Yhdeksänvuotiaan leikit ja harrastukset

tea
Mitä teidän 9-vuotiaat leikkivät? Meidän 9-vuotias poikamme leikkii toisinaan vielä legoilla ja junaradalla. Enimmäkseen kyllä pelaa tietokoneella tai erilaisia lautapelejä (esim. shakkia, Afrikan tähteä), lukee kirjoja tai kuuntelee musiikkia. Liikunta ei ole hänen alaansa, mutta lähtee mielellään perheen kanssa uimaan ja luistelemaan. Pyörälenkille tai kävelylle pitää houkutella. Jalis tai muut vauhdikkaammat lajit eivät innosta ollenkaan. Hän ei tällä hetkellä harrasta mitään, mutta on nyt pyrkinyt musiikkiopistoon soitinta soittamaan. Tieto pääsystä vain jäi syksyyn.

 
meidän yhdeksän vuotias leikkii myös legoilla, mutta eniten taitaa tuo pyöräily kavereiden kanssa kiinnostaa. tietsikkaa ja pleikkaakin tulee pelattua silloin tällöin mutta ei joka päivä vielä onneksi. tytötkin vilahtelee jo puheissa ja ihastuksiakin on jo.
 
SAVONLINNA
Meidän poika täyttää syksyllä 9v. Mutta vielä ovat leikeissä mukana legot, bioniclet. Pleikkaria tykkää pelata, mutta joka päivä en anna, eikä näin kesällä edes haluakkaan kun on muuta tekemistä.
Ulkona leikkivät kaikenlaista- pyöräilevt, potkivat palloa, juoksevat, pelaavat sählyä... Leikkivät.
Pihassa asuu toinen saman ikäinen poika, joka vielä samalla luokalla. Pikku veli 7v. Yhteiset leikit hyvin pitkälti, toki omiakin.
Minun puolesta leikkiköön niin pitkään kun haluavat. Usein ostetaan vieläkin legoja molemmille. Nyt uusi juttu on ollut pienoismallit.
Meillä poika "vihaa" tyttöä eli niiden aika ei ole vielä. Yksi ihastuminen oli viime keväänä, mutta vielä se taitaa olla sitä, että kiusataan.
Harrastuksena on jääkiekko ja jalkapallo seuroissa. =)
 
Ulkona hyvällä säällä yleensä aamusta iltaan, välillä käy syömässä, kun kaveritkin lähtevät syömään. Miekkailevat pehmustetuilla miekoilla, pelaavat jalkapalloa, kertovat ekinussa vitsejä toisilleen yms.

Sisällä pelaa pleikkaaj a leikkii pikkulegoilla. Lukee ihan hirveästi, ainoa mitä joudumme rajoittamaan on lukeminen, kirja on otettava välillä väkisin pois. Lukee akkareiden lisäksi kaikkea muutakin lasten romaaneja yms. mm. kaikki Potterit on luettu jo aikaa sitten.
 
SAVONLINNA
Unohdin tuossa mainita, että meilläkin poika lukee aika paljon- Pottreita ja tällä hetkellä viisikoita (ovat isänsä vanhoja, joka keräili ne omassa lapsuudessan.) pikku-siskolleen, 4v lukee aika laidata laitaan kaikenlaista. se onkin ainut asia mitä rajoittaa, kun aina ne kirjat eivät ole neli vuotiaan tasoa.
 
Meidän 9v poika leikkii mm. pikkusotilailla, legoilla ja pikkuautoilla. Nauttii tietokone- ja lautapeleistä. Ulkona leikkii hippaa ja muita juoksuleikkejä. Helposti innostuu myös kaikesta urheilusta, yleisurheilu on nyt kesällä in ja peleileekin, mutta vähän on arka noissa peleissä, selvästi on enemmän yksilöurheilija.
 
Ärtsy Kärtsy
Meillä möyrii hiekkalaatikolla rakentelemassa kaikenlaista ja saman ikäisiä kavereitakin tuntuu löytyvän sinne kavereiksi, välillä jopa vuoden vanhempia. Legoilla innostuu välillä rakentelemaan omia virityksiään. Kaikenlaiset puutyöjutut ovat mieleen, innolla odotellaan koulun teknistä työtä. Tietokone kiinnostaa peleineen turhankin paljon ja sarjakuvat etenkin kiinnostaa, tosin kirjojakin menee välillä paljon. Sählyä voi pelailla kavereiden kanssa ulkona.
 
Strawberry Shortcake
Aika samanlaista meidänkin 9v täyttävällä pojalla, vihdoin löytyi hänen oma haluamansa harrastuskin, pesis. =) Tytöt on tyhmiä, ja hyvä niin vielä tässä vaiheessa. Legot, Ihmeperhe-leikit sisarusten kanssa, pyöräily, pelailu, vitsit ja yleinen hölmöily lienee meidän herran suosikkeja. Välillä on niin isoa poikaa, välillä vielä lässyttää. :D
 

Yhteistyössä