Voiko lapselle laittaa sekä sika ja kausi-influenssarokotteen?

  • Viestiketjun aloittaja Voi tätä mietintää
  • Ensimmäinen viesti
vieras
No mä en antais laittaa, haluan että väliä on edes se 2 viikkoa varmuuden vuoksi, kun ei sillä toisella niin kiire vielä ole. Ja koska tämä sikarokote on todellakin hyvin vähän tutkittu lapsilla, niin yksi kerrallaan.
 
kuuukuuu
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
No mä en antais laittaa, haluan että väliä on edes se 2 viikkoa varmuuden vuoksi, kun ei sillä toisella niin kiire vielä ole. Ja koska tämä sikarokote on todellakin hyvin vähän tutkittu lapsilla, niin yksi kerrallaan.
Täysi peesi tähän!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Bannukakkua Savannan tapaan:
Voi että kun te uskotte kaikille,lääkebisnekselle,sanon mä että mun sisko lääkäri ja hän jokaisesta jutusta tiedä hyvin,että kyllä rokote alentaa vastustuskykyä,jos niitä tehdä 20vuotta joka vuos nuhan takia niin sitten aikuisena ei minkäläistä vastustuskykyä enää ole ja muut sairaudet tulee helposti...
niin kuin sanotaan yks paikka paranee toinen pahenee...venäläiset noin sano

vielä sikainfluenssa voin ymmärtä,että rokotet laitetaan pelon tai riskijen vuoks,mutta se tavis influenssa :headwall:
Voi sinua, tiedäthän, että koko kansakunnan rokottaminen on äärimmäisen kallista ja työlästä? Tästäkin voi päätellä, kuinka tarpeellisia rokotusohjelman mukaiset rokotteet ovat. Tuskin rokotteita ilman painavaa syytä annetaan..:) Niin ja vielä tuosta vastustuskyvyn heikkenemisestä; rokotehan siis sisältää elävää virusta, eli teoriassa keholle on aivan samanmoinen rasite sairastaa tauti, kun saada se rokote..
 
.......
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja AP:
Luin itsekin, että viime vuonna otettu kausi-influenssa rokote lisäisi riskiä saada sikatartunta. Lapseni on 2 v., joten tämän ikäiselle suositellaan kausi-influenssapiikkiä ja sikainfluenssarokotetta myös. Vuosi sitten, yksivuotiaana sai myös piikin. Nyt vaan mietityttä tuo rokote määrä, jos ottaa molemmat. Onko tässä kausi-influenssa rokotteessa sitä elohopeajohdannaista myös, kuten sikarokotteessa, ettei tule liian iso määrä...
On siinä.

Tiedoksi kaikille TIETÄMÄTTÖMILLE:
Kausi-influenssarokote EI SISÄLLÄ ELOHOPEAYHDISTE TIOMERSAALIA!
Sitä on ainoastaan sikainfluenssarokotteessa (=Pandemrixissa).
 
.......

Niin ja vielä tuosta vastustuskyvyn heikkenemisestä; rokotehan siis sisältää elävää virusta, eli teoriassa keholle on aivan samanmoinen rasite sairastaa tauti, kun saada se rokote..[/quote]

Mitkään influenssarokotteet EIVÄT TODELLAKAAN SISÄLLÄ ELÄVIÄ VIRUKSIA, vaan joko tapettuja, inaktivoituja viruksia tai tapettujen virusten kuorikerroksen palasia!
 
.......
Edelliseen viestiini tuli virhe, jossa EN HUOMANNUT TEHDÄ LAINAUSTA NIMIMERKIN MIE80:n TEKSTILLE [Niin ja vielä tuosta vastustuskyvyn heikkenemisestä; rokotehan siis sisältää elävää virusta, eli teoriassa keholle on aivan samanmoinen rasite sairastaa tauti, kun saada se rokote..]!

OMA VASTAUKSENI tähän oli siis: Mitkään influenssarokotteet EIVÄT TODELLAKAAN SISÄLLÄ ELÄVIÄ VIRUKSIA, vaan joko tapettuja, inaktivoituja viruksia tai tapettujen virusten kuorikerroksen palasia!
 
.......
EN SUOSITTELE ottamaan molempia rokotteita samanaikaisesti, koska silloin on hyvin todennäköistä, että haittavaikutukset (esi. kuume jne) tulee voimakkaampina. Ei ole järkevää turhan takia aiheuttaa immuunijärjestelmälle sellaista taakkaa, jos ei ole pakko! Ei edes ole minkäänlaista aikaisempaa kokemusta kyseisten rokotteiden samanaikaisesta annosta! JOS sikainfluenssarokotteella tulee olemaan joitain myöhemmin elämässä ilmeneviä haittavaikutuksia (esim. joidenkin autoimmuunisairauksien puhkeamista), mikä ei ole ollenkaan poissuljettua, niin varmasti vielä todennäköisempää se tulee olemaan, jos on saanut samalla kertaa kausi-influenssarokotteen!
PITÄKÄÄ SIIS ROKOTTEIDEN VÄLILLÄ VÄHINTÄÄN 2-3 VIIKON VÄLI, jos mahdollista!!!

PS. En ole rokotteiden vastustaja, vaan olen ottanut riskiryhmään kuuluvana sikainfl.rokotteen jo 2 viikkoa sitten. Ensi viikolla aion ottaa perään kausi-infl.rokotteen.
 

Yhteistyössä