YLI 35-V. KUUMEILIJAT vol 9

Kiitos taas kerran teille ihanat kuumeilijasiskot! Virtuaalihalit tulivat tarpeeseen =)

tääl taas: :hug:

Sinnalena: Voi kurjuus! :hug: Onko miehelläsi riittävästi tietoa tutkimuksista ja hoidoista? Mietin vain, että monella miehellä voi olla turhiakin pelkoja noiden suhteen. Jos esimerkiksi "vika" olisi jokin sinun hormonitoimintaan liittyvä juttu, niin hoito voisi olla niinkin yksinkertainen kuin pilleriä poskeen ja petipuuhiin ;) Mies voi ehkä ajatella, että häntä tutkitaan, törkitään ja syytellään tms. Ei niiden ajatusmaailmasta aina pääse ihan kärryille ;) Toivottavasti saatte puhuttua asiasta ja olette molemmat tyytyväisiä siihen päätökseen mihin päädytte. Tämä on tosiaan niitä elämän isoja päätöksiä ja voi siksi aiheuttaa katkeruutta vaikka suhde olisi muuten hyvällä pohjalla. Voimia! :hug:

Tädin vierailu sai minut tarttumaan luuriin. Ollaan menossa nyt ensimmäiselle käynnille yksityiselle ja katsotaan mihin kaikeen se vie. Ei me mietitä vielä mitään hoitoja tms. Halutaan vain tietää onko joku vika minkä vuoksi homma tökkii. Tällä hetkellä on vahva tunne siitä, että mulla ei ole kaikki ihan kohdallaan. Kierto pitenee, mutta vuotomäärät yhä vähenee. Aiemmin vuotomääräni oli aika reipasta eli kolme päivää ihan kunnon vuotoa ja pari tiputtelupäivää päälle (kuukautiskupissa näkee konkreettisesti sen määrän). Nyt tuli vuotoa yhden päivän ja vähän tiputtelua päälle. En tajua... :confused: No eiköhän nämä kaikki selviä siellä vastaanotolla =)

Sinderella: Peukut pystyyn, että tämä on SE kierto ja unesi on enne! b=)d
 
Sinnalena voi kurjuus tuota miestäsi:( Toivottavasti saatte vielä asiat puhuttua. Pysytyiskö miehesi jotenkin jatkossa asennoitumaan niin, että ei ole ehkäisyä, mutta ette mitenkään tietoisesti seuraa myöskään ovispäiviä tai yritä sen kummemmin? Auttaisiko se jotenkin ottamaan asian rennommin?

Mulla on vähän samoja ongelmia miehen kanssa, hän on sanonut, että suostuu korkeintaan sellaisiin hoitoihin, että minä syön lääkkeitä mahdollisiin ovisongelmiin, mutta ei mihinkään suurempiin ja vaivalloisempiin. Ja jos tämä kierros ei tärppää, niin seuraavana kiertona hän ei halua edes yrittää, kun ei halua loppuvuoden lasta. Täälläkin välillä tuntuu, että on niin yksipuolista tämä. Kurjaa tuo joidenkin miesten asenne ja ymmärtämättömyys näissä asioissa.

Barbamama hyvä, että ootte saanut ajan varattua.

Tääl taas:hug:
 
SUNNUNTAI 27.3.2011




.......................... kp ........... dpo ....... yk
Barbarella .......... 1/25-29 ..................... 18
Sinderella .......... 3/25-30 ...................... 4
kukkanen2011 .... 5/28 .......................... 10
Kaneli74 ............ 6/28-32 ...................... 4
Niisku74 ............ 12/28-32 .................... 6
tääl taas ............ 15/26 ....................... 23
Barbamama35 ..... 15/25-28 ......dpo 3...... 7
Sinnalena ........... 21/28 ........................ 6 (+ 1 v.)
AnniSofii ............ 54/28 ........................ 3 (+ 2 v.)


