voi vittu.. ostin sen lilan pallo mekon 2vlle ja kuvaajan mielestä se ei sovi mihinkään.....:((

"Jenni"
Ei siitä mitään maksua mene vaikka perut. Jos alkaa urputtaa niin sanot että peruutus on aiheellinen, koska sinä olet valinnut lilapalloisen mekon ja vasta tässä vaiheessa kerrotaan että se ei muka kävisi, mikä on taas ihan älytöntä että kuvaaja valitsee vaatteet eikä asiakas. Sanot että sinusta kuvaajan kuuluu osata laittaa taustan kauniiksi asiakkaan vaate huomioonottaen! Mitään et ala maksamaan siitä varmana. Tuo on aiheellinen peruutus.
 
"vieras"
Mä en ole kyllä koskaan kysellyt etukäteen taustan väriä enkä kyllä myöskään hyväksyttänyt vaatetusta etukäteen kuvaajalla. Mennään niissä vaatteissa mitkä itse haluamme ja kuvaaja sitten valitsee sopivan taustan tai käyttää ammattitaitoaan jos taustan vaihtaminen ei onnistu. Se on kuitenkin vain tausta, eikä sillä niinkään vaatteisiin ja niiden väreihin ole mitään merkitystä, vaan se vain luo kuvaan tietyn tyylin ja tunnelman. Myöskin kuvien värillisyydestä tai mustavalkoisuudesta on päätetty vasta kuvaustilanteessa sen mukaan mikä tuntuu sillä hetkellä hyvältä ja tilanteeseen sopivalta. tulee luonnollisempia kuvia kun ei niitä lavasteta jo monta päivää etukäteen.
 
"Jenni"
Alkuperäinen kirjoittaja höääää;23530111:
En kyllä älyä miksei muka sopisi? Ihme kuvaaja!
No ei toi sininen tausta kyl sovi yhtään tohon. Harmahtava sopisi. Hempeämpi ja nyt on lapsi kuvattavana, jolloin tarvitaan herkkyyttä kuvaan. Tolla sinisellä tulee aivan liian räikeä!!!
Terv. värien kanssa päivittäin työskentelevä.
 
"vieras"
[QUOTE="mie";23530121]Miten se muuten perusteli miksei voisi vaihtaa tota harmaata taustaa, joka osassa kuviakin on?[/QUOTE]

Taustan vaihtaminen ihan noin vain ei monissakaan kuvaamoissa onnistu tuosta noin vain. Syynä on ihan se, että niiden taustakankaiden asettelu vie oman aikansa ja vaikka kankaan saisi asennettua, pitäisi kameran säädöt asettaa kokonaan uudelleen ja se vie ammattikuvaajaltakin sen verran paljon aikaa, että jos meinaa samana päivänä ottaa useammasta ihmisestä kuvia, tulee melkoisen kiirus. Siksi yleensä yhtenä päivänä käytetään korkeintaan yhtä tai kahta taustaa ja mahdollisimman monta kuvataan samaa taustaa vasten.
 
"mie"
[QUOTE="vieras";23530144]Taustan vaihtaminen ihan noin vain ei monissakaan kuvaamoissa onnistu tuosta noin vain. Syynä on ihan se, että niiden taustakankaiden asettelu vie oman aikansa ja vaikka kankaan saisi asennettua, pitäisi kameran säädöt asettaa kokonaan uudelleen ja se vie ammattikuvaajaltakin sen verran paljon aikaa, että jos meinaa samana päivänä ottaa useammasta ihmisestä kuvia, tulee melkoisen kiirus. Siksi yleensä yhtenä päivänä käytetään korkeintaan yhtä tai kahta taustaa ja mahdollisimman monta kuvataan samaa taustaa vasten.[/QUOTE]

Toi selittää tiestysti asiaa, mutta silti ihmettelen, että jos tällainen on tiedossa, niin kai se kuvaaja olisi voinut ennalta kertoa, että "tänään on sinisen taustan päivä"? :D
 
---
[QUOTE="mie";23530154]Toi selittää tiestysti asiaa, mutta silti ihmettelen, että jos tällainen on tiedossa, niin kai se kuvaaja olisi voinut ennalta kertoa, että "tänään on sinisen taustan päivä"? :D[/QUOTE]

No eikös ap tätä kysellyt jo aiemmin kun oli mekkoa ostamassa ja hänellä oli tiedossa taustan väri.
 
