Voinko korvata tästä reseptistä maizenan

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ei kokkikolmonen
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
E

Ei kokkikolmonen

Vieras
perunajauholla?

PÄÄSIÄISEN KELTAINEN SITRUSPIIRAS

Ainekset:
PÄÄsiÄisen keltainen sitruspiiras

Iso reseptikuva
Pohja:
200 g Pirkka murotaikinaa (yksi taikinalvy)
Täyte:
3 dl vettä
3 keltuaista
n. 1 dl sokeria
1 rkl voita
4 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizenaa)
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja vuoraa sillä piirasvuoka (halkaisija noin 22 cm). Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttiaeli kunnes pohja on saanut vähän väriä. Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle. Paista vielä 5-8 minuuttia eli kunnes marenki on vähän ruskistunut. Tarjoa jäähtynyt sitruunapiiras jälkiruokana, tai kahvi- tai teepöydässä.

 
Perunajauhoa ei kannata keittää. JOs siis sitä tulee tuohon täyte kiisseliin, silloin maizenan tilalla kannattaa käyttää ohrakasta.
Mutta jos perunajauho tulee pohjaan siis taikinaan, niin voit hyvin korvata sillä maizenan.
Kiisselin tarpeet taisi tuosta sun reseptistä puuttuakin?
 
Alkuperäinen kirjoittaja mii:
Perunajauhoa ei kannata keittää. JOs siis sitä tulee tuohon täyte kiisseliin, silloin maizenan tilalla kannattaa käyttää ohrakasta.
Mutta jos perunajauho tulee pohjaan siis taikinaan, niin voit hyvin korvata sillä maizenan.
Kiisselin tarpeet taisi tuosta sun reseptistä puuttuakin?

Sori, luin huonosti, lukeehan siellä että täyte.
Älä keitä, kiehauta vain. Niin voit käyttää perunajauhon maizenan tilalta
 

Yhteistyössä