"Viro vastaa Venäjän uhkaan linnoittamalla itärajansa – 600 bunkkeria, panssariesteitä, miinoja ja piikkilankaa"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
OrpoPurralta jos kysyt, niin ne saa kokeintaan tehtyä lumityöt Pietari-Helsinki välille, jotta ystävien on mukavampi tulla
Marraskuussa 2023 Suomen ylikuolleisuus Euroopan ylivoimaisesti korkein 40,5% Eurostatin virallisten tietojen mukaan, eikä kauhukabinetti tehnyt yhtään mitään, hipihiljaa asiasta, kuten myös 2,37 euron sähkön kWh ryöstöhinnoittelusta. Tämä hallitus ei tee mitään muuta kuin ryssii kansan yhtenäisyyden, talouden ja työmarkkinat sekä lisää velkaa historiallisen paljon.
 
vierailija
Viro aikoo rakentaa itärajalleen puolustuslinjan, johon kuuluu satoja bunkkereita, betonisia panssariesteitä, panssarimiinoja ja natolangaksi kutsuttua estelankaa.

– Vihollinen joutuu maksamaan tämän puolustuslinjan läpäisemisestä huomattavasti kovemman hinnan kuin joutuisi maksamaan tällä hetkellä, Viron pääesikunnan operatiivisen osaston päällikkö Tarmo Kundla sanoi Viron yleisradioyhtiölle ERR:lle.

Puolustuslinjaa vastaan hyökkäävän vihollisen valmistelut olisivat eversti Kundlan mukaan myös näkyviä. Linnoitettu linja toimii siis myös ennakkovaroituksen osana.

Viron, Latvian ja Liettuan puolustusministerit sopivat Venäjän ja Valko-Venäjän vastaisten rajojensa linnoittamisesta tänään Riiassa, Viron puolustusministeriö kertoi tiedotteessaan.
 
vierailija
Viro ei ainakaan tässä vaiheessa harkitse sijoittavansa jalkaväkimiinoja osaksi puolustuslinjaa. Viro liittyi jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen vuonna 2004. Viime kuukausina Virossa on kuitenkin alettu keskustella sopimuksesta irtaantumisesta.

Rannikkoalueille ei ole tulossa bunkkereita, Tarmo Kundla totesi ERR:lle.

– Meripuolustuksen ratkaisemme toisin. Sitä varten olemme saamassa ohjuksia ja hankkineet merimiinoja, Kundla kertoi.
 

Yhteistyössä