Mukana myös:
Lumihiutale73, tellervo, ZouZou, ilona***, emmimaria, äiti täältä jostain, eva71, olkkis74, Katimari


:heart: Plussanneet: :heart:

2011
helmikuu .... Liljaana yk 5, Irmeli74 yk 1, ksylofoni yk6

2010
marraskuu . Helvi-10 ?, Siobhan42 yk 2, Pilvilinna74 yk 2, Koralli73 yk 10
lokakuu ..... calumet ?
syyskuu .... Jambo yk 1, kurkkunaamio yk 2
elokuu ....... Chilipapu yk 8
kesäkuu ..... Annemaarit ?
toukokuu ... happihyppy yk 8, Onnellinenx5 yk 3, Rae34 yk 10
huhtikuu .... Minnihiiri68 yk 5, Pimpula yk 4
maaliskuu ... Lumi-Marja ?, Jääräpää ?
helmikuu .... viivi74 yk 1
tammikuu ... Puskajussi yk 3, Poni06 yk 2

:heart: Syntyneet: :heart:

happihyppy . 25.12.2010 tyttö
jääräpää ....... 7.12.2010 tyttö
Lumi-Marja .. 19.11.2010 tyttö
Poni06 .......... 24.8.2010 poika
Tiktu ............ 11.5.2010 tyttö
äiti vm70 ...... 22.3.2010 tyttö


Edellinen ketju: YLI 35-V. KUUMEILIJAT vol 8

dpo (days past ovulation)
dpo 0 on ovispäivä
dpo -1 on ovisplussapäivä (ovistestillä saatu plussa):)
 
Viimeksi muokattu:
Ensimmäinen tutkimuskäynti takana. Minulle tehtiin ultra + aukiolo tutkimus. Kaikki kunnossa niiltä osin. Nyt alkaa ovulaatiotestaaminen ja vielä parit verikokeet (kierron loppupuolella ja seuraavan kierron alussa). Mieskin antoi simppanäytteen. Noin kuukauden päästä pitäisi siis olla tilanne kartoitettuna ja tiedetään miten edetään. Hyvältä näyttää näin alkuun ainakin. Mieli on hieman huojentunut =)

Mitäs olette puuhailleet? Täällä on ollut niin hiljaista viime aikoina.
 
Barbamama, kiva kuulla että saitte jotain selvyyttä jo, kummasti huojentaa :hug:
Itsellä huojensi jo se että sai tietää ettei mitään uutta löytynyt tutkimuksista (pco jyllää edelleen...).
Tietty tässä meidän kohdalla ollaan ihan alussa vasta, yksi erä popsittu teroluteja. Vielä ei tiedä jatkosta, tätiä odotellaan yhä... Kumma vaan mutten ole kauheasti miettinyt nyt raskautumista vaikka täällä lueskelen juttuja jokapäivä, ihan rauhassa nyt edetään :) Sen verran olen kerinnyt miettiä asioita ettei me lähdetä mihinkään "suuriin" hoitoihin jos ei vauvaa ala kuulua, ollaan onnellisia tytöstämme :heart: eikä aleta stressaamaan liikaa. Sen verran tunnen itseäni että se voisi olla minulle liikaa... No ei koskaan kyllä kannata sanoa ei koskaan :D
Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille :wave:
 
Täälläpä on hiljaista... no, paraskin sanoja, itse olen vain taustaillut kun oikein mitään ei ole tapahtunut.

Mulle voisi listaan päivittää täksi päiväksi dpo 3, eli ovis oli ja meni. Hyödynnettiin mutta luomuplussaan en usko. Ensi viikoksi siis odotan tätiä ja sitten alkaakin se 1. IVF.

Sinnalena, :hug: Meillä mies vastusti alkuksi tutkimuksia ja hoitoja varsinkin, oli jotenkin sitä mieltä että mahdollisesti hoitojen tuloksena syntynyt lapsi olisi "huonompi" kuin tuo meidän luomutyttö. :rolleyes: Onneksi on muuttanut mieltään ja varsinkin kun on istunut alas lääkärin kanssa ja saanut faktatietoa. Joten tuntuu että miehen mieli muuttui vasta sitten kun sai tietoa noin niin kuin viralliselta taholta eikä vain minulta. Noita miehiä...... =)

Barbamama, hyvä että olette saaneet tutkimukset alkuun ja tähän mennessä on ollut positiivisia tuloksia. :)

Paljon plussatuulia kaikille!
 
