Veritestit, niiden tulkinta ja toimenpiteet?

Pojalleni tehtiin laaja allergiakartoitus verikokeella ja vastetta aiheuttivat mm. kananmunanvalkuainen 5,8, maito 5,5 ja vehnä 3,6.

Meneekö tuo asteikko nyt 1-10 vai 1-12 vai miten? Osaan googlettaa kyllä, mutta en vain jostain syystä löydä kaipaamaani tietoa.

Mitä olette tehneet vastaavassa tapauksessa? Tulokset tuli täysin yllätyksenä eikä pojalla 2,5v, ole oikeastaan edes oireita noista ruoka-aineista. Lääkäri neuvoi kuitenkin jättämään kyseiset ruoka-aineet hiljalleen pois, mutta itse olen vähän toista mieltä ja uskon enemmän siedätykseen. Luultavasti nuo "allergiat" kuitenkin lähtevät ennen kouluikää.
 
Mielestäni ensin vältetään ja sitten siedätetään. Koska allergiat voi pahasti lisääntyä jos elimistö on koko ajan reagoimassa johonkin. Suosittelisin ottamaan yhteyttä johonkin hyvään allergololiin joka osaa neuvoa kunnolla mitä tehdään. Tilanne voi kuitenkin pahentua äkkiarvaamatta. Mutta allergiat eivät lapsilla ole mikään lekin asia, joten en suosittele tekemään päätöksiä omanpään mukaan.
Itsekin uskon enemmän siedätykseen loppupeleissä mutta lääkärin ohjeiden mukaisesti.
 
Eikun siinä mitataan vaan vasta-aineiden määrää. Asteikossa ei ole ylärajaa lainkaan mutta kyllä noi arvot tarkoittavat jo runsasta vasta-aineiden määrää.

Kyllä kannattaisi nyt vältellä noita esim. puoli vuotta ja sitten testata uudestaan. Jos ruokavalio muuten on suhteellisen normaali ei noita ole mikään ongelma vältellä. Nykytietämyksen mukaan allergiat paranevat parhaiten välttämisellä. Siedättäminen on asia erikseen eikä siihen luultavasti tarvitse edes ryhtyä, kun antaa elimistölle aikaa toipua.

Lääkärin ohjeiden mukaan toki, mutta lääkäreissäkin on hyviä ja huonoja.
 
Olemme kyllä päättäneet kysyä toisenkin mielipiteen kuin mitä tuolta tk lääkäriltä saatiin. Hän kun ei ole edes nähnyt poikaa kertaakaan. Lähdimme selvittämään allergioita koska poika sai melkoisen reaktion lemmikkirotista, mutta niille hän ei sitten ole allerginen..

Suoraan sanottuna tuntuu kuin nuo tulokset olisi jonkun toisen lapsen.
 
meillä oli veritestissä maito huimat 47,5 vaikka poika on ollut rintamaidolla koko ajan,kanamuna oli 32,7 että meillä ollaan sitten tosi allergisia näille.. en minäkään tiedä paljonko huippu on..voiko se olla se 100 sitten! :LOL: toivotaan teillä että asiat selviää :)
 
Meidän labran käyttämä viitearvo on alle 0,35. Eli jos kananmuna on 5,8 niin silloin se on jo reippaasti koholla, lonelylilyn lapsella 32,7 tarkoittanee jo sitä että kosketuksesta tulee oireita, mahdollisesti jopa siitä että munaa käsitellään samassa tilassa . Jos ei ole varma mitä tulokset tarkoittavat on lääkäri aina velvollinen ne selvittämään.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ainuliini:
Olemme kyllä päättäneet kysyä toisenkin mielipiteen kuin mitä tuolta tk lääkäriltä saatiin. Hän kun ei ole edes nähnyt poikaa kertaakaan. Lähdimme selvittämään allergioita koska poika sai melkoisen reaktion lemmikkirotista, mutta niille hän ei sitten ole allerginen..

Suoraan sanottuna tuntuu kuin nuo tulokset olisi jonkun toisen lapsen.

Kommenttina tähän, ei meilläkään oltu allergisia rotalle mutta niiden käyttämälle purulle ja ruualle :) Allergioiden selvittely on pitkäaikaista ja aikaavievää hommaa ja vaativat vanhemmilta paljon aikaa ja sietokykyä. Itselläni on kaksi allergista lasta joista toinen on vakavasti allerginen (ruoka-, siitepöly-,eläinpöly-useiden lääkeaineiden allergia) Epipen kulkee mukana joka paikassa, samoin astmalääkket ja kortisonit. Ruoka-aineita käytössä viisi ja ikää 4v.
 
voi mahoton,meillä lääkäri nyt 18.päivä että jospa se selvittää näitä asioita!! onneksi ei vielä pojan ruokavalioon kananmuna kuulu, minullakin nyt vältettävien listalla!! tosi allerginen tämä meidän poikanen tosiaan kyllä on :'(
 
Oikeastaan tiedätte onko allergiaa vasta sitten kun olette välttäneet maitoa, munaa ja vehnää 1-2 viikkoa ja kokeilette ne sitten yksitellen. Jos oireita ei tule, niin sittenhän ruoka-aineita voi antaa aivan vapaasti. Oireitahan voivat olla mm. erilaiset iho-oireet, suolioireet kuten ripuli, ummetus, oksentelu ja vatsakipu tai hengitystieoireet kuten jatkuva nuha, yskä, jatkuvat infektiot, astma jne. JOillakin tulee myös refluksia eli takaisinvirtausta sopimattomista ruoka-aineista. Mutta jos mitään ei tule, niin tottakai ruoka-ainetta voi silloin antaa aivan vapaasti:)
 
tämä allergiaviidakko onkin melkonen, kun siihen lähtee tutustumaan. itse olen vielä sen sukupolven kasvatteja, että eihän sitä mitään allergioita oikeastaan kellään ollut. koko koulussa saattoi olla vain pari tapausta, jotka eivät sietäneet kalaa ja suvussa meillä ei ole ketään kellä olisi ollut yhtään minkäänlaista allergiaa.

päätimme kokeilla em. ruoka-aineiden korvaamista hiljalleen toisilla. on pojalla kyllä räkä vuotanut koko talven ja kananmunasta tulee selvästi maha kipeäksi ja pienempänä se pisti heti oksentamaan, se yliherkkyys me jo tiedettiinkin, mutta tosiaan vehnä ja maito oli melkosia ylläreitä.

kiitos hyvistä vastauksista ja voimia kaikille, jotka taistelee tosissaan tämän asian kanssa. kyllä silmät aukesi, kun luin näitä juttuja palstalta. :(
 

Yhteistyössä