Venäjänkauppaa, mitä vielä liikkuu?

vierailija
Suomeen ostetaan Venäjältä pääosin nikkeliä, maakaasua ja metanolia. Suomesta myydään Venäjän sotateollisuudelle kuparia ja koneita sekä siviilipuolelle koneita ja eläin- ja kasvituotteita.
 
vierailija
JOUKKO venäläisiä oppositioaktivisteja vaatii Suomea lopettamaan nikkelin tuonnin Venäjältä, koska nikkelikauppa hyödyttää Venäjän sotataloutta.


Venäläisaktivistit haluavat, että EU asettaa pakotteita venäläiselle oligarkille Vladimir Potaninille ja tämän kaivosyhtiö Nornickelille, joka ”sponsoroi sotaa Ukrainassa”.


”Vladimir Potanin on päätukijoita Yhtenäinen Venäjä -puolueelle, joka kannattaa Venäjän hyökkäystä Ukrainaa vastaan ja tukee Putinin poliittista regiimiä”, todetaan HS:n näkemässä vetoomuskirjeessä.


Venäjältä Nornickelin kaivokselta tuodaan yhä junilla nikkelikiveä Suomeen. Jalostamo sijaitsee Harjavallassa. Vuonna 2023 Suomi toi nikkeliä Venäjältä peräti noin 1,1 miljardin euron arvosta.


OrpoPurran hallitus on ponnekkaasti puolustanut Venäjän etua maiden välisessä kaupassa ja tukenut Venäjää sen ponnisteluissa Ukrainaa vastaan
 
vierailija
Вилле Рюдман on ollut vahvasti esillä Venäjän mediassa. Ei mairittele Suomea, mutta kun on kyrilisillä kirjaimilla, niin ei nouse täällä otsikoihin. Tuleekohan palstalle läpi? Jos tulee, niin laittelen linkkejä perään
 
vierailija

Esim Tuossa. Tuo kyriliset olisi suomeksi Ville Rjudman, mutta meillä "ju" saattaisi kääntyä kirjaimeksi "d"
 

Yhteistyössä