Yasmin e-pillerit, vieläkö niitä määrätään ihan niin kuin ennen?

  • Viestiketjun aloittaja jahellureimitäteen
  • Ensimmäinen viesti
jahellureimitäteen
Ei olla tiukennettu määräys politiikkaa näiden Yasmin/yaz pillereiden suhteen?
Kun tuossa alkukesästä oli jonkin sortin kohu kyseisistä pillereistä...

Olisin aloittamassa e-pillereitä uudelleen ja mulla sattuu olemaan yks näyte pakkaus yasminia kaapissa. Tainnut saada ne joskus jostain lekurilta tai ehkäisyneuvolasta mutta jääneet kokeilematta. Mietin josko olisin aloittanut ne ja hakenut sitten reseptiä niille mikäli ovat sopivat.

Mutta tosiaankin mietityttää kovasti onko ne turvallisia. Netissä oli sen verran tietoa että ne jotka syöneet ko valmistetta jo 3-6kk ongelmitta voi huoletta jatkaa. Mutta entäs uudet käyttäjät??

Olen aikaisemmin kyllä yhdistelmiä syönyt 3kk ja merkki oli Zoely... Tosin taitavat poiketa aika paljon yasminista...
 
Jos puhut siitä kohusta, jossa yksi nainen oli kuollut YAZ -pillereihin, niin kyseistä kohua ei kannata pelästyä. On totta, että tämä nainen on kuollut "äkkikuolemaan", eli sydän on pysähtynyt yllättäen. Tätä sattuu joskus, joillekkin epäonnekkaille, joilla on mahdollisesti myöskin jotain sairauksia, jotka saatavat lisätä äkkikuoleman riskiä, mutta näitä äkkikuolemia tapahtuu HYVIN harvoin. Todennäköisyys tähän on n. 0,0001%. Tietääkseni myöskin pakkausselosteessa lukee yhtenä haittavaikutuksena äkkikuolema, mutta pakkausselosteessa mainitaan myöskin, että tätä tapahtuu HARVEMMIN, kuin 1:10000. Kyllä Yasminelle ja Yaz -pillereitä valmistetaan ja määrätään yhä edelleen. Ja voit käyttää yhtä turvallisin mielin, kuin tähänkin asti! :)
 

Yhteistyössä