukutaan....Voivin ihan hyvin imettää tuolloin puoliltaöin ja sitten aamuyöllä/aamulla, kunhan ei tunnin välein.
 
äiti
Voi hyvä luoja. Ottakaa ne vauvanne nukkumaan viereenne. Läheistyyttäänne ne haluavat, eivät ne mitään unikoulua tarvitse. Vauvat vaistoavat vanhempien ärtyneisyyden ja rauhattomuuden ja sen johdosta kahta kauheammin haluavat aina varmistaa ovat vanhemmat tallella. Vierihoitoon vaan pariksi vuodeksi niin tulee tasapainoisia lapsia.
 
Me on unikoulutettu nyt 3 viikkoa aivan huippuloistavin tuloksin!

Tässä linkkejä mun tekemiin ketjuihin joissa kerron meidän unikoulusta...lukaise niitä läpi.

Alkusepustusta tilanteesta ja pohdintaa unikoulutuksesta:
http://kaksplusperhe.fi/keskustelu/t1648116

Kertomus 1. ja 2. illasta ja yöstä eli unikoulun alusta:
http://kaksplus.fi/keskustelu/t1648548

Muita ketjuja en löytänyt...

Tässä vielä erään toisen aloittama ketju, jossa kerron meidän kokemuksistamme kun unikoulua ollaan vietetty vajaa viikko:
http://odotuslehti.fi/keskustelu/t1652429

Ja meillä on nykyään lapsi joka saattaa herätä yöllä, mutta nukahtaa heti uudestaan ihan itsekseen. Viime yön nukkui ensimmäisen kerran lasten jatkettavassa sängyssä (josta siis pääsisi pois, jos haluaisi) eikä tullut sieltä kertaakaan pois. Illalla nukahti hyväntuulisena ja aamulla heräsi hymyillen :heart: Yöllä heräsi 2 kertaa, mutta nukahti välittömästi uudelleen.
 
Hannapur
Meillä kanssa hyvin samanlaista oli tuossa vähän aikaa sitten ja neuvoja täältä kyselinkin. Poika siis heräili tunnin välein. Nyt meillä vähän rauhoittunut, mutta unikoulu ei toiminut, tai mun sydän ei kestänyt, kun poika ei rauhoittunut tassuttelulla eikä sylillä.
Mutta nyt siis meillä herätään ekan kerran n. 3-4 aikoihin. Silloin annetaan maitoa pullolla ja imetän vasta aamulla. Meillä on myös auttanut unipussi. Ja tuon öisen syöttämisen jälkeen laitan hereillä olevana omaan sänkyyn ja nukahtaa itekseen sinne.
No meillä siis unikoulu vielä edessä, mutta nyt tuntuu siltä, että poika vielä tarvitsee tuon aamuyön syömisen.
 
kiinnostaa myös kuulla
Alkuperäinen kirjoittaja äiti:
Voi hyvä luoja. Ottakaa ne vauvanne nukkumaan viereenne. Läheistyyttäänne ne haluavat, eivät ne mitään unikoulua tarvitse. Vauvat vaistoavat vanhempien ärtyneisyyden ja rauhattomuuden ja sen johdosta kahta kauheammin haluavat aina varmistaa ovat vanhemmat tallella. Vierihoitoon vaan pariksi vuodeksi niin tulee tasapainoisia lapsia.
Juu, vauva nukkuu vieressä jo. Pinnasänky sivuvaununa jossa nukkuu ekan pätkän ja sitten kun herää niin nukahdetaan yleensä vierekkäin seuraavaan syöttöön asti jne. Esikoinen ei juuri pinnasängyssä ollutkaan eli vieressä nukkui siihen asti kunnes kuopuksen syntymä lähestyi. Siirtyi pehmeästi ensin isojen sänkyyn joka oli meidän sivuvaununa ja nyt nukkuu pienen makuuhuoneemme toisessa päässä,lähes sänkymme jalkopäässä. Eli läheisyyttä on kyllä annettu =)



 
vieras
Meillä kyllä vieroitettiin ihan päättäväisesti jättämällä maito pois yöllä. Kyllähän siinä huuto tuli mutta tiesin kyllä että se ei vauvaa vahingoita. Kolmen yön päästä meillä nukuttiin yöt ilman maitoa ja ilman huutoa. Kyllä se on vanhemman vastuu kuunnella itkut ja omalla olemuksellaan rauhoittaa vauva sekä antaa hänelle tulevaisuudessa rauhalliset yöt vaikka hän itse ei sitä siinä vaiheessa ymmärrä.
 
