Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
Voileipäkakku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="halikam, post: 1961742, member: 4071"]</p><p>Voileipäkakku </p><p></p><p>20 annosta</p><p></p><p>Pohja </p><p>24 isoa, vaaleaa paahtoleipää </p><p></p><p>Kostutus </p><p>1 1/2 dl Valio maitoa tai laimennettua sitruunamehua </p><p></p><p>Poronlihatäyte </p><p>4 prk (à 200 g) Hovi kevyt yrtti-pippuria TAI Hovi valkosipulia </p><p>1/2 dl sinappia </p><p>1 rkl sitruunamehua </p><p>1/2 tl rouhittua mustapippuria </p><p>300 g kylmäsavuporoa (josta 100 g koristeluun) </p><p>1 keltainen paprika </p><p>1 dl hienonnettua persiljaa </p><p></p><p>Koristelu </p><p> persiljaa </p><p>1 prk (312/175 g) säilykemandariinia </p><p> hillosipulia </p><p> kylmäsavuporoa </p><p></p><p>Mätitäyte </p><p>4 prk (à 200 g) Hovi kevyt maustamatonta TAI Hovi maustamatonta </p><p>200 g siian mätiä </p><p>1 punasipuli hienonnettuna </p><p>1 dl hienonnettua tilliä </p><p>1 rkl sitruunamehua </p><p>1/2 tl valkopippuria </p><p></p><p>Koristelu </p><p> tilliä </p><p>150 g mätiä, esim kirjolohen </p><p>200 g isoja katkarapuja </p><p> sitruunaviipaleita </p><p></p><p>Silli-munatäyte </p><p>160 g (2 kpl) matjessillifileetä </p><p>5 kovaksi keitettyä (8 min) munaa </p><p>4 prk (à 200 g) Hovi kevyt maustamatonta TAI Hovi maustamatonta </p><p>1 dl hienonnettua ruohosipulia </p><p>2 rkl sitruunamehua </p><p>1/2 tl rouhittua roseepippuria </p><p></p><p>Koristelu </p><p>n. 2 dl hienonnettua ruohosipulia </p><p>3 kovaksi keitettyä munaa </p><p> silliviipaleita </p><p> kaprismarjoja </p><p></p><p>Kokoa voileipäkakku näin: Valmista valitsemasi täyte. Yhdistä tuorejuustoon muut ainekset hienonnettuna. Jos täyte tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon sopiva määrä maitoa, kevytkermaa tai maustamatonta jogurttia.Valitse voileipäkakulle sopiva tarjoiluvati tai tarjotin. Aseta sille halutessasi kakkupaperi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta, kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Suojaa tarjoiluvati voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi. Kostuta leipäviipaleet. Levitä 1/4 täytteestä leipäkerroksen päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä sille1/3 täytteestä. Tee loppuun kerrokset, jätä päälle levitettävä täyte seuraavaa päivää varten. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla, ettei se kuivu. Nosta päälle kevyt paino, esim. muovinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille ja koristele.Poronlihakakun koristelu: Koristele kakun reunat hienonnetulla persiljalla, asettele kakun reunoille kylmäsavupororullat ja valutetut mandariinilohkot. Hienonna hillosipulit karkeasti veitsellä ja levitä kakun keskelle. Koristele persiljalla. Mätitäytekakun koristelu: Koristele kakun reunat hienonnetulla tillillä. Levitä mäti kakun päälle, koristele reunat katkaravunpyrstöillä, sitruunalla ja tillillä. Silli-munakakun koristelu: Koristele kakun reunat ja pinta hienonnetulla ruohosipulilla. Asettele munaviipaleet kakun reunoille. Koristele matjessilliviipaleilla ja kaprismarjoilla.