Vauvojen pakkasrajasta

  • Viestiketjun aloittaja "zenn"
  • Ensimmäinen viesti
"zenn"
Nyt tulee kunnon pakkaset ensi viikolla ja meillä olisi 6vk vauva.

Esikoinen pitäisi viedä ja hakea kerhosta ja neuvolassakin pitäisi käydä ja pakkasta on luvattu 20 astetta.. Matkaa kumpaankin on ehkä reilu puoli kilometriä, tosin kerhossa pitäisi vauvan olla ulkona kun esikoinen riisutaan ja puetaan, kuljen siis vaunuilla.

Kuka uskaltaisi uhmata pakkasrajoja ja viedä vauva ulos Phil&Tedsien alaosastossa? Sen sisäilma todennäköisesti kuitenkin pysyy molemmat matkat lämpimänä. Pitäisiköhän tosin siihen laittaa sen muovilerpakkeen lisäksi joku peite?
 
"annika"
mulla oli viime talvena se phil and tedsien sateensuoja(se läpinäkyvä kauhistus) lisäsuojana sekä vauvaa että taaperoa lämmittämässä, sen alla hengitysilma kuitenkin pysyy siedettävän lämpimänä. mulla oli vauva toisen firman topatussa kassissa, äp makuupussissa, äp haalari ja villahaalari tommosella -20 kelillä ja ihan hyvin tarjettiin tommoset puolen tunnin ulkona olot mitä nyt väkisinki joutu liikkumaan jottei aivan mökkiytyny.
 
"annika"
ja siis meidän rattaissa se muovilerpake varmaan toimii ihan hyvin, mutta edestä ja ylhäältä pääsee kylmää ilmaa ja sporteissa on ne lisätuuletusaukot edessä joten ajattelin että sen takia se sadesuoja tiivistäis sen joka suunnasta parhaiten.
jos sulla ei oo kunnollista kantokassia siellä niin vuoraa jollain villahuovalla kunnolla se vauvan makuupaikka kun ainakaan meillä noissa istuimissa ei juuri toppauksia ole niin sieltä alta tulee kylmä helposti läpi
 
"zenn"
Kiitos tuosta sadesuoja vinkistä, ei tullut ajateltuakaan sitä. :) Hankala ilman sitä saada juuri niitä etupuolen aukkoja vähän tiiviimmiksi.

Ei minua sinänsä muuten huolestuta, meillä on siis kunnon topattu kantokassi ja vauva pysyy muuten varmastikin lämpimänä, kuitenkin on kyseessä todella lyhyet matkat, se vaan se hengitysilma.
 
siinä pakkasrajassa on minusta enemmän kyseessä se ettei vauvan keuhkot vielä kestä kuivaa ja kylmää pakkasilmaan kuin se että vauva muuten paleltuu.Tavallisissa vaunuissa vaunujen sisälämpötila pysyy aika hyvin plussan puolella myös kylmemmällä ilmalla puolituntisen mutta noista vaunuista en osaa sanoa mitään.Voisko sinne laittaa lämpömittarin kertomaan totuuden vaunuosan sisälämpötilasta?
 
"Neljän äiti"
Minäkin laittaisin mittarin. meillä on pysynyt vaunujen sisäilma aina plussalla. Ja vuoraukseen/suojaukseen ennemmin villaa kuin kovin tiivistä muovikerrosta. Mut toisaalta aika lyhyitä nuo teidän ulkoilut on, varmasti pärjää kun jotain sinne virittelet.
 
Meillä on Phil&Tedsit ja vauva 10 vk. Noin kovia pakkasia ei täällä ole ollut, mut mulla on Emman kantokassi ja äitiyspakkauksen makuupussi sen sisällä. Makuupussin saa aseteltua niin ettei vauvalla ole kun pieni reikä josta ilma pääsee sisälle. Kädellä kun oon koittanu niin ilma makuupussin "sisällä" on ollu ihan lämmintä tällasilla 10 asteen pakkasilla joten ihan varmasti pärjäis vaikka pakkasta olis enemmän.
 
"vieras"
Juu sinne vaan =) Johan se kävi tosta toisesta ketjusta ilmi, ettei niistä pakkasrajoista kannata välittää. Hullu se on joka ei vie vauvaansa 30 asteen pakkasella ulkoilemaan!
 
No jooo
[QUOTE="vieras";25553146]Juu sinne vaan =) Johan se kävi tosta toisesta ketjusta ilmi, ettei niistä pakkasrajoista kannata välittää. Hullu se on joka ei vie vauvaansa 30 asteen pakkasella ulkoilemaan![/QUOTE]

Sä saat ihan huoletta pysyä sisällä, ei me sua sieltä tulla hakemaan!:D mut jos vähänkän maalaisjärkeä käyttää niin tajuaa että pointti on on just se et vauvan hengitystiet pitää suojata yli 10 asteen pakkasella. Jos vauva on vaunuissa joissa on lömpöasteita sisällä, niin missä ongelma? Kaikki ei voi pysytellä sisätiloissa vaik haluaiskin. Toi suositus on tehty tyhmimpien mukaa. Ne jotka ei vaan osaa, pysyköön sisällä. :)
 
"zenn"
Meillä ei taida olla oikein sellaisia mittareita, harmi vain. Mielestäni P&T:n vauvakerros on melkolailla suojainen, edessä tosin on pari sellaistapientä aukkoa, josta pääsee viimaa.

Mietin tarkemmin sitä sadesuojaa, niin siinähän etupenkkiläinenkin olisi sen alla ja veikkaisin meidän 2v:n olevan tyytymätön asiaan ja mielelläni pidän hänetkin kyydissä matkan ajan, menee helpommin ja nopeammin :D Toisaalta ne edessä olevat aukot varmaan saa lampaantaljalla tiivistettyä.
 

Yhteistyössä