Ventolinesta & Flixotidesta & astmasta

Tytöllämme (2v1kk) epäillään astmaa (myös maito-, muna- ja vilja-allergia). Olemme nyt kolme kertaa olleet polilla spiiralla ja yön tarkkailussa hengenahdistuksen vuoksi, flunssien yhteydessä. Lääkityksenä meillä on ventoline ja nyt sitten saimme tuon flixotiden, babyhalerilla, tottakai.

Kaipaisin nyt vertaistukea / tietoa astmasta, näistä lääkkeistä (esim. miten ovat tehonneet) ja kaikkea mahdollista, mm. siitä miten teidän arki sujuu.

Tällä hetkellä äidistä tuntuu että "mitä vielä seuraavaksi" kun jatkuvasti on jotain. Allergiat, yksi anafylaksia kananmunasta ja nyt tämä flunssa hengenahdistuksineen on kestänyt 6vkoa. Astmahan sairautena kyllä taitaa olla "pieni paha", oikealla lääkityksellä lienee "huomaamaton". Kiitos vastauksista etukäteen! :flower:
 
Meillä tytöllä todettiin astma viime syksynä reilun vuoden ikäisenä. Kokonaisuudessaan elämästä tuli huomattavasti helpompaa astmalääkityksen aloituksen jälkeen. Meillä oireena oli pitkittynyttä yskää yms. ja varsinkin flunssien yhteydessä tilanne paheni huomattavasti ja nukkumisesta ei meinannut tulla mitään.

Astmalääkkeiden aloituksen jälkeen flunssat ovat menneet paljon paremmin ja ennen kaikkea niistä on parannuttu nopeammin ja ei ole jäänyt päälle sitä ikuisuuksia kestävää yskää. Kun lääkitystä nostaa ajoissa isommalle annokselle, ei hengitys mene niin työlääksi ja mekin olemme nyt pärjänneet räkätaudit ihan kotona.

Meidän lapsella ei ole astmalääkityksen aloituksen jälkeen ollut enää keuhkoputkentulehduksia, joten kokonaisuudessaan sairastelut ovat siis vähentyneet ja ennen kaikkea helpottuneet.

Iso plussa lääkkeissä oli se, että meillä alettiin nukkua paremmin kuin ikinä. Ennen astmalääkkeitä ei kokonaista yötä oltu nukuttu kovinkaan montaa kertaa, mutta tilanne alkoi muuttumaan lääkkeiden aloituksen myötä. Ilmeisesti astma vaivasi sen verran, että herätteli yöllä. Meillä lääkärikin sanoi, että astmalapsilla varsinkin aamuyön heräilyt saattaa johtua ahdistuksesta. Nukkumaan menosta tuli myös helpompaa ja öistä eheämpiä.

Meni jonkun aikaa, että lääkitystä voitiin alkaa vähentämään ja tilanne tasattua. Meillä lääkkeet aloitettiin pahan räkätaudin yhteydessä, joka oli taas jo edennyt keuhkoputkentulehdukseksi. Samalla piti syödä vielä antibioottikuuri. Joka tapauksessa hoitavaa lääkettä isommalla annoksella ja Ventolinea lisänä meni varmaan ainakin ekat kaksi kuukautta ja vasta sitten alettiin annosta laskea. Nyt olen oppinut lisäämään lääkitystä jo, kun huomaan flunssan tekevän tuloaan.

Astmaa voidaan nykyisin onneksi hoitaa tosi hyvin ja lääkkeet ovat hyviä. Meillä ei astma rajoita lapsen elämää oikeastaan ollenkaan, kunhan muistaa ottaa lääkkeet. On kasvanut tosi hyvin ja jaksaa touhuta. Monesti astma(kin) helpottaa iän myötä. Itse olen käyttänyt lapsuuteni astmalääkkeitä, mutta murrosiässä pystyin jättämään lääkityksen pois. Joskus keväisin ja tänä syksynä (mikähän tässä syksyssä on poikkeuksellista) :/ olen ottanut lääkkeitä kuuriluontoisesti.

Meillä lääkkeinä menee hoitavana Seretide ja lisänä Singulair ja tarvittaessa Ventoline.

PS. Meillä flunssien yhteydessä hengittämistä on helpottanut ilmankostutin, suosittelen!
 
Täällä myös astmalapsia.

Neljästä lapsesta kolmella on astma. Yhdellä todettiin 4 veenä, toisella 2v ja kolmas sai lääkityksen 8kk vanhana. isommilla oli aluksi käytössä Flixotide ja Ventoline, mutta oireilivat silti ja nyt molemmilla on Seretide (sisältää hoitavan lisäksi pitkävaikutteisen avaavan) Flixotide ja Singulair + ahdistuksissa Ventoline. Kuopuksella Pulmicort, airomir ja Singulair.

