Vuokralaisen irtisanominen asunnon myymistilanteessa??

  • Viestiketjun aloittaja Vuokralainen
  • Ensimmäinen viesti
Vuokralainen
Jos vuokranantaja päättää myydä asunnon. Vuokranantaja ja kiinteistövälittäjä tulevat katsomaan asuntoa ja k.v sanoo, että aikaa olisi 3kk muuttaa pois (vuokralainen asunut siis alle vuoden), mutta mitään kirjallisia irtisanomisia ei tehdä, koska sovittiin suullisesti, että asuntoa myydään ensin vuokrattuna. Jos ostaja löytyy vaikka viikon päästä niin koska alkaa irtisanomisaika ( se 3kk)? Onko se tehtävä aina kirjallisena? Entäs jos ostaja löytyykin sitten vasta, kun vuosi on tullut asumista täyteen? Onko aika 6kk vaikka on aiemmin ollut suullisena puhetta tuosta irtisanomisesta, jota ei siis tehty edes, koska päädyttiin myymään asuntoa vuokrattuna ensin. Kysykää jos ette tajunneet. Vaikea selittää.
 
"vieras"
En ole mikään expertti, mutta jos nyt on sovittu jo, että 3 kk päästä kämppä on tyhjänä, niin irtisanominen on jo ilmoitettu, mutta jos on sulle vaan alustavasti sanottu, että sitten kun on myyty, niin on 3 kk aikaa muuttaa pois, ni sitten se aika alkaa vasta, kun kämppä on myyty ja jos silloin tilanne on se, että olet asunut siinä vuoden, niin aika on se 6 kk.
 
jos kuun loppuun mennessä ilmoittavat, että vuokrasopimus on irtisanottu, siitä kuun lopusta alkaa se 3 kk:n lasku ja tietysti jos vuokrasopimus irtisanotaan kun ootte kerinny jo vuoden asua, on irtisanomisaika sen 6 kk. Ja pyytäisin irtisanomisen kirjallisena.
 
"juu"
Irtisanominen pitää tehdä kirjallisena eli siihen tod.näk.tullaan sitten kun myynti on ajankohtainen. Tosin itse en jäisi odottelemaan vaan etsisin uuden kämpän tossa tilanteessa.
 
"vieras"
Kyllä se mun tietääkseni menee sitten niin, että kun asunto on myyty, niin uusi omistaja irtisanoo sun sopimuksen tai sitten jatkaa asunnon suhteen niin, että se on vuokrattuna sulle edelleen. Ja jos siihen mennessä olet asunut sen vuoden, ni irtisanomisaika on sen puoli vuotta.
 

Yhteistyössä