Vauvat 4-6kk syömiset

Näitä ketjuja täällä on varmaan ollut jo miljoona...:) Mutta kyselen nyt kuitenkin.
Eli minkälaisia ruokia syötätte tähän ikäluokkaan kuuluville vaaveleillenne? Jos ette täysimetä siis. Tuntuu että vaihtoehtoja on vaikka kuinka! Maidon lisäksi velliä, puuroa, jogurttia, sosetta... ja tuntuu että kaikki syöttävät eri tavalla. Ja neuvolan ym. ohjeetkin tuntuvat olevan erilaisia eri paikoissa. Mutta varmasti moni eri tapa on kuitenkin oikea,
eli siksi ihan mielenkiinnosta haluaisin kuulla kuka syöttää mitäkin ja milloin.

Meillä about viikon päästä 5kk täyttävä poika ja meillä mennään nyt näin:
Aamulla heräilyn ja pukemisten jälkeen yleensä maissivelli/vastike seos (paitsi jos aamulla vauvauinti, mennään vellillä vain lisäenergian toivossa =)). Aamulla poikaa nälättää todella huonosti, määrä usein vain alle 100ml. Siitä sitten lounas noin 11 kieppeillä, vihannessose (1/2-1 prk) + maito (maitoa menee vaihtelevasti soseen kanssa, määrä vaihtelee 20-120ml). Iltapäivällä 14 kieppeillä välipalana vain maito. Seuraavaksi 17-17.30 hedelmäsose (1/2-1 prk) + maito (maidon määrä jälleen vaihteleva). Illalla sitten 19.30-20 iltavelli. Yöllä hän syö yleensä kerran maitoa, siinä puolen yön kieppeillä.

Kiitos niille jotka jaksavat omia tottumuksiaan tänne laittamaan!
 
No me ei täysimetetä enää vaan "maistellaan". Poju on viikon päästä 6 kk. Aamupäivällä maistellaan vihannessosetta (otetaan liha ihan lähiaikoina kun saadaan haettua tilalta luomua), sitä menee ehkä puolisen desiä. Laitan perunaa ja sit jotain vihannesta, vaihdan noin viikon välein...nyt on mennyt porkkana, kesäkurpitsa ja vuorossa on bataatti.

Sit annan jälkkäriks tai välipalaks jotain hedelmää, on nyt kokeiltu banaani ja mansikka ja menossa kiwi. Ja sitähän menis vaikka miten paljon...:D Purkista on maisteltu myös luumua, mangoa ja päärynää mutta pääsääntöisesti pyrin käyttämään ihan "aitoo" ruokaa.

Illalla annan riisipuuron, sitä menee ehkä 1-2 desiä..keitän hiutaleista veteen ja notkistan lypsymaidolla ja sinne sitten tällä hetkellä punaherukkaa sekaan. Aikasemmin mansikkaa tai banskua.

Tuon ohella imettelen niin paljon kun poju haluaa ja aika harvakseltaan se nykyään enää haluaa...
 
Meilläkin maistelu menossa, ikää 6kk.
Aamulla puuroa notkistettuna vedellä, puuron kanssa mahdollisesti hedelmäsosetta tai marjoja, ruoka-aikoihin itsetehtyä kasvis tai kasvis&lihasosetta riippuen siitä mitä meillä on muuten ruokana. Iltapalaksi marjoja, tai maitoa. Muuten saa maitoa niin paljon kuin haluaa.

Meillä siis "ruokalista" menee esikoisen ehdoilla ja vauvalle teen sitten jonkun soveltuvan mössö samoista aineksista. Jos jonain päivänä syödään sellaista, mitä ei saa mitenkään sopimaan vauvalle, tai ollaan vaikka koko päivä kaupungilla, niin vauva on sitten pelkällä imetyksellä.

Olen ajatellut, että pääsen tällä tavalla helpolla, kun vauva saa alusta asti samoja raaka-aineita kuin muukin perhe, eikä tarvi ruveta tekemään erikseen vauvanruokia.
 
No kuopuksen kanssa on vasta harjoittelut meneillään, mutta suunilleen muistan, miten esikoisen alkutaival meni tuon ikäisenä.

Aamulla:
2dl veteen paksuksi keitettyä Muksun? (en ole ihan varma tuosta merkistä ) riisipuurohiutaletta johon lisätty korviketta + 100ml maitoa.

Aamupäivällä:
0,5prk hedelmää+ 200ml maitoa (meni nukkumaan tuon aterian jälkeen aina )

Iltapäivällä:
0,5prk kasvissosetta+0,5prk hedelmää+tilkkanen maitoa tai vettä.

