Vauvavakuutuksesta

Vakuutuksen ottaneet/ottamatta jättäneet! Kuinka olette kokenut vakuutuksen tarpeelliseksi? Millaisella omavastuulla teillä on vakuutukset? Esikoista odotellaan nyt ja olisi vakuutuksen otto ajankohtainen. Meillä on vähän rahat tiukassa ja tuollainen 400 e menoerä tuntuu niin huimalta kun ajattelee että kuitenkin on maksettava 47 e omavastuuta. Toisaalta taas pelottaa, että jos jättää ottamatta ja tulee jotain yllättävää... Paljonko olette joutuneet lääkärissä juoksemaan kera pikkuisten?
 
Meillä on tyttö yli 2v ja ei olla ainakaan vielä saatu vakuutuksesta palautuksia, että niin vähän ollaan sairasteltu. Nyt kyllä aion mennä yksiyispuolelta allergiatesteihin, en viitsi julkisella alata vänkäämään onko tarpeen tai ei. Tytöllä on sama allergia kun mulla itellä, joku pesuaineissa/rasvoissa oleva, enkä ole päässyt testeihin julkiselta puolelta. Että jos tollasia on, niin sitten se on hyvin kannattava. Tai jos tulee muuta pitkällistä, vaikkapa astma tms.
 
Vanhin muksuista täyttää viistoista kohta (lapsia 5), eikä olla ikinä saatu/haettu vakutuksista sairaskulukorvaklsia..silti pelottais olla ilman vakuutuksia;)...muttei kyllä huvita laskeskella paljonko maksuja on makseltu..on se aika huikee summa.
 
Meillä on omavastuu 80euroa. Meidän vakuutusyhtiössä kaikki sairaudet menee vuoden ajalta samalla omavastuulla. Eli maksetaan se vaan kerran. Lapsi on nyt 1v 1kk ja ollaan jo saamassa takaisin. Käydään aina samalla yksityisellä lastenlääkärillä, helpompaa kuin jonottaa tk:ssa.
Vanhemmalla lapsella oli myös hyvä vakuutus, mutta sen ehtoja muutettiin (siis eri yhtiö kuin tällä nuoremmalla) siten että jokaisesta sairaudesta pitää maksaa oma omavastuu (80e). Sekä jos on 3kuukautta käymättä, niin on jo parantunut ja kyseessä on uusi sairaus.

Mutta kaikkiaan ollaan erittäin tyytyväisiä, että otettiin molemmille ennen syntymäävakuutus.
 
Greippi
Meillä olisi rahat menneet kuin kankkulan kaivoon, jos olisi vakuutus otettu. Poika oli 1 v mennessä kerran sairaana ja silloin käytiin päivystyksessä.

Sen jälkeen on ollut sairas kahdesti, toisella kerralla saatiin samantien aika terveyskeskuksesta (yksityiselle vasta 4 tunnin päähän) ja nyt käytiin viikko sitten turhaan yksityisellä korvien tarkistuksessa, hintaa 46 euroa.

Olen laskeskellut asian niin, että lapset pääsevät yleisillä lääkäriin muita nopeammin ja jos jostain syystä pitää mennä yksityiselle, minulla on varaa se maksaa omasta pussista. Nyt olisi mennyt vakuutusmaksuihin jo joku 700-800 euroa joten aika monta kertaa päästään sillä summalla, jos tarve vaatii...

Minusta tämä vakuutusasia on vaan sellainen nykyajan hypejuttu *pakko olla* kuten Reimatecitkin, joita ilman kukaan lapsi ei voi elää.
 
ei maksaisi takaisin
Me ei otettu vakuutusta, mutta ei ainakaan nyt kahteen ikävuoteen mennessä oltais tarvittukaan. Terveyskeskuslääkäreiltä on saatu tarvittavat korvatulehdus- ja muut hoidot, ajat on saatu heti ja korvat on tutkittu huolella. Ollaan koko ajan ajateltu, että voidaan maksaa muutama käynti ihan hyvin yksityisellä vakuutuksesta "säästyneillä" rahoilla, mutta ei olla vielä käyty.
 
Meillä on Pohjolassa vakuutus niin että 100 e hakukerta ja enintään vuodenvanhat laskut otetaan huomioon.

Toi Reimatec ja lapsivakuutus on molemmat yhtä turhia ellei lapsi sairasta tai ole märällä kelillä ulkona! Mutta mistäpä sen etukäteen tiedät? Meillä on myös autoissa kaskot, että ennemmin niiden pyhien peltilehmien kaskot lopettaisin, kuin jättäisin lapseni ilman vakuutusturvaa taikka kosteussuojapukua. Ja ellei ole kaskoa, niin sitten auto seisontaan ellei muuten ole varaa lapselle vakuutusta maksaa.
 
Ollaan oltu tyytyväisiä, kun otettiin kuitenkin vakuutus. Nyt kun on sitten ollut korvatulehduskierrettä ja allergioiden selvittämistä, niin ollaan vain kerran jouduttu kummastakin maksamaan se omavastuu (50 ?), kaikki muut kulut on sen jälkeen maksanut vakuutusyhtiö.
 