trill
Meillä 8kk iässä aloitettiin unikoulu yösyöttöjen lopettamiseksi. Yösyömiset kun vain tuntui lisääntyvän ja lisääntyvän ja oikeastaan mistään syömisestä ei ollut kyse, vaan rinnalle pääsemisestä. Nukahti parin imaisun jälkeen viereen. Unikouluhoitajalta sain ohjeen, että jos lapsi on tottunut syömään monta kertaa yössä, niin voi olla, että tulee nälkä loppuyöstä joten aluksi kannattaa syöttää kerran aamuyöstä, jolloin saadaan turvattua myös ne aamu-unet. 4 yönä imetin kerran aamuyöstä ja kun se ainoakin "syöminen" alkoi olla pelkkää nukkumista lopetin. Meillä unikoulu meni siltä osin tosi kivuttomasti. Olin kyllä varautunut paaaaaljon pahempaan. Se itsekseen nukahtamisen opettelu onkin sitten ihan toinen juttu... :)

 
vieras
Meillä myös vauva kohta 9kk ja öisin heräilee syömään tissiä tai "syömään tissiä" (eli pari imaisua ja nukahtaa). En vaan raski lopettaa, tuntuu että ennemmin itse kärsin :( Tyhmästi ajateltu, mutta silti.. Missähän vaiheessa peli kannattaisi kuitenkin viheltää poikki? Jos en anna tissiä ja yritän esim. kannella ja sylitellä, itku ei vaan lopu, sitten on pakko tarjota tissiä. Ehkä olen tehnyt sen virheen, että taivun aina, mutta en vaan raski kokeilla muuta. Välillä asia mietityttää...
 
ap
Viime yönä oli sitten 1,5h itkua. Maitoa en antanut ja kerran otin pinniksestä syliin ja annoin vesihuikan. Se oli selkeästi virhe ja tyttö huomasi että pääsee syliin.
Eli sen 1,5h olin koko ajan vieressä ja pidin kättä pinniksessä. Lauleskelin, hyräilin ja silittelin. Kun rupesi pyrkimään ylös annoin nousta ja seistä vähän aikaa, sitten taas kaadoin sänkyyn. Itku oli koko ajan selkeää protesti-itkua. Nukahti siis klo 2.30 ja heräsi 15min päästä uudestaan itkemään, nyt riitti pelkkä 15min tassuttelu että nukahti uudestaan.

Meillä on siis nyt uutena myös se että pinniksestä ei nosteta pois. Tyttö on tottunut nukkumaan omassa huoneessa jo 4kk. Se alussa rauhoitti yöt kun selvästi heräili meidän vanhempien ääniin.

Vauva siis nukkui klo 21-01 ja klo 03-6.30. Nukkui tosin edellisenä päivänä 4h päikkäreitä eli ihan liikaa. Tänään ajattelin rajoittaa päkkärit 1,5-2h ja 1h.

Edelleen kaipaan kokemuksia että montakohan yötä tässä menee?
 
äippäli
Meillä vaunutettiin puolivuotiasta.

Ekana yönä vaunutettiin ihan uneen asti, ja hyssytettiin. Meni melkein koko yö, aina kun vaunut pysähty niin heräs. Heräili melkein tunnin välein kuten tavallista.

Seuraavana hyssytettiin enemmän ja vaunutettiin vähemmän. Itkua kuunneltiin vähän pidempään myös. Vähän harvemmin heräili.

Samoin kolmas yö.

Neljäntenä kuunnteltiin itkua jo ihan viisi, kymmenen, viisitoista minuuttia, kunhan ei hysteeriseksi yltynyt, ja usein vauva rauhoittui itsekseen. Välillä taas vedeltiin vaunuja ja hyssytettiin ja muistutettiin että nyt pitää nukkua. Heräsi muistaakseni 3-5 kertaa, jotain sellaista.

Viidentenä yönä heräsi pari kertaa ja rauhoittui itsekseen. Kerran vaunutettiin uneen.

Kuudentena yönä pari kertaa herätessään nukahti taas itsekseen.

Nyt on menny viikko noin, pari kertaa herää ja jos ei jotain ole käynyt - yöpuku huonosti tms. - niin nukahtaa ite.

Aamulla on iloinen eikä kovin nälkäinen, puuroa kyllä uppoaa reilusti illoin ja aamuin.
 
hah
Alkuperäinen kirjoittaja lumisade:
Meidän 9kk vaatii maitoa nukahtaakseen uudestaan lähes 2h välein yöllä. Nyt tarkoituksena on vetää kerrasta poikki ja öisin ei enää syödä. Tassuttelu-unikoululla ajattelin yrittää. Huudattamaan en lasta rupea.

Mielelläni kuulisin myös kokemuksia että montako yötä on mennyt?

Onko vinkkejä seuraaviin ongelmiin: mitäs kun rupeaa vääntämään ja kääntämään ja haluaa nousta ylös. Annanko sitten nousta ja sen jälkeen taas laitan takaisin makuulle? Oletteko rauhoitelleet syliin myös silloin vaikka itku ei olisikaan hysteeristä?

Sehän täytyy alkaa jo ilta-askareista. Sänkyyn ja nukkumaan, tassuttelua tarvittaessa, ei pois sängystä. Olisi kanattanut aloittaa jo synnyttyä kasvatus joka alkaa kehdosta niin ei tartte unikouluja.
 