Nyt ketuttaa enemmän kuin laki sallii. Pari päivää ehti olla jo toiveikas olo, kun menkat ei alkaneet vielä kp 29-30. Mutta eikös juuri äsken sitten alkaneet:mad: Vaikka osasin jo odottaa tällaista tulosta, kun niin paljon stressiä alkukierrosta, niin silti ottaa niin päähän. Ja varsinkin, kun mies kieltäytyy yrittämästä seuraavasta kierrosta, kun ei halua loppuvuoden lasta. Kertokaa te kokeneemmat, onko ensisynnyttäjillä kuinka todennäköistä, että lapsi syntyy lasketun ajan jälkeen? Raskauskalenterin mukaan tämän kierron perusteella laskettu aika olis 27-31.12 eli ei tarvis paljon viivästyä... Että olisko edes mitään neuvottelumahista miehen kans...??? Olis voinut menkat edes myöhästyä muutaman päivän, niin ei olis mennyt seuraava kierto hukkaan! Tässä iässä ei olis enää varaa hukata yhtään kiertoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kaneli: Mulla oli esikoisesta laskettu aika 23.12. Hän päätti syntyä vasta 1.1. =) Kaverilla taas oli laskettu aika esikoisesta reilu viikon ennen mua. Mut hänen vauvansa taas päätti syntyä 2 viikkoa etuajassa marraskuun puolella. Eli eihän tuota koskaan tiedä, mutta ihan yhtä hyvin voi siis tammikuun puolelleki osuva laskettu aika "pettää" ja vauva syntyyki edellisen vuoden puolella. Ymmärrän kyllä sua. Me ei ole uskallettu jättää välistä kiertoakaan. Juniori syntyki sit ihan marraskuun lopussa. Ja tätä kolmattaki yrittäessä yks keskenmenoon johtanu plussaus osu niin, että laskettu olis ollu jossain joulukuun 10. päivän tienoilla. Mulle on itelle ollu ainaki ihan sama milloin lapsi syntyy, varsinkin ku näitä ei kovin helpolla ole alulle saatu.

(täällä aina välillä siis kurkkimassa kuulumisia. Itsellä huomenna puoliväli ja rakenneultra, hui...)
 
Koralli, kiva kun käyt kurkkimassa! Kerro meille myös kuulumisiasi =)

Kaneli, mulle kuten miehellekin olisi ihan sama milloin lapsi syntyisi... kun ei näköjään raskaus ala ihan tuosta vaan. Toivottavasti miehesi ymmärtäisi...

Täällä varsinaista yritystä ei tässä kuussa ole menossa. Syynä niin miehen kuin minunkin sairastelu. Kaikkien virusperäisten flunssien ja jälkitautien jälkeen aletaan vihdoinkin olla kunnossa, mutta ovis taisi olla ja mennä.
 
Sinnalena: Onko kaikki hyvin? Olen nyt muutaman kerran päivitellyt tuota listaa. Toivottavasti et ole pahastunut siitä. Ajattelin vain jelppiä sen kanssa, kun edellisestä päivityksestä oli jokunen päivä aikaa. Mitä kuuluu? Oletteko saaneet juteltua asiasta miehesi kanssa?

AnniSofii ja kukkanen: Huhuu! Teillä on molemmilla jo aikamoiset päivät tuolla listalla. Mitä kuuluu? Oletteko testailleet?

Niisku ja Kaneli: Halit tädistä :hug: Onnea tähän kiertoon!

Kaneli: Mulla on loppuvuoden lapsi =) Laskettu aika oli tammikuussa, mutta syntyikin jo joulukuussa. Ei se kuukaudella lykkääminenkään siis mitään takaa ;) Voihan lapsi syntyä vaikka kuinka aikaisin keskosena tai mennä parilla viikolla yli lasketun ajan (sen jälkeen aletaan jo käynnistelemään). Toinen lapseni on taas syntynyt 10 päivää lasketun ajan jälkeen. Ei näitä voi mitenkään suunnitella tai ennakoida. Ei se ole kiinni siitä onko ensisynnyttäjä tai vaikka kymmenettä kertaa asialla. Itse asiassa nyt toivon taas jouluvauvaa =)

Koralli: Kiva kuulla susta =) Mites ultra meni? Miten raskaus on muuten sujunut?

Omaa napaa... Saatiin hyviä uutisia myös siemenneste tutkimuksesta =) Kaiken lisäksi sain eilen ja tänään ovistestillä hymynaaman eli nyt on dpo 0. Toiveet alkaa nousta taas... =)
 
Kaneli, ystävättärellä ollu molemmat lasketut joulukuussa ihan ennen itse joulua. Pojat ovat syntyneet ensimmäinen tammikuun kuudes ja toinen tammikuun kolmas :)

Tänne tuli tänään täti. Aivan puun takaa. Ikinä ei oo ollu näin lyhyttä kiertoa. Nyt on siis kp1/25-30 ja yk4 Katoin uuden mahollisen lasketun ja se ois 28:n päivän kierrolla 30.12. Just ja just ehtii laittaa uuden joululahjatilauksen. Meinaan nyt tuota Joululahjoista haaveilevien ketjua...
 