</p><p></p><p></p><p>Voileipäkakku </p><p>[Tulostusversio] </p><p>vaaleaa ja/tai tummaa leipää </p><p>suorakulmaisen kakun valmistat parhaiten vuokaleivästä, pyöreän hiivaleivästä ja limpusta</p><p></p><p>Kostutukseen:</p><p>esim. vettä, laimeaa lihalientä, tomaattimehua, kermaa tai maitoa</p><p></p><p>Kalatäyte:</p><p>n. 200 g lohta, savukalaa tai kalatahnaa</p><p>1-2 dl kermaviiliä</p><p>1 dl tilliä</p><p>2 rkl tomaattisosetta</p><p></p><p>Muna-raejuustotäyte:</p><p>50 g voita tai margariinia</p><p>2 kovaksi keitettyä munaa</p><p>1 tlk raejuustoa</p><p>suolaa</p><p>pippuria</p><p>1 dl hienonnettua ruohosipulia</p><p></p><p>Kinkkutäyte:</p><p>200 g hienonnettua kinkkua</p><p>1-2 dl kermaviiliä</p><p>1 maustekurkku hienonnettuna</p><p>1 rkl sinappia</p><p>1 rkl raastettua piparjuurta</p><p></p><p>Kasvistäyte:</p><p>1 dl purjosilppua</p><p>2 omenaa pieninä kuutioina</p><p>1 tlk herkkusieniviipaleita hienonnettuna</p><p>1 1/2 dl kermaviiliä</p><p>1 rkl sitruunamehua</p><p>1 tl suolaa</p><p>valkopippuria</p><p>2 rkl persiljasilppua</p><p></p><p></p><p>Leikkaa leivät pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, tummat ohuemmiksi kuin vaaleat. Kakun korkeus voi vaihdella: pieneen kakkuun riittää 4-5 viipaletta, 6-7 viipaleesta saa keskikokoisen kakun, mutta sitä suurempi voi olla jo vaikea leikata.</p><p>Leikkaa viipaleista pois kuoret. Kostuta sitä mukaa, kun kokoat kakkuun uusia kerroksia. Valmista mieleisesi täytteet sekoittamalla täyteainekset keskenään. Yhteen kakkuun kannattaa käyttää korkeintaan 2-3 eri täytettä, jotteivät liian monet maut sekoittuisi toisiinsa. </p><p></p><p>Kokoa kakku siten, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kerrokseksi tulee leipäviipale. Kääri täytetty kakku tiukasti kosteaan voipaperiin ja muoviin tai folioon. Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli. Kakun voi myös pakastaa. Pakastettu kakku on otettava tarjoamista edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Koristele kakku vasta ennen tarjoilua. Koristeluun voit käyttää samoja aineksia kuin täytteissä, esim. kinkkuviipaleita, kalaa, tuoreita kasviksia, juustoraastetta, tilliä, persiljaa, munaa ja sitruunalohkoja.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="halikam, post: 1961742, member: 4071"] Voileipäkakku 20 annosta Pohja 24 isoa, vaaleaa paahtoleipää Kostutus 1 1/2 dl Valio maitoa tai laimennettua sitruunamehua Poronlihatäyte 4 prk (à 200 g) Hovi kevyt yrtti-pippuria TAI Hovi valkosipulia 1/2 dl sinappia 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl rouhittua mustapippuria 300 g kylmäsavuporoa (josta 100 g koristeluun) 1 keltainen paprika 1 dl hienonnettua persiljaa Koristelu persiljaa 1 prk (312/175 g) säilykemandariinia hillosipulia kylmäsavuporoa Mätitäyte 4 prk (à 200 g) Hovi kevyt maustamatonta TAI Hovi maustamatonta 200 g siian mätiä 1 punasipuli hienonnettuna 1 dl hienonnettua tilliä 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl valkopippuria Koristelu tilliä 150 g mätiä, esim kirjolohen 200 g isoja katkarapuja sitruunaviipaleita Silli-munatäyte 160 g (2 kpl) matjessillifileetä 5 kovaksi keitettyä (8 min) munaa 4 prk (à 200 g) Hovi kevyt maustamatonta TAI Hovi maustamatonta 1 dl hienonnettua ruohosipulia 2 rkl sitruunamehua 1/2 tl rouhittua roseepippuria Koristelu n. 2 dl hienonnettua ruohosipulia 3 kovaksi keitettyä munaa silliviipaleita kaprismarjoja Kokoa voileipäkakku näin: Valmista valitsemasi täyte. Yhdistä tuorejuustoon muut ainekset hienonnettuna. Jos täyte tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon sopiva määrä maitoa, kevytkermaa tai maustamatonta jogurttia.Valitse voileipäkakulle sopiva tarjoiluvati tai tarjotin. Aseta sille halutessasi kakkupaperi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta, kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Suojaa tarjoiluvati voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi. Kostuta leipäviipaleet. Levitä 1/4 täytteestä leipäkerroksen päälle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä sille1/3 täytteestä. Tee loppuun kerrokset, jätä päälle levitettävä täyte seuraavaa päivää varten. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla, ettei se kuivu. Nosta päälle kevyt paino, esim. muovinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille ja koristele.Poronlihakakun koristelu: Koristele kakun reunat hienonnetulla persiljalla, asettele kakun reunoille kylmäsavupororullat ja valutetut mandariinilohkot. Hienonna hillosipulit karkeasti veitsellä ja levitä kakun keskelle. Koristele persiljalla. Mätitäytekakun koristelu: Koristele kakun reunat hienonnetulla tillillä. Levitä mäti kakun päälle, koristele reunat katkaravunpyrstöillä, sitruunalla ja tillillä. Silli-munakakun koristelu: Koristele kakun reunat ja pinta hienonnetulla ruohosipulilla. Asettele munaviipaleet kakun reunoille. Koristele matjessilliviipaleilla ja kaprismarjoilla. Voileipäkakku [Tulostusversio] vaaleaa ja/tai tummaa leipää suorakulmaisen kakun valmistat parhaiten vuokaleivästä, pyöreän hiivaleivästä ja limpusta Kostutukseen: esim. vettä, laimeaa lihalientä, tomaattimehua, kermaa tai maitoa Kalatäyte: n. 200 g lohta, savukalaa tai kalatahnaa 1-2 dl kermaviiliä 1 dl tilliä 2 rkl tomaattisosetta Muna-raejuustotäyte: 50 g voita tai margariinia 2 kovaksi keitettyä munaa 1 tlk raejuustoa suolaa pippuria 1 dl hienonnettua ruohosipulia Kinkkutäyte: 200 g hienonnettua kinkkua 1-2 dl kermaviiliä 1 maustekurkku hienonnettuna 1 rkl sinappia 1 rkl raastettua piparjuurta Kasvistäyte: 1 dl purjosilppua 2 omenaa pieninä kuutioina 1 tlk herkkusieniviipaleita hienonnettuna 1 1/2 dl kermaviiliä 1 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa valkopippuria 2 rkl persiljasilppua Leikkaa leivät pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, tummat ohuemmiksi kuin vaaleat. Kakun korkeus voi vaihdella: pieneen kakkuun riittää 4-5 viipaletta, 6-7 viipaleesta saa keskikokoisen kakun, mutta sitä suurempi voi olla jo vaikea leikata. Leikkaa viipaleista pois kuoret. Kostuta sitä mukaa, kun kokoat kakkuun uusia kerroksia. Valmista mieleisesi täytteet sekoittamalla täyteainekset keskenään. Yhteen kakkuun kannattaa käyttää korkeintaan 2-3 eri täytettä, jotteivät liian monet maut sekoittuisi toisiinsa. Kokoa kakku siten, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kerrokseksi tulee leipäviipale. Kääri täytetty kakku tiukasti kosteaan voipaperiin ja muoviin tai folioon. Anna kakun maustua jääkaapissa yön yli. Kakun voi myös pakastaa. Pakastettu kakku on otettava tarjoamista edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Koristele kakku vasta ennen tarjoilua. Koristeluun voit käyttää samoja aineksia kuin täytteissä, esim. kinkkuviipaleita, kalaa, tuoreita kasviksia, juustoraastetta, tilliä, persiljaa, munaa ja sitruunalohkoja. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa KIRAHVI?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Kanapaketti- paistanko kaikki kerralla
6 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Suomi ei ainoa maa jossa rasismi kukoistaa, Ranskassa joukko 13v muslimeita joukkorais.kasi 12v juutalaistytön
10 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Jopen lääkärihahmosta tehtiin härskikopio mainokseen
Tänään 14:00
Vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
4.
