Voinko laittaa 2kk ikäiselle microlax peräruiskeen?!!

  • Viestiketjun aloittaja äiti
  • Ensimmäinen viesti
Annuska
Taas kerran: meidän keskonen oli muidenkin asioiden vuoksi sairaalassa ekat melkein 3 kk, ja peräruiskeita annettiin jo siellä. Edelleen oli ummettaja melkein 3-vuotiaaksi saadda.

Mutta takaisin vauvavaiheeseen, Helsinkin lasten ja nuortensairaalan lääkärin kanssa puhuttua: jos kakkaa ei tule ja lapseen sattuu, niin kakka liikkeelle ja kipu pois. Lasta on ihan turha pitää kärsivänä, jos lasta voi auttaa. Kipu on kamalaa, ja syönti huonoa, jos ei tavara mene eteenpäin.
 
Joo käy, mutta ei jokapäiväisesti ja pitkässä juoksussa. Jos vatsan ja suolen toimintaa jatkuvasti avitetaan niin se ei alakaan toimia. Että joskus se on ihan ok(jos kakkaa ei ole tullut viikkoon ja kipuja on), mutta ei jokapäiväisesti.
 
No meidän todella vaikeella tapauksella (ja ikää siis miekkosella jo 6 vuotta)nuo Microlaxit ei tuoneet apua.Ne aiheutti vaan todellakin niin kamalat suolen kouristustuskat,että poika oli kylmässä hiessä ja huusi suoraa huutoa vessassa.Eikä tullut muuta ulos kuin se lääkeaine.
Ollaan käyty puolen vuoden sisällä 2 kertaa polilla suolentyhjennyksessä.Kokeiltiin Lactuloosista,Levolacista,Laxoberoniin ja hätäapuna koitettiin siis Mirolaxia,ennen kuin saatiin aikuisten Movicolit käyttöön.Ja niillä suoli toimii kuin unelma.
Tosin poika pitää käskee säännöllisin väliajoin vessaan,se kun ei oikein "tunne" että onko kakkahätä vai eikö.Ja sen taas aiheutuu suolen toivottomasta hitaudesta/laiskuudesta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja äiti:
ja on aika kortilla nuo lääkärit näin lauantai-iltana..
No soita ensiapuun ja kysy, kyllä ne sua neuvovat.

Mutta siis tossa oli että levolacia annetaan joka aamu? Siitä kyllä pitäisi jo keskustella lääkärin kanssa. Ei se tosiaan ihan jokapäiväisesti kyllä sovi noin pienelle. Se suoli ei koskaan ala toimia normaalisti jos aina avitetaan.
 
Oletko varma, että vauva kitisee sitä kun ei ole kakannut? Tuon ikäisellähän voi olla muutakin vaivaa. Mun mielestä puhutaan turhankin usein vauvan ummetuksesta. Jos on täysimetetty vauva, harvoin on ummetusta. Mun kuopus piti noin 7-14 vrk:n kakkaamisvälejä täysimetyksen aikana. Tosin ei ollut mun mielestä sellaisia vaivojakaan. En huolestunut enkä antanut mitään avittaakseni tätä toimitusta. vasta kiinteiden anto toi muutoksen tähän tahtiin. Mut tietty jokainen tekee niin kuin tahtoo ja parhaaksi näkee. Voihan lääkkeitä kokeilla, josko auttaisi kitinään.
 
äiti
Mahasta kuuluu lorina..Vauva huutaa tissillä (ennen syöminen käynnisti kakkaamisen joten äkistää edelleen tissillä).. Vauva piereskelee paljon..Äkistää äkistää äkistää lähes koko ajan jalat suorina ja vetää välillä koukkuun mahan päälle..
 
vierastelija
rasvalla liukastettu pumpulipuikko peräsuoleen, jolla varovasti hierot suolta pitäis laukaista ulostamisen jos ummeettaa- jos suun kautta annettu kyyditys ei tuo tulosta vie lääkäriin ettei suolituko tms.
 
voi eiei!
Ei mitään pumpuliapuikkoja suoleen, se voi taittua ja poikki mennä sinne! Levolac parempi. Kuumemittari runsaalla vaseliinilla ihan pikkaisen suolen sisään, voi laittaa kakan tulemaan.
 
Tämä voisi myös auttaa
Ihan peräaukon hierominenkin voi laukaista kakan tulon! Ja vatsan päältä hively, molemmilta sivuilta alavatsalta; laittaa suolen liikkeelle. Jumppaa lapsen jalkoja ylös vatsan päälle ja suoraksi, muutaman kerran. Varoen rauhallisesti.
 

Yhteistyössä