Vauvauinti

  • Viestiketjun aloittaja pulp
  • Ensimmäinen viesti
pulp
Minkä ikäisenä vauvan kanssa vauvauintiin?
Mitä siellä tehdään?
Pitääkö vanhemman olla erityisen taitava? :)

Millaisia kokemuksia ylipäätään teillä on vauvauinnista?

Tiedättekö vauvauintimahdollisuuksista akselilla tuusula-kerava-järvenpää-vantaa?
 
"vieras"
Tais olla 3kk tai 5kg rajana vauvauintiin, ainakin meidän uimahallissa. Ei tarvi vanhempien olla erityisen uimataitoisia, meillä vauvauinti on lauantai aamuisin ennen yleistävuoroa, isossa porealtaassa jossa vesi on lämmitetty 32 asteeseen. Hyviä kokemuksia, treenataan sukeltamista ja totuutellaan veteen muutoinkin, mukana on aina jonkin verran myös laulua ja leikkiä. Parhaiten vauvauintimahdollisuuksista saat tietää uimahallien sivuilta, niihin on usein todella pitkät jonot.
 
Pikku Delfiinit
Vauvainnin voi aloittaa kun lapsella ikää minimissään 3 kk ja painoa vähintään 5 kg. Kaikki suomen turvalliset vauvauintipaikat löydät http://www.suh.fi/koulutus-ja-kurssit/vauva-ja_perheuinti/turvalliset-vauvauinti-diplomit-/2012-2013-turvalliset-vauva-ja-p/
On hyvä katsoa, että järjestävä taho löytyy kyseiseltä listalta, sillä taataan mm. ohjaajien ammattitaito.
Siltamäen uimahallissa käy meidän ryhmissä mm.Keravalta ja Tuusulasta perheitä. Järjestävänä tahona voi olla yritys, uimahalli tai vaikka uimaseura. Kannattaa kysellä ilmottautumisen yhteydessä mm. ohjaajien jatkokoulutuksista miten ne on hoidettu järjestäjän toimesta.
Varsinaista osaamistahan vanhemmilta ei vaadita, ohjaajan tehtävä on ohjata vanhempia jotka puolestaan ohjaavat omaa lastaan. Kaikki asiat opetellaan vauvan etenemistahdilla. Toivottavasti löydät sopivan ryhmän teidän perheelle ja saatte uinnista kivan koko perheen yhteisen harrastuksen :)
 
Me käytiin Järvenpäässä ja tykättiin. Vuoro oli vkonloppuaamuna terapia-altaassa. Sälli oli just 5kk kun alotettiin ja se yks kevät kausi käytiin ryhmässä. Ei vanhemmilta vaadita mitään erityistä, normi uiskentelua. Opettivat sukelluksen, kaikenlaisia harjoitteita vauvan kanssa tehtäväksi, oli laululeikkejä jne....Ne ovat tosi suosittuja nuo vauvauinnit. Melkonen vesipeto tuosta pojasta on kasvanu.
 

Yhteistyössä