Vinkkejä imetyksen lopettamiseen, pliis!

Tyttäreni on 10,5 kk ja tuntuu, että edelleen haluaisi tissiä lähes joka tunti, känisee ja kiukkuaa ja rauhoittuu vasta tissiä saatuaan. Tutti on vain lelu ja vastikkeet eivät ole koskaan maistuneet. Nokkamukista juominen on kiva leikkiä ja nesteet on kiva purskauttaa suusta rinnuksille. Yöt menee suht ok, muttaa aamuyöstä haluaa tissille melkein tunnin välein ja annan kun haluan jatkaa unia...

Mitä vinkkejä teillä olisi? Pitäisikö lähteä pois vähäksi aikaa, lopettaa laakista vai pikkuhiljaa (en usko onnistuvan) vai mitä??
 
Meillä lopetettiin imetys 10kk vanhana. Meidän poika oli myös oikea tissitakiainen. Erityisesti yöt oli meillä hankalia, kun poika piti tissiä tuttinaan ja nukkui siis tissi suussa. Meidän poika meni unikouluun ja siinä yhteydessä tissin syönti lopetettiin kertaheitolla. Illalla annoin viimeisen kerran tissiä ja sen jälkeen ei enää lainkaan. Pelkäsin sitä, millanen huuto siitä tulisi, mutta tissin lopettaminen meni todella kivuttomasti. Ainut mitä saimme ohjeeksi oli, ettei äiti nukuttaisi pariin viikkoon poikaa iltaisin, ettei maidonhaju kiusaa nukahtamista. Meilläkään ei aiemmin käytetty lainkaan tuttipulloja/nokkamukeja, mutta nämä kelpasivat kertaheitosta, kun tissiä ei vaan annettu. Maitoa ei tosin mene kuin joku 4dl päivässä, mutta olen sitten tehnyt aamu- ja iltapuuron maitoon ja välipalalla syödään usein viiliä tai vauvojen jugurttia. Suosittelen siis rohkeasti vaan päättämään ja jättämän tissin pois. ja toki asiaa auttaa, jos äiti ei ole maidonhajuisena muutamaan ensimmäiseen päivään kiusaamassa :D Vaikka eipä meillä sekään ollut ongelma muulloin kuin silloin, jos tissit olivat näkyvillä :DDD
 
pakko vuodattaa kun liippaa hieman omaa tilannetta :) Eli mun vauva puoli vuotta, sain sellaisen sairauden vahvoine lääkkeineen että jouduin kerta laakista lopettamaan imetyksen. Parin päivän jälkeen totesin että mahdotonta, yritin pumppaillakin. Olisi varmaan onnistunut jos viikon olisin sinnitellyt. Hain kuitenkin lääkkeet terveyskeskuksesta (lääketieteelliset perustelut). Vauva suhtautui ihan hyvin, on tosin pulloa aikaisemmin syönyt silloin tällöin. Äidille sen sijaan oli surun ja murheen paikka. Olin ihan romuna, mutta sitten aloin hokemaan itselleni sitä mantraa, että on se vieroitus hirveän surullista tapahtui se missä iässä tahansa. Kertalaakista siis täällä, mutta en osaa sanoa oliko se helpoin tapa kun tapahtui pakosta.
 
Kiitos teille vastauksista :) Joo kertalaakista varmastu paras, se on vaan tehtävä päätös... Meillä yöt sujuu jo hyvin ja niissäkin oli vaan kestettävä alkuun huutoa.

Nyt menee niin huonosti muuta ruokaa, että ihan oikeasti on ryhdyttävä toimeen tuon tissin lopetuksen kanssa.
 

Yhteistyössä