Jenis
Alkuperäinen kirjoittaja äiti:
Voi hyvä luoja. Ottakaa ne vauvanne nukkumaan viereenne. Läheistyyttäänne ne haluavat, eivät ne mitään unikoulua tarvitse. Vauvat vaistoavat vanhempien ärtyneisyyden ja rauhattomuuden ja sen johdosta kahta kauheammin haluavat aina varmistaa ovat vanhemmat tallella. Vierihoitoon vaan pariksi vuodeksi niin tulee tasapainoisia lapsia.
Höpsis. Meidän esikoinen alkoi nukkua yöt läpeensä kun pääsi vanhempien vierestä pois! Kas kun ne vauvat ei oo yhtään sen enempää samasta muotista kuin muutkaan ihmiset.
 
Alkuperäinen kirjoittaja hah:
Alkuperäinen kirjoittaja lumisade:
Meidän 9kk vaatii maitoa nukahtaakseen uudestaan lähes 2h välein yöllä. Nyt tarkoituksena on vetää kerrasta poikki ja öisin ei enää syödä. Tassuttelu-unikoululla ajattelin yrittää. Huudattamaan en lasta rupea.

Mielelläni kuulisin myös kokemuksia että montako yötä on mennyt?

Onko vinkkejä seuraaviin ongelmiin: mitäs kun rupeaa vääntämään ja kääntämään ja haluaa nousta ylös. Annanko sitten nousta ja sen jälkeen taas laitan takaisin makuulle? Oletteko rauhoitelleet syliin myös silloin vaikka itku ei olisikaan hysteeristä?

Sehän täytyy alkaa jo ilta-askareista. Sänkyyn ja nukkumaan, tassuttelua tarvittaessa, ei pois sängystä. Olisi kanattanut aloittaa jo synnyttyä kasvatus joka alkaa kehdosta niin ei tartte unikoulua.
Tämä ei missään nimessä pidä paikkaansa, lapset nukkuu hyvin erillä tavalla. Se mikä toimii toisella, ei toimi toisella, Lapsen tempperementti ja luonne vaikuttaa nukkumiseen hyvin paljon, toiset haluaa ehdottomasti nukkua lähellä ja toisilla on paras nukkua omassa sängyssä ja jopa omassa huoneessa. Onneksi vanhempi voi auttaa ja opettaa huonounista lasta nukkumaan =) Eli jotkut lapset tarvitsee unikoulua kun taas toiset ei, mitkään maailman kasvatukset ei auta heti synnyttyä kun ensimmäiset 3kk täytyy mennä lapsentahtisesti ja puolenvuoden jälkeen saa alkaa oikeasti unikouluilemaan.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Viime yönä oli sitten 1,5h itkua. Maitoa en antanut ja kerran otin pinniksestä syliin ja annoin vesihuikan. Se oli selkeästi virhe ja tyttö huomasi että pääsee syliin.
Eli sen 1,5h olin koko ajan vieressä ja pidin kättä pinniksessä. Lauleskelin, hyräilin ja silittelin. Kun rupesi pyrkimään ylös annoin nousta ja seistä vähän aikaa, sitten taas kaadoin sänkyyn. Itku oli koko ajan selkeää protesti-itkua. Nukahti siis klo 2.30 ja heräsi 15min päästä uudestaan itkemään, nyt riitti pelkkä 15min tassuttelu että nukahti uudestaan.

Meillä on siis nyt uutena myös se että pinniksestä ei nosteta pois. Tyttö on tottunut nukkumaan omassa huoneessa jo 4kk. Se alussa rauhoitti yöt kun selvästi heräili meidän vanhempien ääniin.

Vauva siis nukkui klo 21-01 ja klo 03-6.30. Nukkui tosin edellisenä päivänä 4h päikkäreitä eli ihan liikaa. Tänään ajattelin rajoittaa päkkärit 1,5-2h ja 1h.

Edelleen kaipaan kokemuksia että montakohan yötä tässä menee?
Meillä valvottiin seuraavana yönä n. 1/2 tuntia, seuraavana 15 min ja seuraavana jo nukuttiinkin koko yö.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Meillä myös vauva kohta 9kk ja öisin heräilee syömään tissiä tai "syömään tissiä" (eli pari imaisua ja nukahtaa). En vaan raski lopettaa, tuntuu että ennemmin itse kärsin :( Tyhmästi ajateltu, mutta silti.. Missähän vaiheessa peli kannattaisi kuitenkin viheltää poikki? Jos en anna tissiä ja yritän esim. kannella ja sylitellä, itku ei vaan lopu, sitten on pakko tarjota tissiä. Ehkä olen tehnyt sen virheen, että taivun aina, mutta en vaan raski kokeilla muuta. Välillä asia mietityttää...
Ei se ole lapsenkaan edun mukaista heräillä vähän väliä. Uskon että mieluummin nukkuisi putkeen koko yön jos vaan osaisi. Ja kukapa muu sen opettaisi jollet sinä? Sinä olet se joka viheltää pelin poikki ja ehkä sen aika on nyt kun sinusta tuntuu siltä. Sitten kun olet valmis tekemään sen ratkaisun niin älä taivu koska se harjoittelu lähtee aina alusta. Tsemppiä teille.
 

Yhteistyössä