Vinkkejä 1v:n kanssa matkustamiseen!!!

Heippa!
Suunnitellaan syksyksi viikon matkaa, luultavasti Kreikkaan tai Italiaan. Tällöin pieni neitimme on noin 1v. Kaipailisin nyt vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon matkaa varatessa, pakatessa, matkalla. Huoneistohotelli on ainakin ehdoton vaatimus!

Kiitokset jo etukäteen :)
 
Meillä muksut reissussa huonoja syömään niin otan kotoa mukaan aina Muksun valmispuuroja ja jugurtteja, koska ne meillä maistuu matkallakin. Vaipatkin olen kotoa ottanut ettei tule yllätyksiä. Paketti sopii hyvin matkarattaiden pussiin.
Hyvät matkikset toki.
Pesupulveria, koska meillä ainakin vaatetta menee niin paljon, että aina vähän nyrkkipyykkiä pesasen. Toki voi ostaakin paikanpäältä.
Lentokoneeseen tekemistä..maissinaksuja, kirjoja jne.
Kantoreppu, ehdoton apu.
Hyvä aurinkorasva.
Leppoisaa lomamieltä. Varautumista siihen, että lapsi reagoi jännittävään matkaan jotenkin. Meillä ainakin unet ja ruokailut muuttaneet rytmiään vähän.
Meillä 1- vuotiaana jo kovastikin nauttineet lomasta.
 
Kiitokset vastauksestasi!
Näin mäkin mietin, että puuroja ja hedelmäsoseita ainakin hyvin menisi. Itse olen kasvis- ja lihasoseet tehnyt, joten täytyy varmaan kokeilla jo hyvissä ajoin, suostuuko syömään kaupan soseita. Kantoreppua on kans koklattava, ei oo sitä käytetty, vaikka sellainen onkin...
 
Minäkin suosittelen ottamaan mukaan kantorepun (esim. Tuli, Ergo, Manduca) ja reilusti aikaa ja kärsivällisyyttä.

Me ollaan matkusteltu tosi paljon naperon kanssa, välillä yksin ja välillä koko perheenä. Kunhan vaan muistaa ettei stressaa joutavia ja aikataulujen kanssa saa olla joustava. Meidän lapsi ei ainakaan ole mennyt pilalle vaikka reissussa ei orjallista päiväuniaikaa tai edes -paikkaa ole noudatettu. Matkalla myös lapsi on saanut herkkuja (esim. jäätelö).

Kohteet on kyllä valittu aikuisia silmällä pitäen, ei vuoden ikäinenkään vielä paljon tajunnut eläintarhasta...
 
Ei meidän 1v4kk tajua vielä lasten jutuista sen kummempaa kuin aikuistenkaan. Ei hän jaksa kauniisti istua rattaissa eläintarhassa (kokeiltu on), huvipuistossa (myös kokeiltu) eikä sen kummemmin kaupungillakaan. Mutta jos aikuiset haluaa noissa käydä, niin se on toinen juttu :D

Meillä sujuu parhaiten, kun päivän suunnittelee niin, että lapsi saa päiväunet nukuttua suht normaaliin aikaan. Päikkäreiden jälkeen hän haluaa vipeltää ja touhuta, ei istua aloillaan. Kekseillä ja rusinoilla saa hetkeksi "ostettua" rauhallista aikaa, muttei ikuisuuksia.

Ranta ja vesielämä + mikä tahansa paikka, jossa voi turvallisesti juoksennella on meidän ipanan mieleen. Ja ennen kuin käveli, halusi kontata ja touhuta. Kaupungeissa naperot tykkää yleensä ajaa puluja takaa... Puistoilu on meillä sujunut 1v päivän jälkeen.

Me olimme matkalla kun napero oli 11kk vanha ja se meni tosi hyvin. Nukkui vielä pitkät päikkärit ja kulki hyvin mukana, maiseman tosin piti vaihtua koko ajan. Nyt ollaan tehty vain kotimaan matkoja. Paikallaan istumiset yritetään ajoittaa nukkumiseen.
 
Uimatossut on ehdottoman tärkeät. Niillä pienen hyvä tallustella esim rannalla tai uima-altaalla ja ei haittaa vaikka välillä kastuvat. Aurinkosuojauima-asu myös, niin ei tarvi pelätä ihon palamista. Ja oma vedenkeitin! Ilman sitä ois meillä ollut monet reissut tuskaa. Esim piirin voi tehdä huoneessa valmiiksi ja laittaa kannelliseen rasiaan. Siinä sitten sopivast ehtii jäähtyä syömäkelpoiseksi matkalla ravintolaan aamiaisella tai päivälliselle. Ja vauvan ruokapurkinkin saa huoneessa lämmitettyö vesihauteessa, kun muistaa ottaa kotoa mukaan sopivan astian.
 

Yhteistyössä