Vinkkejä päiväunien pidentämiseen?

Meidän 2,5-kk:n ikäinen poika on unohtanut, miten päivällä nukutaan. Öisin onneksi taito on tallella.

Ottaa siis max. 30 min päiväunia, ja arvatenkin herää vielä kiukkuisempana kuin unille mennessään. Kantoliinassa ja autossa nukkuu pidempään, mutta joskus äidillä ois muutakin tekemistä kuin hyssyttely/ajelu, esim. nukkuminen itselläänkin... Vaunuissa nukkuu sen saman 30 min, oli vaunut sitten sisällä, ulkona, liikkeessä tai paikallaan. Omassa sängyssään myös 30 min, ja sänkyyn nukahtaminen on muutenkin työn ja tuskan takana päivisin.

Miten olette onnistuneet opettamaan pätkänukkujia pidemmille unille, vai onnistuuko se tässä iässä vielä mitenkään?
 
Molemmat pojat nukkuivat myös päikkäreitä max 30min.
Sitten siinä vuoden vanhana tai vähän alle niin alkoi päikkärit pidentyä pariin- kolmeen tuntiin.

Ei noin pientä voi vielä "opettaa" tai valvottaa väkisten että nukkuisi sitten pidemmät päikkärit.
Meillä vaunuissa nukkui ihan saman mittaiset kuin sängyssä.

Kyllä se ajan kanssa muuttuu... :wave:
 
Meillä kans tyttö on päiväsaikaan tosi vaikea nukutettava. Nukahtaa kyllä hyvin omaan kiikkuunsa, mutta auta armias jos koetat ns vierottaa tyttöä keinusta niin että koetat saada hänet nukkumaan omaan sänkyynsä niin piru on silloin irti. Aivan mahdoton huuto! Tänään onnistuin tässä sänkyyn nukuttamisessa ensimmäistä kertaa, ennakointi osui kohdilleen. 10 min jälkeen tyttö alkoi kyllä iloisesti jokellella sängyssään mutta hyssyttelyn ja pepulle taputtamise jälkeen rauhoittui ja nukahti itsekseen uudelleen. Nyt tytöllä siis ikää 3 kk.
Haluan tosiaan vierottaa tyttöä hiukan tuosta keinussa nukuttamisesta koska sitten kun keinu käy liian pieneksi, johon ei mene enää kovinkaan kauaa, niin silloinhan ne ongelmat nukuttamisen suhteen tulee suuremmiksi.
 
... vähän pelkäsinkin että tähän auttaa vain aika ;) Neeastiina, mulla on sama ongelma kantoliinan kuin sulla tuon kiikun kanssa: heppu nukahtaa kantoliinaan oikein kivasti ja nukkuu siinä kunnolla, ts. pitkiä unia, mutta on kohta niin iso että vaikka liinaan vielä mahtuisikin (rengasliina), itse tuskin jaksan häntä siinä tuntikausia kanniskella. Pitäisi siis saada nukkumaan muuallakin, vaikka vaunuissa edes, mutta sitten tosiaan uni lyhenee siihen puoleen tuntiin.

En ole yrittänyt valvottaa, vaan nukuttaa ;) Poika kun on selvästi väsynyt ja herää väsyneenä, jollei ole kantoliinassa, jossa hänet on helppo hyssytellä takaisin uneen sen ekan 30 min. jälkeen. Joskus siirtäminen sänkyyn onnistuu (siirtäminen sattuu siis sopivaan unen vaiheeseen), ja kaveri saattaa vetää hirsiä vielä tunnin/kaksi. Selvästikään ei siis selviä pelkillä puolen tunnin torkuilla.
 
Meillä oli samaa uni ongelmaa ( poika 3kk), kunnes eilen kokeilin sitten niin, että puolenpäivän aikoihin, kun rupesi nukkuman ja heräsi vähänajan päästä, otin tiukasti syliin rinnalle( sama asento, kuin imettäessä), vähän tuuditin ja uudelleen nukahti. Laitoin takaisin sänkyyn ja nukku kaikkiaan 3.5 tuntia.Tuon tuudituksen tein pari kertaa. Tänään ei tarvinnut tuudittaa kuin kertaalleen ja nukkui taas 3.5 tunnin päikkärit. Ei ole ollut väsynyt noiden päikkäreitten jälkeen ennen kuin vasta ennen 7:mää illalla, jolloin meillä on pesut ja sitten yöunille =)
 

Yhteistyössä