Vinkkejä junamatkalle?

Olen lähdössä poikani kanssa (1v2kk) mummolaan junalla ensimmäistä kertaa. Matka kestää useamman tunnin, alkumatka kuluu varmaan puuhavaunussa, mutta junan vaihdon jälkeen pitäisi jaksaa matkustaa ihan tavallisessa vaunussa. Mitä kannattaisi varata matkalle? Kertokaa kokemuksia ja vinkkejä, miten teidän junamatkat on saatu sujumaan!
 
Mutti
Lähden 1-vuotiaani kanssa junailemaan myös ekaa kertaa, joten kokemuksen syvällä rintaäänellä en puhu, mutta aion ottaa mukaan naperon lempikirjoja, pari lelua, maissinaksuja (must!) ja luulenpa, että hän ihmettelee kanssamatkustajia ja saan taluttaa häntä pitkin käytäviä koko matkan. Saimme ns. inva-paikan, joten vaunut saadaan aivan viereen. Meillä päiväunet eivät osu matka-aikaan. En tiedä, miten saisin pojan nukahtamaan, jos pitäisi. Hyvää matkaa!!!!!

;)
 
Tiiuliinu
Mukaan vaikka vähän jotain ihan uuttakin lelua/kirjaa, että niistä jaksaa sitten innostua vähän pidempään... ja eväitä ehdottomasti :)
jotain pientä mukavaa naposteltavaakin, ja sitten jälkien siivoomiseen käteviä matkapakkauksia, millä voi sitten nassut ja tassut putsata syöminkien jälkeen. Ja kannattaa ne naposteltavat pakata pieniin käteviin rasioihin...

Flippialbumi, jos tenava tykkää katella valokuvia, niitä tutkittaessa menee muutama tovi... eikä vie isoa tilaa kassista. Tenavalle oma pikku reppu, josta "aarteita" on helppo kaivella esiin.

"Uuvuta" nassikka puuhavaunussa, kovasti leikkien, niin jaksaa sen junanvaihdon ja tavallisessa vaunussa istumisen paremmin, voi jopa torkahtaakin...

Iloista mieltä kovasti mukaan, ja reissuasennetta myös, niin matkanteko on hurjan hauskaa ja jänskää :) Mukavaa matkaa!
 

Yhteistyössä