E
Ei kokkikolmonen
Vieras
perunajauholla?
PÄÄSIÄISEN KELTAINEN SITRUSPIIRAS
Ainekset:
PÄÄsiÄisen keltainen sitruspiiras
Iso reseptikuva
Pohja:
200 g Pirkka murotaikinaa (yksi taikinalvy)
Täyte:
3 dl vettä
3 keltuaista
n. 1 dl sokeria
1 rkl voita
4 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizenaa)
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria
Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja vuoraa sillä piirasvuoka (halkaisija noin 22 cm). Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttiaeli kunnes pohja on saanut vähän väriä. Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle. Paista vielä 5-8 minuuttia eli kunnes marenki on vähän ruskistunut. Tarjoa jäähtynyt sitruunapiiras jälkiruokana, tai kahvi- tai teepöydässä.
PÄÄSIÄISEN KELTAINEN SITRUSPIIRAS
Ainekset:
PÄÄsiÄisen keltainen sitruspiiras
Iso reseptikuva
Pohja:
200 g Pirkka murotaikinaa (yksi taikinalvy)
Täyte:
3 dl vettä
3 keltuaista
n. 1 dl sokeria
1 rkl voita
4 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizenaa)
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria
Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja vuoraa sillä piirasvuoka (halkaisija noin 22 cm). Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttiaeli kunnes pohja on saanut vähän väriä. Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle. Paista vielä 5-8 minuuttia eli kunnes marenki on vähän ruskistunut. Tarjoa jäähtynyt sitruunapiiras jälkiruokana, tai kahvi- tai teepöydässä.