Vuonna 2020-2021 valtion velka laski viimeistä kertaa. Nyt mennään kohti katastrofia

vierailija
Euroopan yllättänyt energiakriisi ei ole samalla tavalla enää päällä, kiitos mm. kasvaneen tuulivoimatuotannon. Energiakriisiä hyväksi ahneeseen, moraalittomaan ja yhteiskuntavastuuttomaan rahastamiseen käyttänyt yritysten ahneusinflaatio on nyt rauhoittunut huomattavasti, siitä mitä se oli 2022 ja 2023, eiväthän yritykset enää voi käyttää sähköä ja polttoainetta tekosyynä kuten tuolloin. Tosin ALV-kantojen nosto OrpoPurran toimesta mm. yleisen arvonlisäverokannan nostaminen EU:n toisiksi korkeimmaksi 25,5%:iin syyskuussa tekee taas piikin inflaatioon, koska ahneilla yrityksillä on tilaisuus nostaa hintoja ALV:n nostoa korkeammalle tasolle sopivaan *.99€ hintaan. Lisäksi mm. Fazer on perumassa 500 000 000 euron investointia makeisten ALV:n noston takia 14%:sta 25,5%:iin.
Marinin kauden F-35 hävittäjähankintojen maksut lisäsivät myös kuluja Ukrainatukesmisen lisäksi.
Yritysten ahneusinflaatio = greedflation


Inflaation syy
Palkansaajaa syyllistetään palkankorotuksista, mutta todellinen syy nykyinflaatioon on muualla – ekonomisti Anni Marttinen haastaa puhumaan greedflationista
Usein sanotaan, että korkeat palkankorotukset ajavat inflaatiota ylös. Ekonomisti Anni Marttisen mukaan nyt pitäisi puhua siitä, miten paljon yritysten voittomarginaalit ja hintojen nostaminen vaikuttavat inflaatioon.

 
No mut hinnat nousee, tehtaita kaatuu ja persut öyhöttää. Minkäs teet, se on elämää.
Etkös säkin osallistunut viimeksi siihen persujen masinoimaan valtionvelka -kamppanjaan. Olikohan joskus vaalien alla. Vai muistatko, et varmaan.
Kaatui niitä tehtaita, vaikka hinnat eivät nousseet. Kertoo jotain taloudenhoidosta tässä maassa. Valtionvelkaa on liikaa, tämä on totuus.
 
vierailija
Suomen velkataso on nyt ennätyksellisen korkea ja kasvoi 14,5 miljardia euroa viimevuotiseen verrattuna. Se tarkoittaa 37 849 euroa per suomalainen.

Velkalaiva kääntyy.. "Nyt on oikea aika lopettaa velaksi eläminen."
 

Yhteistyössä