Yllätystarkastuksen karu tulos: hoivakodissa ei ollut paikalla yhtään suomea puhuvaa hoitajaa

vierailija
Juoppoja hoitajia on aivan yhtä monta kun mitä tahansa ammattia harjoittavissa. Yhdellekään mummolle tai papalle en ole nähnyt pistettävän muuta kun insuliinia, veritulppa tai leikkauksesta toipuvalle verenohennuspistoksia. Joku kirjoittaa asiasta paskaa eli keksii omasta päästään juttuja.
 
vierailija
Yllätystarkastuksen karu tulos: hoivakodissa ei ollut paikalla yhtään suomea puhuvaa hoitajaa

Tähän on tultu. Lisää vaan maahanmuuttoa?
Kokoomuslaista yksityistä verorahotteista vanhustenhoitoa ja jatkossa myös terveydenhoitoa, jota persut, kokoomus, RKP ja kristillisdemokraatit edistävät myös 💙
 
vierailija
Yllätystarkastuksen karu tulos: hoivakodissa ei ollut paikalla yhtään suomea puhuvaa hoitajaa

Kokoomuslaista yksityistä verorahotteista vanhustenhoitoa ja jatkossa myös terveydenhoitoa, jota persut, kokoomus, RKP ja kristillisdemokraatit edistävät myös
"Keskisuomalaisessa ikääntyneiden hoivakodissa hoitajat puhuivat työkielenä vain englantia tai jotain muuta kieltä kuin suomea. Tilanne kävi ilmi Aluehallintoviraston (avi) yllätystarkastuksessa.

Avi sai Keski-Suomen hyvinvointialueen omavalvontayksiköltä vuoden alussa tietoja esimerkiksi siitä, että Attendon Saarijärven hoivakodissa on liian vähän henkilökuntaa. Hyvinvointialue oli valvonut yksikköä jo lokakuusta 2023 asti.

Avi teki hoivakotiin yllätystarkastuksen kesäkuussa. Tarkastuksessa ilmeni useita puutteita, jotka vaaransivat asiakasturvallisuuden.

– Osa työntekijöistä ei paljon muuta osannut sanoa kuin ”hei” suomeksi, avin ylitarkastaja Päivi Ahvenus kertoo.

Terveyspalveluyritys Attendon mukaan hoivakodissa on aina ollut vuoroissa myös suomea puhuvia työntekijöitä.
Hoivakodissa on kaksi siipeä ja useampi kerros, jossa henkilöstö työskentelee.

Aluehallintoviraston mukaan huonosti suomea puhuvat kansainväliset työntekijät olivat työskennelleet työparina keskenään."
 
vierailija
Itse asun paikkakunnalla missä sekä hoitajat että se satunnainen paikalla oleva lääkärikin voivat kaikki olla hyvällä tuurilla ulkomaalaisia hyvin huonosti suomea puhuvia. Ole siinä sitten potilaana, kun lääkäri ei ymmärrä tarpeeksi suomea tilannestatusta selviteltäessään... OmaKannnasta löytää näiltä ulkomaalaisilta hoitohenkilokuntaan kuuluvilta mielenkiintoiset lausunnot 🙄...sentään lääkemääräykset oikein?
 
vierailija
Esperi Care ei siis ollut ainoa joka tätä "hinnat ylös, palvelutaso alas" -politiikkaa vanhustenhoivassa harrastaa. Omistajat vetävät taas lisää rahaa liiveihinsä hoidokkien ja yhteiskunnan laskuun, hienoa tää kokoomuslainen hoiva- ja terveysbisnes.
 
vierailija
Näin sitä saadaan HYVÄÄ ja LAADUKASTA hoitoa yksityisiltä hoitolaitoksilta.
Tätä Kokoomus ja Persut haluavat; yksityistää ja tätä HYVÄÄ hoitoa meille kaikille muuallekin esim perusterveydenhuoltoon.
Jatketaan vaan iloisesti verorahojen kaatamista näille yksityisille firmoille.

Voitot on ainoa mitä nämä firmat tavoittelevat, ei laatua eikä mistään hoidosta voi puhua. Voittojen maksimointia.

Ulkomaalaiset hoitajat. Enpä tiedä mitä siellä kielitesteissä kysytään; heippa ja näkemiin ilmeisesti.
heidän pitäisi hallita myös lääketieteellistä sanastoa ja selvitä jotenkin lääkehoidosta ja kirjaamisista.

Ihmettelen muuten ettei koko talossa ollut yhtään sairaanhoitajaa vuorossa. Oli vain lähihoitajia, opiskelijoita ja muita hoiva-avustajia. Luulen, että ehkä joku opiskelijoista oli sairaanhoitajan opintoja suorittanut ja hänen vastuulle kaadettiin koko homma. Lähihoitajat eivät voi suorittaa kaikkia lääkehoitoasioita kuitenkaan.

Näitä ulkomaalaisia "hoitajia" haetaan töihin Suomeen, saadaan ilmeisesti kaksi yhden hinnalla. Yleensä näissä ainakin julkisella puolella osastoilla on ainakin pari suomenkielistä hoitajaa, jotka tekevät kielitaitoa vaativat asiat näiden kielitaidottomien hoitajien puolesta. Etteivät nyt ihan potilaat kuole käsiin hoitovirheiden takia.

Ongelma on se, ettei kukaan halua maksaa suomalaisille hoitajille kunnolla palkkaa. Tuotetaan halvalla paskaa laatua mielummin ulkomailta.
Suomalaisia hoitajia on siis olemassa, ovat vain vaihtaneet työnsä muualle kun ei laatu ja palkka vastaa työn aiheuttamaa kuormitusta.
 
vierailija
On ehkä sitten hyvä, että tulee edes kielitaidottomia "hoitajia" sairaaloiden osastoille, vanhainkoteihin, erikoisairaanhoitoon ja terveysasemille.

Koska suomalaiset nuoret eivät lähde enää opiskelemaan hoitajiksi, tulevaisuudessa palkat tulevat olemaan aina ja ikuisesti palkkakuopassa Kokoomuksen/Persujen vientialojen palkka-asioiden takia, on ollut juttua/uhkaa ettei viikonlopuista, arkipyhistä eikä 3-vuorotyöstä enää maksettaisi mitään ylimääräisiä lisiä.
On vain uravalinta olla töissä esim. juhannuksena ja jouluna.

Sitten vielä tämä esim. Kokoomuksen Vartiaisen Juhanan tavoitteena paikallinen työsopimus/ehdoista ja palkoista sopiminen. Tyyppi kehtaa selittää, että palkat voisivat nousta jopa jos on pulaa henkilökunnasta.
No eipä ole tyyppi toteuttanut tätä Helsingissä, vaikka on hoitajista pulaa. Ei mikään estä maksamasta hoitajille enemmän palkkaa jo nyt kuin muut. Eipä Kokoomusjohtoinen valtuusto täll. päätä eikä maksa.

Kokoomus haluaa siis tällä paikallisella sopimisella alentaa palkkoja, Tessit ja Pessit ym muiden ylitse mennään vaikka Kokoomus /Persujen Satosen lakimuutoksella jos ei työntekijät muuten ymmärrä pienemmällä palkalla tekevän töitä.
Ei olisi enää edes vähimmäispalkkaa turvana työntekijöillä.
 
vierailija
Harvemmin täälä "lähärit" tai muukaan hoitohenkilökunta saa kiitosta. Hehän ovat kaikki juoppoja, tupakoivia, välinpitämättömiä, määräävät/jakavat vääriä lääkkeitä, ovat töykeitä vanhuksille etc.
 

Yhteistyössä