Voinko valmistaa ruuan kalasta jonka viimeinen käyttöpäivä oli EILEN?

Ostin kirjolohen perjantaina tuoretiskiltä. Lauantaina siitä valmistettiin osa, ja säästin puolet ajatuksenani syödä se sunnuntaina. Mutta sunnuntain suunnitelmat muuttuivat emmekä olleetkaan silloin kotona syömässä.

Kalan viimeinen käyttöpäivä on ollut eilen, mutta en raaskisi isoa palaa heittää pois. Kala kuljetettiin kylmässä autossa suoraan jääkaapin alahyllyn takaosaan, eli se on säilytetty oikein. Olenko hullu jos laitan sen päivälliseski uunissa koko perheelle? Annan tietty olla reippaan ajan uunissa.
 
miten sen nyt ottaa
Perjantaina ostettu kala on siinä vaiheessa ollut jo ainakin 2-3 päivää vanhaa. Toisaalta sitä samaa kalaa on voinut olla lauantainakin vielä myynnissä ja silloin tarrassa olisi todennäköisesti maanantai viimeisenä käyttöpäivänä....
 
"123"
Itse varmaan käyttäisin jos tuoksuu ihan normaalille, eikä ole epäilyttävän limainen ja pilaantuneen oloinen.
Onko jääkaappi kuinka kylmällä? Onhan silläkin varmaan jonkinlainen merkitys onko kala melkein nollassa asteessa vai lähempänä 5 astetta jne?
 
"mamma"
Perjantaina ostettu kala on siinä vaiheessa ollut jo ainakin 2-3 päivää vanhaa. Toisaalta sitä samaa kalaa on voinut olla lauantainakin vielä myynnissä ja silloin tarrassa olisi todennäköisesti maanantai viimeisenä käyttöpäivänä....
Niin... kauppakala on jo ostettaessa todennäköisesti pari päivää vanhaa, joten en itse käyttäisi sitä enää tänään.. Mutta en syö muutenkaan kun täysin tuoretta kalaa :/

Mutta kait sä voit sen valmistaa, jos kerran normiväristä ja hajuista.
 

Yhteistyössä