"Yhdysvaltain vaalit|Loppusuora alkoi ja Donald Trump kirii ohi uusissa ennusteissa – Tilanne näyttää Kamala Harrisin kannalta kamalalta"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Venäjä haluaa Trumpista presidentin.

"Kun ääntenlaskenta Yhdysvalloissa alkaa 5. marraskuuta, tietää Putin johtamansa valtion käyttäneen paljon aikaa, rahaa ja vaivaa, jotta lopputulos suosisi Venäjää.
Kremlin suosikki on Trump, kertovat Yhdysvaltojen tiedustelutiedot.
Syykin on selvä: Trump on tehnyt selväksi, että hänen johdollaan Yhdysvallat ei tue Ukrainaa avokätisesti.
Yhdysvaltojen väitetysti käsiinsä saama venäläinen suunnitteludokumentti muotoilee asian selkeästi. Tavoitteena on uskotella yhdysvaltalaisille, että nyt on aika keskittyä sisäpolitiikkaan ja lopettaa "rahan tuhlaaminen Ukrainaan".
Trumpin vaalivoitto on Ukrainan sodanjohdolle "kauhuskenaario", sanoi sotatieteilijä Ilmari Käihkö jo viime vuoden kesäkuussa MTV Uutisille.

Venäjä haluaa Trumpin presidentiksi, mutta se on lopulta vain välitavoite.
Pidemmällä aikavälillä Venäjä tavoittelee vaikuttamisellaan Ukrainan sodan voittoa laajempia asioita, sanoo valtiollisiin vaikutusyrityksiin perehtynyt strategisen viestinnän asiantuntija Anneli Ahonen.
– Venäjän tähtäimenä on lännen heikentäminen, olemassa olevien jakolinjojen syventäminen ja eripuran levittäminen, Ahonen kertoo MTV Uutisille".

 
vierailija
"Faktat ensin : Trumpin väitteet ovat molemmat vääriä. Univisionin kaupungintalon moderaattori ja Univision Newsin presidentti kumosivat väitteen, että Harris olisi käyttänyt teleprompteria kaupungintalolla, ja huomautti torstaina, että lähetyksessä nähdyssä teleprompterissa oli teksti espanjaksi, ei englanniksi, ja että se oli materiaalia moderaattorille, ei Harrisille. Ja Trump käyttää telepromptereita useimmissa puheissaan, vaikka hän myös säännöllisesti ad-libee lisähuomautuksia."
 

Yhteistyössä