Tänne on taas täti tullut kyläilemään, saatoin sen arvaillakin kun ovis tuli myöhemmin kuin aiemmin ja oviksen aikoihin ei ässäilty:(. Nyt menossa Kp3, kierto nyt 28. Pari kiertoa mentiin 25 päivillä. Joulukuuta kohti on katseet laitettu. Ja miehen kanssa juteltu, mutta vielä en sitä ole saanut ylipuhuttua mahdollisiin tutkimuksiin. Tosin aloitin uudessa duunissa pari viikkkoa sitten, joten työnantajan puolesta ei kiva asia, mutta jos vauva on tullakseen just nyt niin sitten se tulee. Kuitenkaan emme nyt yritä estääkään vauvan tuloa. Ihan samoilla mennään kun tähänkin asti. Ovistikut vois käydä ostaa niin tietäis oviksen ajankohdan, vaikka sen viimeksikin tunsin.

Onnea oviksen löytäneille ja toivotaan että monta plussaa tulee tähän kuuhun. Jos nyt tärppäis niin ihan loppukuun vauva tulis.
 
Vieläkö mahtuisi mukaan uusi kuumeilija? Ikää on 37 v ja pari lasta entuudestaan 7 ja 5 vuotiaat. Mutta kolmas olis toiveissa vielä.
Pari kuukautta on jo yritelty ja viime kuussa oli varhainen keskenmeno joten kierrosta ei tällä hetkellä mitään tajua.
Tää kuu menee taustaillen kun meiltä yksi joulutonttu jo perheestä löytyy, mutta sitten tosi yritys päälle. Pyysihän tuo lääkärikin yhdet normimenkat väliin jättämään.
 
Sinderella ja Kukkanen pahoittelut:hug:

LillaMe tervetuloa mukaan:wave: Kiva saada uusia yrittäjiä tänne=) Ja pahoittelut keskenmenosta:hug:

Koralli, Sinderella ja Barbamama kiitos tiedoista, täytyy nyt vielä yrittää puhua miehelle.
Mutta toistaiseksi mut voi laittaa taustaileen tämän kierron ajaksi.

Sinnalena toivottavasti kaikki on ok ja toivottavasti olette saaneet miehen kanssa puhuttua asiat parhain päin:hug:
 
Pikaisesti omia kuulumisiani, kun pyydettiin (toivottavasti ei haittaa muita)

Eli rakenneultra lupasi meille tyttöä. :heart: Kaksi poikaahan meillä entuudestaan on. Mutta vähän jätti ultra mietittävääkin. Vauvan lakimitta oli pieni (siis kapea pää) ja vauva vastasi siis yhtä viikkoa vähemmän mitoiltaan mitä oikeat viikot ovat. En tiedä onko kyse yksilöllisestä kasvusta vai pitääkö tuosta pienestä päästä huolestua vai ei. Sitten kuvakulmasta riippuen välillä lapsivettä näytti olevan normaali määrä ja välillä taas aika vähän. Kätilö pohtikin antaisiko meille seurantaultra-ajan tuon veden määrän seuraamiseen, mutta päätti sitten, ettei sitä tarvitse. Mut vähä ristiriitaisin miettein siis miehen kans polilta lähdettiin, kun ei tiedetty oliko kaikki kunnossa vai ei. Soitin tänä aamuna neuvolaanki ku halusin puhua terkan kanssa, mitä mieltä se oli asiasta. Terkka oli kyl vakaasti sitä mieltä, että jos ultraaja olisi ollut kovin huolissaan niin olisi pyytänyt konsultaatioapua toiselta kätilöltä tai lääkäriltä tai olisi määrännyt sen seurantaultran. Joten kaipa tässä siis saa aatella, että kaikki on ok. =)

Raskaus on sujunut muuten ihan ok. Närästys on vaivannut alusta asti enemmän tai vähemmän, liitoskivut ovat jo alkaneet ja väsyttää ihan kauheasti, mutta pientähän tuo kumminkin on, kun tietää minkä palkinnon tästä (toivottavasti) saa. Kunpa nyt loppuraskauskin sujuisi ok.