Kyllä on lääkitys helpottanut eloa! ennen oli yöt yhtä yskimistä, köhimistä, vinkunaa ja limaoksennuksia. Nyt meillä nukutaan pääasiassa oikein hyvin. Välillä tulee toki huonoja kausia, mutta lääkemäärillä pelaamalla yleensä selvitään. Lisäksi lasten jaksaminen on aivan eriluokkaa nyt. Jaksavat leikkiä ja touhuta paljon paremmin. Ennen sai olla aina rattaat varalla, kun saattoivat väsähtää ihan tyystin kesken matkan.

Meillä nuo Flixotide ja Ventolinen kävivät lapsille hyvin, ei tullut mitään oireita. Joillekkin aiheuttanut kuulemma levottomuutta yms. Suurin riesa on lääkkeiden antaminen... Pahoina aikoina voi joutua yhteensä antamaan lääkkeitä yli 20 kertaa päivässä. Ja yölläkin toki. Onneksi näitä on enää harvoin.

Meillä lisäksi osalla vaikeat siitepöly- ja eläinallergiat, nekin vaikuttavat tietty tuohon astmaan. Lisäksi on ruoka-aineallergioita ja atopiaa.

Kyllä silti olen sitä mieltä, että hyvässä hoitotasapainossa oleva astma on kuitenkin melko helppo sairaus. Jos niin nyt voi/saa sairaudesta sanoa. Tottakai aiheuttaa vaivaa ja ennenkaikkea huolta siitä omasta pienestä.
 
Täällä myös astmalapsia kolme.Esikoisella todettiin 3vuotiaana,keskimmäisellä 1v1kk ja neidillä jo puolvuotiaana,meillä kaikilla aloitettiin flixotide+singulair yhdistelmällä,mut melko pian jokiaselle vaihdettu seretide+singulair ja tarv. ventoline.Esikoinen nyt 6v ja elämänsä kunnossa astman suhteen nuorimmaisella koko ajan ongelmia mut nukkumaan alkoi lääkityksien myötä,nyt kiusana jatkuva flunssa ja vaik lääkkeet menos ahdistaa silti,mut näiden avulla kotona saatu sairastaa.
Eli yhdyn täysin edellisiin sanoihin Coombs ja Nallepuh82 kanssa,oikealla lääkityksellä helpottaa elämää joka suhteessa
 
Paljon kiitoksia vastauksista!!! :flower: Meillä nyt viikon ajan menny nuo lääkkeet. Yskän ärsytys on hellittänyt mutta hengitys yhä välillä vinkuu ja tosi räkäinen pikkukaveri. Sairaalasta saatujen ohjeiden mukaan huomisesta lähtien vähennettäisiin ventolinea 2 annokseen päivässä mutta en taida vielä uskaltaa vaan annan sen 4x. Flixotidea jatketaan joulukuulle saakka, sitten meillä on kontrolli.

Meillä on alettu nukkumaan päiväunia entisen 1/2h - 1h sijasta 2,5 - 3h! Yöunet nukkuu vanhaan malliin. Ihmetyttää ja vähän huolestuttaakin nuo päiväunien pituudet. Muutenkin on tosi väsynyt tyttö, kesken leikkienkin usein käy pötköttämään ja vaan makoilee. Varmasti tämä pitkittynyt flunssakin kyllä käy voimille. Tai sitten vaan ottaa univelkoja takaisin... :heart: Väsyttääköhän nuo lääkkeet?

Ilmankostutinta ollaan harkittu ja varmaan talveksi semmoinen hankitaankin. Eilen ostin kosteusmittarin mikä näyttää tytön huoneessa 50 eli lienee tällä hetkellä ihan ok. Mutta talvella ilmahan on kuivaa ja meillä on sähköpatterilämmitys mikä kanssa kuivattaa ilmaa.

 

Täälä kans neiti nukkuu super pitkiä päiväunia kaksin kappalein,aamulla nukkui klo 9-12 ja sitten klo 14-17 kun kävin herättämässä,luulen että tauti senverran kovana et vie puhdin,kun kuulostaa samanlaiselta kuin täällä,en kans vielä laskisi ventolinen määrää,jos edelleen kovin räkäinen ja vinkuu.
Tuosta ilmankostuttimesta sen verran,et me hommattii Kuivahöyrystin lastentarvikeliikkeestä,tosi pieni laite eikä tuo mitään kosteuksia ja sen mukana m"pöpöjä"tms.toimii meillä ainakin tosi hyvin(on suunniteltu astmaatikoille,allergisille)vois olla hyvä vaihtoehto,mut toki kukin toimii kuten parhaaksi näkee =)
 
Meillä pojalla todettiin astma 2v sitten. Lääkityksenä aloitettiin Flixotide+Ventoline. Talvet ovat hankalia, koska henkeä ahdistaa silloin enemmän.

Tämän vuoden alkuvuosi meni huonommin. Ja nyt aloitettiin lisäksi Singulair ja oireet helpottanu
 
me eka kerran oltiin 2006 osastolla 3yötä spiiraa ja kortisoonia.antoivat sieltä mukaan babyhalerin ja ventolinea.
jouduttiin joka flunssan yhteydessä päivystykseen spiralle,ja JOKA KERTA halusin jatkotutkimuksia että onko astmaa vai mitä koska kukaan ei ollut kiinnostunut tutkimaan miksi vaan hoitivat vain sen hetkistä tilannetta.
Nyt vasta sain yksityisen kautta viime kuussa lähetteen sairaalan astmalääkärille ja aika meillä sinne ens perjantaina.
Ihanaa et vihdoin viimein aletaan tutkimaan onko astmaa,infektioastmaa vai mitä.
Tosiaan viime vuonna käytiin yksityisellä selvittämässä meidän juoksu spiralle ja lääkäri ihmetteli miksei olla annettu kunnon lääkitystä.Hän laittoi meille ventoline+flixotide aamuin illoin 4kk ajan.se aika meni todella hyvin.
lopeteltiin käyttö jokapäiväisenä ja annettiin lääkkeitä vain infektioiden yhteydessä-nuha tms...
 
Melizza
Meillä kävi vähän huonosti noiden lääkkeiden kanssa....meillä aiheutti yliaktiivisuutta, vapinaa, ahdistuneisuutta, lapsi oli suunnilleen hullujenhuoneelle menossa. Sivuoireita kannattaa siis seurata. Singulair on nyt ainut lääke mikä toimii ja lisäksi avaavana Bricanyl (josta tosin tulee vapinaa ja sydämmentykytyksiä) onneksi ei juurikaan tarvitse sitä enää käyttää.
 
meilläkin vahva astmaepäilys(siis meillä vanhemmilla,lääkärit ei usko siihen).mä oon kyllä saanu niin tarpeekseni lekureista tän meidän sairastelukierteen aikana,ettei tosikaan.

meillä siis muksu 1v sai toukokuussa hinkuyskän.yskimistä nyt jatkunu tauotta siis noin viisi kuukautta eikä yrityksistä huolimatta olla päästy allergiatutkimuksiin että oisko hinku nyt sit muuttunu astmaks.mä en käsitä,suomen pitäis kuitenki olla edistyksellinen mitä terveydenhuoltoon tulee,mutta eivät silti saa hoidettua yhtä yskää kuntoon.ja ymmärtäisin tän jos olis kyse aikusesta ihmisestä ettei ketään kiinnosta,mutta kyse on kuitenki pienestä vauvasta!!!ollaan yritetty päästä asiassa eteenpäin ihan terveyskeskuksen,kahen eri yksityisen lastenlääkäriaseman ja jopa lastenklinikan kautta.jälkimmäisessä ollaan oltu osastolla yötä pariin otteeseen kun aina flunssien yhteydessä menee keuhkoihin ja tuloksena keuhkokuume.äkkilähtöjä sairaalaan on ollu useita kun hengitys vaikeutunu niin paljon.ja flunssia on ollu tänä vuonna jo viis kappaletta ja kaikki tosi pahoina.ja kaiken tän jälkeen yhä väittävät että ei voi olla astmaa,turha edes tutkia sitä.ja ihan samat oireet täällä ku teillä muillakin.yöyskintä,liman oksentelu,kuiva vinkuva yskä 24/7 joka pahenee infektioiden yhteydessä yms.

anteeksi tilitykseni.meillä vaan huono tilanne kun lapsi tässä jamassa ja munuaisleikkaus tulossa,eihän lasta joka yskii lähes jatkuvasti kuin keuhkotautinen niin voi leikata.mä en ymmärrä,tässä ollaan kuvainnollisesti kohta puol vuotta hakattu päätä seinään tän"taudin"kanssa ja enää ei tiedä et itkeäkö vai nauraa.viime käynti lekurilla viime viikolla sai aikaseks ainoastaan sen et veeti sai jälleen kerran antibioottikuurin(jota ei kylläa annettu,niitä ollu jo liikaa),eiks lekurit oikeesti muuta osaa ku jaella noita antibiootteja..?
 
Meidän nyt 2v pojalla todettiin viime tammikuussa infektioastma. Ja nyt on jatkuvalla lääkityksellä. Molemmat lääkkeet menee. Ja poika osaa itse jo tahtoa et ääkettä ku alkaa ahdistaan.
Sen olen huomannu et vähän nuo lääkkeet tekee sitä et vaikka nukahtaa helposti niin saattaa yöllä valvoa sit. Mut jos ei lääkettä ota niin sit yö on yhtä märinää ja rykimistä.
 

Yhteistyössä