Olen ollut yhdessä mieheni kanssa 18 vuotta. Meillä on 2 teini-ikäistyvää lasta. Suhteemme on ollut hyvä ja huono ja kaikkea siltä väliltä. Sellaisia ovat parisuhteet ja elämä. Intohimo on ollut läsnä vaihtelevasti. Sekin on pitkässä parisuhteessa melko normaalia. Lapset ovat oleellinen osa perhettä ja joskus se parisuhde ehkä jää vähemmälle hoidolle (aika ja jaksaminen,hoitokuviot...).
Me olemme vuorotellen kipuilleet elämässä, sekin on normaalia. Henk.koht. kriisit kun yleensä eivät tule samaan aikaan.
Nyt syksyllä mieheni otti esille pahan olonsa suhteessamme ensimmäistä ja ehkä omassakin elämässään. On ollut kamalan raskasta,mutta samaan aikaan erittäin opettavaista molemmille. Teimme eropäätöksen hutiloiden ja siitä alkoi vyyhdin purkautuminen. Emme ole enää eroamassa. Tämä mielestäni siksi, että mieheni ikäänkuin puhkaisi suhteemme "mätäpaiseen". Hätäännyin. Minä heräsin ajattelemaan. Olemme pystyneet keskustelemaan, tosin pienissä erissä, kirjoitellut sähköpostia, kun on ollut vaikea puhua. Olen voimakas persoona, vaikka meillä on tosin melko tasa-arvoinen suhde. Vielä on kuitenkin työtä edessä. Puhuminen kun ei ole aina helppoa. Mutta välttämätöntä. Jatkuva asioiden vatkaaminenkin on sekin rasittavaa, mutta jostain täytyy aloittaa.
Haluan ymmärtää miestäni ja miehiä ylipäätään paremmin. Miksi mies/parisuhde ajautuu tilanteeseen, että ei ole puhuttu vuosikausiin, tyydytään seksittömään arkeen ajatellen, että tässäkö tämä nyt oli? Miksi nainen/mies ei näe parisuhteen ongelmia?
Minusta on hienoa, että juha_ola_1972 olet yrittänyt tehdä asialle jotain ja pyytänyt vaimoasi terapiaan. Pelkääkö hän puhua ja kohdata haasteita? Onko hän väsynyt? Kyllästynyt? Ihastunut toiseen? Joku syy on siihen, miksi hän ei suostu puhumaan.
Minun on pitänyt tehdä paljon työtä itseni kanssa puhumisen saralla. Olen omasta mielestäni aina puhunut. Mutta nyt, kun kriisi oli pahimmillaan, tajusin, että ehkä minä en sittenkään ole osannut puhua oikeista asioista mieheni kanssa. En ole kuunnellut häntä riittävästi. Olen puhunut itsestäni ja omista kriiseistäni.
Toisaalta ongelma ollut myös se, että mies ei ole elänyt omaa elämäänsä parisuhteen ja perhe-elämän rinnalla. Toisin kuin minä. Ystävät ja omat menot luottamuksen vallitessa ovat äärimmäisen tärkeää parisuhteen ja hyvinvoiinnin kannalta!
Siksi kannustan sinua yrittämään uudestaan keskusteluyhteyden avaamista. On liian paljon menetettävää. Älä menetä toivoasi.