Oikein paljon tärppionnea teille kaikille, tiedän miltä tuntuu odottaa plussaa. Meillä esikoinen sai alkunsa yk1:sta, kakkoseen meni 21 yrityskiertoa ja tämä kolmas tosiaan tärppäs yk10 (kolmen km jälkeen). Pikaisia tärppejä kaikille teistä! :heart:

Koralli & Tähkäpää 20+2
 
Koralli73: Meidän tytöllä huomattiin myös 18+ viikoilla, että lakimitta on pienempi ja jätti tosiaan myöskin sen viikon. Kävin koko loppuraskauden seuranta ultrissa, mutta tilanne pysyi samana. Tässä välillä 20 + otettiin vielä istukkabiopsia jossa oli normaalit kromosomit. Täysin terve tyttö syntyi ja ei se pää sitten luonnossa ollut edes pienempi :) Lääkäritkin ihmettelivät että mikä vääristi niin ultrakuvaa.
Ei kannata tosiaan murehtia jos ultraaja oli sitä mieltä että kaikki ok. Voithan jossain välissä pyytää lisä ultraa asian tiimoilta, että tarkistaisivat tilanteen. Saat sitten siitä rauhan. Toisessa raskaudessani meille tehtiin muutama ylimääräinen ultra jossa tsekattiin vauvan pään koko, mutta kakkosen pää ei sitten ollukaan pienempi.
Tsemppiä loppuraskauteen :)
 
Barbamama Kiva että olitte saanut hyviä uutisia testeistä! Nyt vaan sitten kovasti yrittelemään :)

Kaneli Mekin on mietitty että jätettäis tää kierto väliin, kun menee la lähelle joulua. Tosin mun molemmat lapset on käynnistetty pari viikkoa lasketun ajan jälkeen. Eli jos samalla kaavalla menee niin tammikuun puolella syntyis, mutta eihän sitä vannomaan voi mennä. Just sain vauvauutisen kaveriltani, jonka molemmat aiemmat lapset on syntyneet la:n jälkeen, tosin spontaanisti, ja tämä kuopus päättikin syntyä rv:lla 36+6. Tuo on totta mitä barbamama sanoi ettei sitä millään pysty suunnittelemaan. Päinvastoin uskon että jos nyt raskaaksi tulisin niin aivan varmaan syntyisi ajallaan taikka sitten juuri 31.12 :) Todellisuudessa ei me kyllä jätetä yhtään kiertoa väliin :)

LillaMe Tervetuloa joukkoon! Mahtuu hyvin =)

Sinderellalle halit tädistä :hug: Mullakin tuli ihan puun takaa viimeksi. Tylsä täti :(

Ja Kukkaselle myös :hug:

Omaan napaan ei kummempaa. Kp 10. Ovista odotellaan. Tikuttelu pitäis aloittaa lähipäivinä.
 
Koralli: Onnea tyttöuutisista! :heart: Eiköhän kaikki ole ihan kunnossa. Ei niissä ultrissa aina ihan tarkkaan näe kuitenkaan kaikkea ja arviot voivat mennä paljonkin pieleen. Minulle povailtiin ihan normaalin kokoista lasta ja 4,5 kiloinen syntyi :LOL: Komppaan neuvolan terkkaa. Meidän viime kesän tapauksessa, kun oli melko selvästi jotain pielessä, mentiin heti tarkempaan ultraan lääkärille. Uskon, että lapsivesi ongelma olisi näkynyt muistakin suunnista, jos jotain olisi todella pahasti pielessä. Tsemppiä ja jaksamista loppuraskauteen! :hug: Puoliväli jo ohitettu ja todennäköisyydet paranevat koko ajan =)

Kiitos kaikille kannustuksesta! =) Mieliala kohosi huomattavasti noiden testitulosten myötä ja toivo on taas kohonnut. Toisaalta on ihanaa taas toivoa täysillä pientä ihmettä viime aikojen pessimististen ajatusten jälkeen. Toisaalta pelkään totaaliromahdusta reilun viikon päästä, jos täti kaartaa paikalle... Siispä positiivisin mielin, mutta jalat maassa ;)
 
LillaMe, tervetuloa mukaan. :)

ON: täti kurvasi taas paikalle mutta tällä kertaa toivottuna vieraana. Nyt nimittäin alkaa 1. IVF-hoito, hyvä ettei viime kierto venynyt, nyt ei ainakaan pääsiäinen tule sotkemaan hoitoa. Jännät seuraavat pari viikkoa täällä siis edessä, jännittää ja vähän pelottaakin. :eek:
 

Yhteistyössä