Meillä on Juniorturva Plus -vakuutus Turvassa, jonka otimme esikoisellemme jo ennen hänen syntymäänsä. Maksamme vakuutuksesta vuosittain vajaat 200 euroa miinus alennukset eli nettona n. 160 euroa. Omavastuu sairautta tai tapaturmaan kohti on 42 euroa.

Ensimmäisen vuoden aikana käytimme poikaamme yksityisellä vain kerran (leikkautimme kireän kielijänteen) eikä kuluja silloin tullut kuin pari euroa omavastuun yli, joten en edes anonut niitä pois vakuutusyhtiöstä.

Tämän toisen vuoden aikana olemme käyneet lääkärissä muistaakseni neljästi + kolme vuorokautta oltiin sairaalahoidossakin. Ja nämä kaikki käynnit vain YHDEN kuukauden aikana. Poika nimittäin sai ensin korvatulehduksen ja sen jälkeen kurkunpäätulehduksen, jolloin hän joutui oikein sairaalahoitoon hengitysvaikeuksiensa takia. Lisäksi em. käyntien päälle lääkkeet: 3 antibiottikuuria, yskänlääke ja nenätipat. Siitähän sitä laskua jo kertyykin...

Ehdottomasti kannattaa ottaa vakuutus, jos ei ole haluja istuskella päivystyksessä tuntitolkulla. Pienet lapsethan tunnetusti sairastavat - ja PALJON!!! Meillä ainakin vakuutus on ollut todella hyödyllinen! Suosittelen! =)
 
Meillä on Tapiolan vakuutus, omavastuu muistaakseni jotain 48 euroa tai sinnepäin. Tuo omavastuu maksetaan joka korvausten hakukerralla, ja samaan hakukertaan voi niputtaa sairauskulut vuoden ajalta. Aivan ehdottomasti kannatti ottaa.

Kyllähän ilman vakuutustakin pärjää, jos sairastaa vaan ihan flunssia ja mahatauteja tai on kokonaan terve. Mutta meillä esimerkiksi vakuutus maksoi itsensä takaisin jo kahdella lääkärikäynnillä, ja julkisella puolella tuota asiaa ei olisi hoidettu vielä siinä vaiheessa ollenkaan. Meillä on siis allerginen lapsi, ja olen todennut, että julkiselta puolelta vauvan allergioihin ei välttämättä saa mitään apua. Hetken aikaa käytiin nyt sekä julkisella että yksityisellä puolella noiden allergioiden takia, mutta julkisen puolen käynnit olivat yhtä tyhjän kanssa, joten nyt käydään taas vain yksityisellä.

Lapsellamme todettiin kahden päivän ikäisenä myös lievä sydämen rakennevika. Se on siis niin lievä, että sen ei pitäisi koskaan aiheuttaa mitään ongelmia, mutta jos vakuutusta ei olisi ollut jo etukäteen otettuna, niin sen jälkeen ei mistään enää olisi saanut vakuutusta ilman, että siitä olisi rajattu pois kaikki sydänvikoihin liittyvä. Samoin jos allergia olisi ehditty toteamaan, niin sen jälkeen ei enää olisi saanut vakuutusta, joka olisi siihen liittyvät hoidot korvannut. Sikäli se kyllä kannattaa ottaa etukäteen ja vaikka sitten lopettaa myöhemmin, jos siltä tuntuu.

Ja tosiaan, jos lapsella vaikka onkin jotain vakavampaa sairautta tms., niin julkisenkin puolen hoitokustannukset voivat nousta sellaisiksi, että niitä ei ihan joka perheen rahoilla noin vain maksella. :(
 
sazi
Meillä on pohjolan hoitokuluvakuutus, ja olen kyllä pettynyt! Mutta myöhäistä vaihtaa toiseenkaan enää.

Kuvittelin, tai olin todellakin siinä uskossa että hoitokuluvakuutus kattaa kaikki hoitokulut, myös matkat. Kun me joudumme nyt kulkemaan pojan kanssa 450km suuntaansa ku lääkärissä käymme, eikä se todellakaan ole ilmaista. Ja se kulkeminen aiheutuu siitä, kun meillä täällä ei ole lääkäriä. Ja kun pojallamme todettiin verenvuototauti, niin joudumme käymään vielä varmaan aika usein vuoden sisällä. Tottakai se korvaa lääkkeet ja lääkärissä käynnit. Mutta emmehän edes pääse lääkäriin ellemme tuota matkaa taita.

En tiedä, tuosta pitää vielä käydä keskustelemassa konttorissa, että turhaanko mä maksan hoitokuluvakuutusta...
 
Tapiolassa muistaakseni on ja on sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Ekalla lapsella on vakuutukselle ollut käyttöä, sille sattuu ja tapahtuu vaikka miten vahtii. Sit on helppo mennä myös varmuuden vuoksi tarkistuttamaan onko alkava korvatulehdus tai jotain vikaa kun ei tartte miettiä turhia kustannuksia.

