Voiko olla kasvukipuja, koiralla!

Heips!

Meillä siis tuo länsilaika uros, 8 kk on alkanut noin 1kk sitten
järsimään yhtäkkiä takajalkojaan ( ei kirputa!) ja levottomasti niitä " muka puree". Nyt viikko sitten etukäpäliään siitä tassujen yläpuolella olevasta nivelestä (polvi?) alkanut järsimään niin lujaa, että karvat katkeilleet sängeksi.

En usko, että stressireaktio, ei tietysti pois suljettu sekään.

Tuli vain mieleen kun pohdittiin mieheni kanssa, että voiko ne olla kasvukipuja? kun on kasvanut mittaa tässä lähiaikoina paljonkin ja "miehistynyt"...

Miehellä on ollut laikoja ennenkin ja niiden stressireaktiot ovat olleet toisenlaisia... Ja muuten koira on levollinen

Onko ideoita? Kokemuksia?
 
Käsittääkseni koirallakin voi olla kasvukipuja, varsinkin siinä nopeimman kasvun vaiheessa, tosin ilmenee yleensä kai ontumisena. Eläinlääkäri voi jotenkin painelemalla selvittää sen aristaako koira luiden painelua, eli onko se sen kipuilu kasvusta johtuvaa.

Eihän koiralla oo mitään ihottumaa tai furunkuloosia tassuissa? Kuivaatteko kunnolla lenkiltä tullessa? Aristaako tassujen taivuttelua?

Itse varmaan veisin koiran varmuuden vuoksi eläinlääkärille, varsinkin jos se on oikeesti purrut karvat pois, niin niissä sen tassuissa voi olla jo tulehdusriskikin.
 
Tassut ovat ehjät ja varvasvälitikin ihan ok, eli niissä ei mitään. Pitää seurata tuota nyt vähän vielä. Iho-ongelmia ei ole, edes karvapoikki kohdissakaan, ehjä hyvä iho.

Koira ei onnu ja aristele jalan koskemista yms.

Täytyy seurata ja toimia jos ei ala lainkaan hellittämään tuo järsiminen. Se ei siis ole kokoaikaista, ajoittaista.
 
"kiki"
Meidän koiralla oli kasvukipuja just 8kk iässä, mut se ei kyllä järsiny jalkojaan vaan rupes ontumaan toista takajalkaa. Vietiin sit lääkäriin ja siellä diagnoosi:kasvukipuja.
 

Yhteistyössä