mitä laitatte täytteeksi? olisko jotain ohjetta =)Alkuperäinen kirjoittaja Ennariina:Meillä liputetaan vain lohikakun nimeen.
Näinpä, namnammmmm.Alkuperäinen kirjoittaja KiiajaVille:Monen juhlan ja voileipäkakun kokemuksella: Liha vie aina voiton kalasta, aina.
Viimeksi lauantaina olin 100% varma että lohivoileipä kakku olisi mennyt kuin kuumille kiville mutta eipä mennytkään.
Mielikuvitus vain rajana täytteissä.
Aikahyvän pohjan saa kun laittaa tuorejuustoja ja sitten esim kinkku, salami, savustettulohi jne..
Oman mielen mukaan teen täytteen. Savulohta silppuna, sitruunamehua, sitruunapippuria, tillisilppua, kevytmajoneesia ja Creme Bonjour tuorejuustotyyppinen valmiste, joko pippurinmakuinen tai sipulin makuinen. ne sekoittelen tahnaksi ja väliin vaan. Kostutan kakun yleensä kasvisliemellä ja yhteen väliin laitan kurkkusalaatti-kevyt majoneesisekoitusta.Alkuperäinen kirjoittaja jassåå:mitä laitatte täytteeksi? olisko jotain ohjetta =)Alkuperäinen kirjoittaja Ennariina:Meillä liputetaan vain lohikakun nimeen.
Siis kasataanko tää irtopohjavuokaan? Leipäsilppua ja täytettä vuorotellen kerroksittain? Laitetaanko leipäsilppuun kostutus ja kuin kauan seisotetaan jääkaapissa että pysyy kasassa? Paino päälle vai?Alkuperäinen kirjoittaja piu:Mä liputan semmosen lohikakun puolesta, jonka resepti oli jo joskus 15v sitten jossain lehdessä, olisko ollut Kodin Kuvalehti. Se on pikkusen työläämpi kuin taviskakku, koska leivät hienonnetaan pieniksi muruiksi (sekä vaaleaa että tummaa leipää) ja painellaan täytekakkuvuokaan. Kakkuun tulee kahta täytettä, lohitäyte ja kasvistäyte, runsasti tuorejuustoja ja liivatetta.
Toi kakku häviää kahvipöydästä aina.
Kävin kaivamassa ohjeen Mausteita ollaan taidettu pikkusen reilummin laittaa kuin mitä ohjeessa on, mutta kukin maun mukaanAlkuperäinen kirjoittaja :):Siis kasataanko tää irtopohjavuokaan? Leipäsilppua ja täytettä vuorotellen kerroksittain? Laitetaanko leipäsilppuun kostutus ja kuin kauan seisotetaan jääkaapissa että pysyy kasassa? Paino päälle vai?Alkuperäinen kirjoittaja piu:Mä liputan semmosen lohikakun puolesta, jonka resepti oli jo joskus 15v sitten jossain lehdessä, olisko ollut Kodin Kuvalehti. Se on pikkusen työläämpi kuin taviskakku, koska leivät hienonnetaan pieniksi muruiksi (sekä vaaleaa että tummaa leipää) ja painellaan täytekakkuvuokaan. Kakkuun tulee kahta täytettä, lohitäyte ja kasvistäyte, runsasti tuorejuustoja ja liivatetta.
Toi kakku häviää kahvipöydästä aina.
Oisko jotain erityistä mikä pitää ottaa huomioon? tekis mieli kokeilla!
kanasta vois kyllä koittaa tehä ei oo ennen tullu mieleen..Alkuperäinen kirjoittaja NellaLinnea:Mie oon nyt pari kertaa tehnyt kanavoileipäkakkua ja se on menny kyllä kuin kuumille kiville...se onkin kyllä hyvää
Palasin vasta katsomaan josko on ohjeita tullu..ja olihan niitä! Kiitos! Kyllä tähän palstaan voi aina luottaa! =DAlkuperäinen kirjoittaja piu:Kävin kaivamassa ohjeen Mausteita ollaan taidettu pikkusen reilummin laittaa kuin mitä ohjeessa on, mutta kukin maun mukaanAlkuperäinen kirjoittaja :):Siis kasataanko tää irtopohjavuokaan? Leipäsilppua ja täytettä vuorotellen kerroksittain? Laitetaanko leipäsilppuun kostutus ja kuin kauan seisotetaan jääkaapissa että pysyy kasassa? Paino päälle vai?Alkuperäinen kirjoittaja piu:Mä liputan semmosen lohikakun puolesta, jonka resepti oli jo joskus 15v sitten jossain lehdessä, olisko ollut Kodin Kuvalehti. Se on pikkusen työläämpi kuin taviskakku, koska leivät hienonnetaan pieniksi muruiksi (sekä vaaleaa että tummaa leipää) ja painellaan täytekakkuvuokaan. Kakkuun tulee kahta täytettä, lohitäyte ja kasvistäyte, runsasti tuorejuustoja ja liivatetta.
Toi kakku häviää kahvipöydästä aina.
Oisko jotain erityistä mikä pitää ottaa huomioon? tekis mieli kokeilla!
1pss (n. 260g) jälkiuuniviipaleita tai vastaavaa
200g vaaleaa leipää
Täyte 1:
4 liivalehteä
100g valkosipulituorejuustoa
2dl kermaviiliä
200g kylmäsavustettua kirjolohta
1dl ruohosipulisilppua
1rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa tai 1tl kuivattua
2rkl sitruunamehua
1/2 tl sitruunapippuria
2dl kuohukermaa
Täyte 2:
3 liivalehteä
100g yrteillä maustettua tuorejuustoa
1 1/2 dl ranskankermaa
1 tl yrttisuolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl sitruunapippuria
puolikas tuorekurkku
1 päärynä
1 punainen paprika
2dl kuohukermaa
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Valmista täytteet. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Kalatäyte: Sekoita tuorejuustoon kermaviili, hienonnettu lohi, ruohosipulisilppu sekä mausteet. Liuota puristetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja anna hieman jäähtyä ennen täytteeseen sekoittmista. Lisää mukaan lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.
Kasvistäyte: Sekoita tuorejuustoon ranskankerma, pieniksi kuutioidut kasvikset sekä mausteet. Lisää liivatteet ja lopuksi vaahdotettu kerma.
Irtopohjavuoan pohjalle ensin tummaa leipärouhetta (kannattaa laittaa yleiskoneella rouheeksi), sen päälle kalatäyte, sitten vaalea leipäkerros (myöskin yleiskoneella hienonnettu), sen päälle kasvistäytettä, sitten tummaa leipää, kalaa, vaaleaa leipää, kasvista, tummaa leipää ja päällimmäiseksi lohikerros.
Peitä kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele haluamallasi tavalla.