Voileipäkakku?

Monen juhlan ja voileipäkakun kokemuksella: Liha vie aina voiton kalasta, aina.
Viimeksi lauantaina olin 100% varma että lohivoileipä kakku olisi mennyt kuin kuumille kiville mutta eipä mennytkään.

Mielikuvitus vain rajana täytteissä.
Aikahyvän pohjan saa kun laittaa tuorejuustoja ja sitten esim kinkku, salami, savustettulohi jne..
 
mää
Jos vain yhden vaihtoehdon laitat niin liha. Itse kyllä muuten syön kalaa mielelläni mutta kalakakusta en pidä. Mä laitan lihakakkuun yleensä jotain lihaleikkelettä (suolaliha, kinkku tms) ja toiseen väliin maksapasteijaa tai metvurstia. Kostutukseen lihaliemi ja pintaan sulatejuusto-kermavaahtoseos tai sulatejuusto-tuorejuusto-majoneesiseos...miten milloinkin. Väliin käytän myös paprikasilppua, maustekurkkua...
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja KiiajaVille:
Monen juhlan ja voileipäkakun kokemuksella: Liha vie aina voiton kalasta, aina.
Viimeksi lauantaina olin 100% varma että lohivoileipä kakku olisi mennyt kuin kuumille kiville mutta eipä mennytkään.

Mielikuvitus vain rajana täytteissä.
Aikahyvän pohjan saa kun laittaa tuorejuustoja ja sitten esim kinkku, salami, savustettulohi jne..
Näinpä, namnammmmm.:)
 
Mä ajattelin kokeilla tällä loppuviikolla voileipäkakkua niin, että laitan uunissa paistettua kasvisgratiinia vähän muussattuna väliin. Ehkä majoneesilla tai kermaviilillä tms. pehmennettynä.
Ja jos laitan toiseen väliin muuta, niin kinkkua jauhettuna ja vaikka sillä tuorekurkkusalaatilla jatkettuna.

Ja en siis ole tehnyt vielä tällä versiolla, joten en tiedä makua :)
 
mää
Ja sinne väliin toki myös jolu tuorejuusto-majoneesimössö johon muut täytteet pieniksi pilkottuna sekoitetaan. Ja mä teen aina kaksi eri täytettä per kakku. Joka toiseen väliin toista ja joka toiseen toista.
 
Alkuperäinen kirjoittaja jassåå:
Alkuperäinen kirjoittaja Ennariina:
Meillä liputetaan vain lohikakun nimeen.
mitä laitatte täytteeksi? olisko jotain ohjetta =)
Oman mielen mukaan teen täytteen. Savulohta silppuna, sitruunamehua, sitruunapippuria, tillisilppua, kevytmajoneesia ja Creme Bonjour tuorejuustotyyppinen valmiste, joko pippurinmakuinen tai sipulin makuinen. ne sekoittelen tahnaksi ja väliin vaan. Kostutan kakun yleensä kasvisliemellä ja yhteen väliin laitan kurkkusalaatti-kevyt majoneesisekoitusta.
 
piu
Mä liputan semmosen lohikakun puolesta, jonka resepti oli jo joskus 15v sitten jossain lehdessä, olisko ollut Kodin Kuvalehti. Se on pikkusen työläämpi kuin taviskakku, koska leivät hienonnetaan pieniksi muruiksi (sekä vaaleaa että tummaa leipää) ja painellaan täytekakkuvuokaan. Kakkuun tulee kahta täytettä, lohitäyte ja kasvistäyte, runsasti tuorejuustoja ja liivatetta.

Toi kakku häviää kahvipöydästä aina.
 
:)
Alkuperäinen kirjoittaja piu:
Mä liputan semmosen lohikakun puolesta, jonka resepti oli jo joskus 15v sitten jossain lehdessä, olisko ollut Kodin Kuvalehti. Se on pikkusen työläämpi kuin taviskakku, koska leivät hienonnetaan pieniksi muruiksi (sekä vaaleaa että tummaa leipää) ja painellaan täytekakkuvuokaan. Kakkuun tulee kahta täytettä, lohitäyte ja kasvistäyte, runsasti tuorejuustoja ja liivatetta.

Toi kakku häviää kahvipöydästä aina.
Siis kasataanko tää irtopohjavuokaan? Leipäsilppua ja täytettä vuorotellen kerroksittain? Laitetaanko leipäsilppuun kostutus ja kuin kauan seisotetaan jääkaapissa että pysyy kasassa? Paino päälle vai?
Oisko jotain erityistä mikä pitää ottaa huomioon? tekis mieli kokeilla!
 
Kata-76
Minä tein kuopuksen ristiäisiin sellaisen "puolihyydytetyn" voileipäkakun. Eli irtopohjavuokaan leikkasin paahtoleivistä sopivan pohjan, kostutin lihaliemellä. Väliin liivatteella hyydytettyä tuorejuusto-smetana-kinkku-paprika (olikohan kermavaahtoa tuomassa ilmavuutta...) täytettä (paljon), sitten seuraava kerros leipää, täytettä jne. Eli täytettä oli normaali voileipäkakusta poiketen enemmän ja se oli hyydytettyä.
Hävis ensimmäisenä kahvipöydästä...

Vähän niinkuin tähän tyyliin, mutta leipä oli ihan leipää sellaisenaan (ei muruja, niin pysyy paremmin kasassa).
http://limepippuri.blogspot.com/2007/05/hyydytetty-voileipkakku.html
 
piu
Alkuperäinen kirjoittaja :):
Alkuperäinen kirjoittaja piu:
Mä liputan semmosen lohikakun puolesta, jonka resepti oli jo joskus 15v sitten jossain lehdessä, olisko ollut Kodin Kuvalehti. Se on pikkusen työläämpi kuin taviskakku, koska leivät hienonnetaan pieniksi muruiksi (sekä vaaleaa että tummaa leipää) ja painellaan täytekakkuvuokaan. Kakkuun tulee kahta täytettä, lohitäyte ja kasvistäyte, runsasti tuorejuustoja ja liivatetta.

Toi kakku häviää kahvipöydästä aina.
Siis kasataanko tää irtopohjavuokaan? Leipäsilppua ja täytettä vuorotellen kerroksittain? Laitetaanko leipäsilppuun kostutus ja kuin kauan seisotetaan jääkaapissa että pysyy kasassa? Paino päälle vai?
Oisko jotain erityistä mikä pitää ottaa huomioon? tekis mieli kokeilla!
Kävin kaivamassa ohjeen :) Mausteita ollaan taidettu pikkusen reilummin laittaa kuin mitä ohjeessa on, mutta kukin maun mukaan :)

1pss (n. 260g) jälkiuuniviipaleita tai vastaavaa
200g vaaleaa leipää

Täyte 1:

4 liivalehteä
100g valkosipulituorejuustoa
2dl kermaviiliä
200g kylmäsavustettua kirjolohta
1dl ruohosipulisilppua
1rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa tai 1tl kuivattua
2rkl sitruunamehua
1/2 tl sitruunapippuria
2dl kuohukermaa

Täyte 2:
3 liivalehteä
100g yrteillä maustettua tuorejuustoa
1 1/2 dl ranskankermaa
1 tl yrttisuolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl sitruunapippuria
puolikas tuorekurkku
1 päärynä
1 punainen paprika
2dl kuohukermaa

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Valmista täytteet. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Kalatäyte: Sekoita tuorejuustoon kermaviili, hienonnettu lohi, ruohosipulisilppu sekä mausteet. Liuota puristetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja anna hieman jäähtyä ennen täytteeseen sekoittmista. Lisää mukaan lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.

Kasvistäyte: Sekoita tuorejuustoon ranskankerma, pieniksi kuutioidut kasvikset sekä mausteet. Lisää liivatteet ja lopuksi vaahdotettu kerma.

Irtopohjavuoan pohjalle ensin tummaa leipärouhetta (kannattaa laittaa yleiskoneella rouheeksi), sen päälle kalatäyte, sitten vaalea leipäkerros (myöskin yleiskoneella hienonnettu), sen päälle kasvistäytettä, sitten tummaa leipää, kalaa, vaaleaa leipää, kasvista, tummaa leipää ja päällimmäiseksi lohikerros.

Peitä kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele haluamallasi tavalla.

 
lohella mennään
1. täyte lämminsavulohta
majoneesia, sulatejuustoa (esim. olympia) ja jos haluaa, jotain tuorejuustoa, ei pakko
Purjo- tai ruohosipulia aika paljon
sitruunapippuria ja sitruunanmehua(korostaa makua kivasti kaikissa täytteissä!!!)
2. täyte
mätitahnaa (en tykkää muuta kuin voileipäkakussa)
majoneesia, sulatejuustoa, tilliä ja sitruunapippuria ja -mehua
3. täyte
kylmäsavulohta
kylmäsavulohituorejuustoa, majoneesia
tilliä, purjo- tai ruohosipulia ja jälleen sitruunapippuria ja sitruunamehua

Lisäksi voi noihin laittaa esim. paprikaa, kurkkua tai mitä nyt haluaakaan kevennykseksi.

Kostukkeeksi kasvislientä PALJON, ja kokeilkaa ihmeessä ruisleipänä ruispaloja(niitä pitää vaan kostuttaa todella reippasti ettei jää kuivaksi!)
Tahnaksi pinnalle jotain mitä jäljelle jää; majoneesia, tuorejuustoa, sulatejuustoa...sotkee noista kuorrutteen...
Koristeeksi olen tehnyt kylmäsavulohesta ruusukkeita, piparimuoteilla kurkkutähtiä, tillisilppua ja salaattia.
 
=)
Alkuperäinen kirjoittaja piu:
Alkuperäinen kirjoittaja :):
Alkuperäinen kirjoittaja piu:
Mä liputan semmosen lohikakun puolesta, jonka resepti oli jo joskus 15v sitten jossain lehdessä, olisko ollut Kodin Kuvalehti. Se on pikkusen työläämpi kuin taviskakku, koska leivät hienonnetaan pieniksi muruiksi (sekä vaaleaa että tummaa leipää) ja painellaan täytekakkuvuokaan. Kakkuun tulee kahta täytettä, lohitäyte ja kasvistäyte, runsasti tuorejuustoja ja liivatetta.

Toi kakku häviää kahvipöydästä aina.
Siis kasataanko tää irtopohjavuokaan? Leipäsilppua ja täytettä vuorotellen kerroksittain? Laitetaanko leipäsilppuun kostutus ja kuin kauan seisotetaan jääkaapissa että pysyy kasassa? Paino päälle vai?
Oisko jotain erityistä mikä pitää ottaa huomioon? tekis mieli kokeilla!
Kävin kaivamassa ohjeen :) Mausteita ollaan taidettu pikkusen reilummin laittaa kuin mitä ohjeessa on, mutta kukin maun mukaan :)

1pss (n. 260g) jälkiuuniviipaleita tai vastaavaa
200g vaaleaa leipää

Täyte 1:

4 liivalehteä
100g valkosipulituorejuustoa
2dl kermaviiliä
200g kylmäsavustettua kirjolohta
1dl ruohosipulisilppua
1rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa tai 1tl kuivattua
2rkl sitruunamehua
1/2 tl sitruunapippuria
2dl kuohukermaa

Täyte 2:
3 liivalehteä
100g yrteillä maustettua tuorejuustoa
1 1/2 dl ranskankermaa
1 tl yrttisuolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl sitruunapippuria
puolikas tuorekurkku
1 päärynä
1 punainen paprika
2dl kuohukermaa

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Valmista täytteet. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Kalatäyte: Sekoita tuorejuustoon kermaviili, hienonnettu lohi, ruohosipulisilppu sekä mausteet. Liuota puristetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja anna hieman jäähtyä ennen täytteeseen sekoittmista. Lisää mukaan lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.

Kasvistäyte: Sekoita tuorejuustoon ranskankerma, pieniksi kuutioidut kasvikset sekä mausteet. Lisää liivatteet ja lopuksi vaahdotettu kerma.

Irtopohjavuoan pohjalle ensin tummaa leipärouhetta (kannattaa laittaa yleiskoneella rouheeksi), sen päälle kalatäyte, sitten vaalea leipäkerros (myöskin yleiskoneella hienonnettu), sen päälle kasvistäytettä, sitten tummaa leipää, kalaa, vaaleaa leipää, kasvista, tummaa leipää ja päällimmäiseksi lohikerros.

Peitä kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele haluamallasi tavalla.
Palasin vasta katsomaan josko on ohjeita tullu..ja olihan niitä! Kiitos! Kyllä tähän palstaan voi aina luottaa! =D
 
Sellainen kysymys vielä: kun juhlat ovat lauantaina aamupäivällä, onko mitään järkeä täyttää tuo voileipäkakku jo tänään illalla, vai jätänkö huomiseen? Lauantaina siis koristelen... Kiitos josko joku viitsii vastata :flower:
 

Yhteistyössä