tee testi, saatat saada kunnon naurut
Tänään 12:59
viisikymppinen isoäiti
3 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Aika härskiä että Thaimaassa on hotelleja missä nainen kuuluu huoneeseen ja niitä mainostetaan sitten vapaasti Euroopassa
Tänään 11:36
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Vaihtoehtoisia uutisia
Tänään 11:30
vierailija
6 Viestiä
Aihe vapaa
7.
kun menee ravintolaan syömään, miksi pitää vahdata muita
Tänään 09:50
viisikymppinen isoäiti
1 Viestiä
Aihe vapaa
8.
sykö aaii ooäffän?
Tänään 09:45
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
On tää aika raskas palsta
Started by Echo
Sunnuntai klo 00:22
Luettu: 2K
Aihe vapaa
2.
Konflikti rippileiriläisten ja kirkkoherran välillä Merikarvialla: Rippileiri keskeytetty – MT: Leiriltä soitettiin hätäpuhelu
Started by vierailija
Tiistai klo 04:35
Luettu: 1K
Aihe vapaa
3.
Läheiset polttavat, en pysty menemään sinne
Started by vierailija
Sunnuntai klo 01:53
Luettu: 803
Aihe vapaa
4.
Riitelyketju
Started by Rätti Väsynyt
Sunnuntai klo 14:17
Luettu: 653
Aihe vapaa
5.
Keskustan uuden puheenjohtajan Antti Kaikkosen linjapuhe sulkee pois yhteistyön ääri- ja laitavasemmiston kanssa
Started by vierailija
Sunnuntai klo 15:19
Luettu: 644
Aihe vapaa
6.
Nyt kokoomus haluaa viedä työläisten sunnuntailisät, eikö mikään riitä?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 14:21
Luettu: 611
Aihe vapaa
7.
Taitaa kilttimiehen tallin työntekijällä vaihtua työpaikka
Started by vierailija
Sunnuntai klo 13:10
Luettu: 549
Aihe vapaa
8.
Onko kotipaikkakunnallasi jokin "nähtävyys"?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 06:52
Luettu: 471
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Kanapaketti- paistanko kaikki kerralla
Latest: vierailija
4 min sitten
Aihe vapaa
2.
Suomi ei ainoa maa jossa rasismi kukoistaa, Ranskassa joukko 13v muslimeita joukkorais.kasi 12v juutalaistytön
Latest: vierailija
7 min sitten
Aihe vapaa
3.
Mitä mieltä Wille Rydmanista?
Latest: vierailija
8 min sitten
Aihe vapaa
4.
Valkean edessä mielenosoitus, pelottavaa kun räikeästi huudetaan kuolemaa juutalaisille punalippujen ja palestiinalaishuivien liehuessa!
Latest: vierailija
15 min sitten
Aihe vapaa
5.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
23 min sitten
Aihe vapaa
6.
Seitsemän EU-maata romahtamassa tarkkikselle, hyvin talouttaan hoitanut Suomi välttää nöyryytyksen – Purra: ”Huhtikuun lisäsäästöt olivat ratkaisevia"
Latest: Echo
24 min sitten
Aihe vapaa
7.
Kuinka kauan gerbiilit pärjää yksin?
Latest: vierailija
31 min sitten
Aihe vapaa
8.
Sebastian Lämsä on perussuomalaisten oma luomus
Latest: vierailija
36 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
Voileipäkakku
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu