voi itku!

  • Viestiketjun aloittaja huh-huh
  • Ensimmäinen viesti
aika surullista luettavaa.. toisaalta ihmettelen vanhempia etteivät vaatineet lapselle hänen tarvitsemaa paikkaa,jos on diagnoosi on kaupungin pakko järjestää kunnon koulupaikka.kaikki vaan ei halua lapsiaan eritysluokalle jossa olis tarpeeksi vähän lapsia ja enemmän aikuisia.meillä ei muu kuin eha-luokka tulisi edes mieleen,ja sinne syksyllä meneekin.
 
As-lapsen äiti
Ei auta vanhempien vaatiminen. Meillä kolmen hoitavan lääkärin lausunnot avustajan tarpeesta ja poika ei pysty kulkemaan edes kouluun yksin ,ikää 8v.
Poika normaaliluokassa, 20 oppilasta eikä avustajaa heru vaatimuksista huolimatta. Syy nähtävästi siinä että poika on älyllisesti lahjakas ( saa täysiä pisteitä kokeist ym.) mutta ei ollenkaan katsota sitä ettei osaa edes jumppatunnin jälkeen vaihtaa vaatteita takas.
 
ärsyyntynyt
Tuo lehtijuttu sai mun karvat nousemaan pystyyn kahdestakin syystä. Toisaalta sen takia, ettei kyseinen lapsi ole saanut tarvitsemaansa erityisopetusta ja toisaalta siksi, että jutusta jäi sellainen kuva, että kaikki asperger-lapset ovat sopeutumattomia koulumaailmaan ja häiriköitä ym. Meidän oma asperger lapsemme on tavallisella koululuokalla eikä hänellä ole ollut minkäänlaisia käytösongelmia koulussa.
 
As-lapsen äiti
Lapseni diagnoosi siis asperger oireyhtymä. Meilläkään ei ole käytöshäiriöitä, hiljainen ja omissa maailmoissaan oleva avuton lapsi jonka omantoiminnanohjaus on erittäin puutteellista. Esim. pukemisesta ei muodostu Mielikuvaa että oppisi sen automaattiseksi, vaan aina vieressä vaate vaattelta kerrottava mitä tehdä seuraavaksi. Suloinen ja hymyilevä haahuilija.
Asperger lapsissa on niin eritasoisia ja luonteisia lapsia ettei pelkällä diagnoosilla voi lapsia verrata! Käytöshäiriöt eivät ole mikään oireyhtymään "kuuluva" juttu!
 
Tuo on kyllä kelju juttu! Mielestäni jos opetuslakia lähdetään tulkitsemaan, niin siinä selkeästi sanotaan, että kaikilla on oikeus samantasoiseen oppimiseen ja erityistilanteissa oikeus avustajaan tai erityisopetukseen. Ei siis sanasta sanaan näin, mutta opetuslaki pykälä oliko nyt 30 tai 31.
Miten sen lain voi noin vain kumota? Mitäs niillä pykälillä jos se on kierrettävissä tai ohitettavissa, ihmettelen vain... \|O
 

Yhteistyössä