Meiän toinen kuoli synnytyksessä, mutta sitä ei vakuutus korvannut mitenkään. :'(
 
Greippi
\
Alkuperäinen kirjoittaja 21.03.2007 klo 14:38 Kauris 71 kirjoitti:
Ehdottomasti kannattaa ottaa vakuutus, jos ei ole haluja istuskella päivystyksessä tuntitolkulla. Pienet lapsethan tunnetusti sairastavat - ja PALJON!!! Meillä ainakin vakuutus on ollut todella hyödyllinen! Suosittelen! =)
Mielenkiintoinen kommentti tuo, mihin perustat väitteesi että pienet lapset tunnetusti sairastavat ja paljon? Lasten ja aikuistenkin sairastaminen on ihan yksilökohtaista, toiset sairastavat, toiset eivät. Meillä eivät vanhemmatkaan sairasta eikä onneksi näköjään lapsikaan.

Joku vertasi vauvavakuutuksen ottamista auton kaskoon. Minä en pidä näitä keskenään vertailukelpoisina. Jos autolle sattuu jotain, esim. kolari, niin kulut ovat aina satoja euroja-tonneja. Jos lapsi sairastaa, siitä voi hyvin selvitä oman kukkaronkin voimilla, esim. yhdellä lääkärikäynnillä hintaan 40 euroa. Minulla on kyllä varaa ottaa kasko autooni (on itse asiassa pakollinen, kun osa siitä on rahoitusyhtiön) mutta en silti näe mitään järkeä ottaa lapselleni sairaskuluvakuutusta.

Ja juu, lapseni ulkoilee vallan mainiosti myös märällä kelillä Jonathanissaan onnellisena ja kuivana ilman sitä Reimatecciäkin ; )

 
maksukatto
annastiina 77:lle ja muillekin: eikös julkisella puolella ole maksukatto, joten juurikaan vakuutusmaksuja suurempiin kustannuksiin ei julkisella puolella joudu vakavasti sairaankaan lapsen kanssa?

Mutta mitä vaikeammin sairaisiin lapsiin tulee, villi veikkaukseni ja kokemukseni on, että meidän sydänlapsemme ei olisi saanut yksityisellä puolella yhtään parempaa / nopeampaa hoitoa; tutkimuksia ja hoitoja tekevät samat lääkärit ja jonot ovat samat. Sydänlapsena saamme myös taaperollemme terveyskeskuslääkärille helposti ajan ja tarpeen vaatiessa muita tutkimuksia ja tukimuotoja. Joten vakuutus ei meillä olisi sitä tilannetta muuttanut.

Sen sijaan korvalääkärit ja allergiatestit on varmaan sellaisia, joista vakuutuksessa voisi olla hyötyä kun ei tarvitsisi jonotella tai pähkiä koska lähtee lääkäriin. Meillä on niiltä vältytty, joten en osaa sanoa olisiko vakuutus hyödyttänyt. Meillä sitä ei siis ole.
 
Tuolta löysin tietoa maksukatosta: http://www.stm.fi/Resource.phx/vastt/tervh/thpal/thmaksukatto.htx

Maksukatto on kuitenkin aika paljon enemmän kuin ainakaan meillä tuo vakuutuksen vuosimaksu on.

Meillä oli myös yhtenä vakuutuksen ottamisen syynä se, että voi hyvillä mielin käydä vaikka turhaan näyttämässä niitä korvia lääkärissä, kun ei tarvii miettiä, että nauraako ne meijät sieltä pihalle. :ashamed: Olen itse pienenä monet kerrat jonottanut korvasäryn kanssa päivystyksessä, eikä ollu kivaa.

Eli päätöksiin tietysti vaikuttavat myös vanhempien taustat. Monet sairaudet ja taipumukset ovat periytyviä. Olin aika lailla varma, että meille tulee allerginen lapsi, ja juuri noita korvatulehduksia pelkäsin, koska mulla niitä oli paljon. Jos suvussa on kovasti jotain tälläsiä periytyviä juttuja, niin varmaan helpommin tulee otettua vakuutus.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 21.03.2007 klo 14:38 Kauris 71 kirjoitti:
Tämän toisen vuoden aikana olemme käyneet lääkärissä muistaakseni neljästi + kolme vuorokautta oltiin sairaalahoidossakin. Ja nämä kaikki käynnit vain YHDEN kuukauden aikana. Poika nimittäin sai ensin korvatulehduksen ja sen jälkeen kurkunpäätulehduksen, jolloin hän joutui oikein sairaalahoitoon hengitysvaikeuksiensa takia. Lisäksi em. käyntien päälle lääkkeet: 3 antibiottikuuria, yskänlääke ja nenätipat. Siitähän sitä laskua jo kertyykin...
Laskin juuri yhteen kaikki kuitit vakuutusyhtiön korvausanomusta varten. Edellämainittujen sairauksien laskuksi tuli yhteensä 348,74 euroa. Ja siitä summasta on jo sentään vähennetty kaikki Kela-korvauksetkin. Eli ei sairastaminen ole ainakaan halpaa... :whistle: Vakuutus on siis maksanut jo itsensä pariksi ekaksi vuodeksi eikä hoidon laadusta ole tarvinnut tinkiä... ;)
 

Yhteistyössä