"vieras"
[QUOTE="mie";23530154]Toi selittää tiestysti asiaa, mutta silti ihmettelen, että jos tällainen on tiedossa, niin kai se kuvaaja olisi voinut ennalta kertoa, että "tänään on sinisen taustan päivä"? :D[/QUOTE]

No niinhän se kuvaaja oli kertonutkin :D
 
Jos taustan vaihto on niin hankalaa niin kannattaa vääntää ne rullat sinne kattoon niin ei mee koko päivää siinä sitten. Eikä niitä valotuksia säädellessä ikuisuutta mene kun tuntee omat lamppunsa ja taustansa. Ei niitä kuitenkaan kymmeniä ole.

Ja yksikään väri ei pitäis olla ongelma, oli sävy mikä hyvänsä. Vain ihan musta ja hyvin vaalea tuottaa vähän lisävalaisemista, mutta on sitä nyt helvetti maailman sivu hääpukujakin kuvissa vilahdellut niin että niistä laskoksetkin erottaa...

Eli täs kohtaa valokuvaajan neuvo on että vaihda kuvaajaa...
 
Viimeksi muokattu:
"mie"
[QUOTE="vieras";23530165]No niinhän se kuvaaja oli kertonutkin :D[/QUOTE]

Katos, luin aloitusviestin uudestaan ja totta näin olikin. No, ei sitä kuvaajaa sitten voi kauheesti syytellä.
 
_____
Aika onneton kuvaaja, jos pitää vaatteet valita tietyn taustan mukaan. Varmaan kuvaa jollain pokkarilla omassa olohuoneessaan tms. Vaihtaisin kyllä kuvaajaa ennemmin kuin mekkoa!

Jos kuvaajalla ei oo varaa kuin yhteen taustaan, niin tausta silloin yleensä harmaa, johon sopii mikä väri tahansa.
 
ei sillä ole tällä hetkellä tota hamraata taustaa..uus tilaukses tai jotain.. ni ei sit millään sovi tohon taustaan? mekos olis valkoinen nätti t-paita alla.. tosin valkoista ei kuulemma missään nimessä sais olla ko tulee kalpee lapsi..
 
"Jenni"
ei sillä ole tällä hetkellä tota hamraata taustaa..uus tilaukses tai jotain.. ni ei sit millään sovi tohon taustaan? mekos olis valkoinen nätti t-paita alla.. tosin valkoista ei kuulemma missään nimessä sais olla ko tulee kalpee lapsi..
No mahtaa ne kaikki morsiametkin olla sitte kalpeita hänen kuvissaan jos valkoista ei saa olla???
Mulla hälytyskellot soi, että vastaa "uuden taustan olevan tilauksessa" tms. Ei kuulosta lupaavalta. VAIHDA SE KUVAAJA!!!
 
Uus tausta voi olla tilauksessa kun ne on aika repeileväistä kamaa, mutta vaikka olis kuinka valkoinenkin paita niin kai sillä studiolamput on että saa ne valaistua. Vai veteleekö se ikkunavalolla? Ohhoh.
Ei oo ainakaan koulutusta hommaansa saanut...
 
"Mie"
Siinä valokuvaamossa jossa me käytiin otattamassa 1vee kuvat, niin niillä oli lähes toista kymmentä erilaista taustaa ja myös valojen kanssa pystyttiin muuttamaan taustan väriä.
 

Yhteistyössä