Vietättekö pikkujouluja lasten kanssa?

...siis järjestättekö jonkin sorttiset Pikkujoulu-juhlat omalle perheelle tai muutoin lastenne kanssa?

Mieli tekis toisaalta jotain pientä laittaa, mutta toisaalta taas itse Joulukin tulee lähemmäs sellaista vauhtia etten tiedä kannattaako...

Jos joku järjestää, kerro vähän millaisista pippaloista kyse :) :xmas:
 
meinasin sunnuntaina laittaa vähän laatikoita ja jonkun lihanpalan uuniin ja tehä torttuja, ehkä ostelen pikkusen jotain herkkukarkkeja :p mun on jo niin kaun tehny mieli lanttulaatikkoo :headwall:
muuten ei teinien ja miehen kans suurempia pippaloita pidetä.
silloin ku ne oli pienempiä, niin oli lauantai semmonen pikkujoulusauna ja paistettiin illalla makkaraa kiukaalla ja iltahämärissä käytiin ettimässä tontunjälkiä... ja olihan tonttu aina käynyt jossain puuvajan nurkalla muistamassa pikkuisilla lahjoilla (yleensä ne oli joulukalenterit:) )
ja on meillä jo piparkakkutalotalkoo-perinne. teinitkin tekee ihan innoissaan omia taloja, vaikka ne nyt muuten ei enää vissiin kehtaa leipoa pipareita... :whistle: niin ja tänä vuonna meinasin ottaa kummipojan ainakin samaan taloremmiin ku on jo kolmevuotias :xmas:
 
Alkuperäinen kirjoittaja punaharmaa:
ja on meillä jo piparkakkutalotalkoo-perinne. teinitkin tekee ihan innoissaan omia taloja, vaikka ne nyt muuten ei enää vissiin kehtaa leipoa pipareita... :whistle:
Ei kai tuossa piparinleivonnassa ny mitään kauheeta ole?
Meillä on teinit hoitaneet piparinteon kera juniorin jo monta vuotta. Talo tehdään porukalla.

Meillä käy tonttu tuomassa pienen paketin ja kalenterin. Yleensä juuri vika lauantai ennen joulukuun alkua, saunassa ollessa on tonttu kipassu. Ehkä jotain parempaa syömistä ja yhdessäoloa tähän yleensä liitetty. Nyt juniori mummolassa isänsä kanssa, joten tonttu hiippaillut täällä silläaikaa. Isompien kanssa pidetään ihan vaan elokuvailtaa kotisohvalla :D .
 
[quote="Terhikki
Jos joku järjestää, kerro vähän millaisista pippaloista kyse :) :xmas: [/quote]


Päiväkodin lucia-juhlan jälkeen (iltapäivällä .15-16), siirrytään meille pikku juhliin. Kutsutut on olleet samat melkein joka vuosi, kummeja, serkkuja, naapurin setä, kaiken kaikkiaan n 10 aikuista ja 2 lasta. Tarjolla on ensin glögiä ja åpipareita. Sitten kahvit ja (nää on "pakolliset" tarjottavat :D) joulutiorttuja,pannetonea, lucia-pullia ja kotitekosta marsipaania.

 
Saapas
Meillä oli viimevuonna semmoiset lähituttujen keskeiset pikkujoulut, tytön serkku ja tämän kaveri järjestäytyivät joulupukiksi ja -muoriksi ja hauskuttivat pienempiä. Pikkutarjottavaa oli ja pienet lahjat lapsille. Oli myös vakavampi osuus kun tytön serkun äiti luki meidän sinä talvena edesmenneelle koiralle kirjoitetun kirjeen (tytön serkku kirjoitti).
 
Jollain siis ollutkin tapana, kivalta kuulostaa =)

Toki meilläkin Joulua valmistellaan ja kovasti joululauluja soitetaan ja lauletaan, mutta vielä pohdin josko sellaiset erilliset pikkujoulut järjestäisi. Toki kiva jos vaikka lasten kavereita kutsuisi lisäksi, mutta ei tän mahan kanssa jaksa enää kestitä :ashamed:

Lisää vinkkejä vastaanotetaan :xmas:
 
vieras
Minä kutsuin mun sisarukset ja vanhemmat meille perheineen. Ensin meinattiin et pidetään itsenäisyyspäivänä mut siirrettiin sit viimeselle lauantaille ennen joulua niin kaikki pääsee mukaan. Kerran aikasemmin ollaan pidetty yhdellä mökillä.
Tarjoilut hoituu nyyttikesteillä. aikuisia tulee 10 ja lapsia 14.
 
Tipu Topakka
No en kyllä miellä pikkujouluksi, mutta kutsutaan lapsen paras kaveri siskoineen meille ja lapset saavat tehdä jokainen piparkakkuja ja koriteleevat jokainen itselleen piparkakkutalon, jonka saavat viedä mukanaan kotiin. Sit tietty meilläpäin juhlitaan Nikolausta :xmas:
 
Meidän perheen omat pikkujoulut on aina sillon piparien teon aikaan. Joululauluja lauletaan tai kuunnellaan, juodaan glögiä ja syödään suklaata. Kaikkilla tonttuhatut päässä :xmas:

Tulevan joulun alla meidän tytöt pitää kavereilleen pikkujoulut täällä meillä kotona. Mielenkiinnolla odotan mitä ohjelmaa ne meinaa sinne järjestää.
 
:)
Ajattelimme tänä vuonna aloittaa oman perheen pikkujoulu perinteen. Laitetaan koti joulukuntoon, leivotaan pipareita, torttuja.. nautitaan glögiä jne. Jaetaan pienet lahjat. Kuunnellaan joululauluja, lauletaan ja leikitään. Mukavaa yhdessäoloa.
 

Yhteistyössä