Illalla:
2dl riisipuuroa (myöhemmin tuli myös mukaan kaurapuuro ym. puurot )

yöunille tuosta iltapalasta meni n.1h päästä jolloin joi vielä 200ml maitoa tai jos oli mennyt vähemmän puuroa kuin normaalisti, joi 150ml velliä.

Oli ja on yhä varsinainen suursyöppö, vaan ei se missään näy kun on varsinainen ikiliikkuja aina ollut :D

JA siis vuorokauden korvikkeen kokonaismäärä oli n.1l
 
Meillä poika nyt 4½kk ja päivät menee näin syömisen kanssa:

Aamulla (vaihtelee milloin herätään):
Maitoa n. 100 ml

aamupäivällä:
Sosetta ½-1 purkkia ja maitoa n. 40ml vielä perään.

Päivällä:
Maitoa

Iltapäivällä:
Sosetta ½-1 purkkia

Illalla:
Velliä 200ml

Lisäksi päivisin syödään maitoa ainakun tuntuu että on nälkä.
Ennen yöt meni putkeen, mutta nyt herätään 2-3 kertaa yössä.. vissiin hampaita tulossa. niin maitoa saa öisin jos haluaa.

Yhteensä vuorokaudessa menee n. :
600-700ml korviketta
1-½ purkkia sosetta
200ml velliä

Hyvin kasvaa tuolla määrällä :)
 
Aika lailla samalla kaavalla täälläkin. Poika viikkoa vaille 5kk.

Aamulla klo 7 imetystä ku poika ekan kerran herää. Nukahtaa usein viel hetkeks, joten varsinainen aamupala 100-120ml korviketta 10 aikaan. Klo 12-12.30 n. 1dl vihannessosetta + rintaa tai korviketta 80-100ml. Sit päikkäreille. Päikkäreiden jälkeen siinä kolmen maissa korviketta 120-140ml. Klo 17-17.30 purkki hedelmäsosetta+rintaa tai korviketta. Iltapuuro siinä kahdeksan maissa + maitoa päälle sen verran ku menee. Yöllä herätään klo 4-5 ja silloin mennään rintamaidolla.

Näin meillä toistaseks :) Piakkoin aattelin vaihtaa tuon iltapäivän hedelmäsoseen vihannessoseeks lihan kera. Hedelmäsosetta sit välipaloiks tai jälkkäriks.
 
Annatteko te välipaloja (maitoa, hedelmäsosetta ym ym) aterioiden välissä? Anskaliinihan kyllä jo laittoikin aikovansa antaa :) Jos annatte, niin jaksavatko ihan normaalisti syödä normi ateriansa?
Ai että kun oma poitsukin söisi tuollaisia määriä, tai lähinnä maitoa ei tahdo välillä mennä ihan tarvittavia määriä... :|
 
Meidän tyttö täytti juuri 4 kk ja hän on saanut nyt lounaaksi perunaa ja porkkanaa. Muuten olen antanut vain maitoa.

Olen tässä miettinyt, että voiko jo tällainen yksi ateria vähentää maidonjuonnin määrää? Sen jälkeen, kun aloin antaa sosetta enemmän kuin hitusen, tyttö on halunnut maitoa enää kerran yössä aiemman kahden sijaan. Muutenkin tuntuu, ettei hänen tarvitse roikkua siinä pullolla enää joka välissä.

Nuo neuvoloiden erilaiset ohjeet kyllä hämmentää. Minun käskettiin antaa aina perunaa ja sekoittaasiihen muut vihannekset, jottei maha mene sekaisin. Kaverille sanottiin taas toisessa neuvolassa, että vihannekset on annettava aina yksikseen, siis esim. peruna perunana ja porkkana porkkanana, jotta lapsi tottuu makuihin. Näistä menee niin sekaisin!
 
Piti tulla nyt vielä kertoilemaan miten tämä kuopus tällähetkellä syö.
Imetys on toki vielä se pääasiallinen ruokailumuoto ja veikkaisin, että n.1l menee maitoa vuorokaudessa.

Mutta siis kahdesti päivässä neiti tahtoo kunnon ruokaa, eli siis sosetta ja kummallakin kerralla menee 1/2prk kasvista ja 1/2prk hedelmää.
Tavaton syöppö siis hänkin, kuten veljensäkin aikanaan.

Tuosta välipalasta esikoisen aikaan, niin taisin antaa välipaloja ekan kerran vasta 7kk. Sitä ennen jos annoin, ei ruoka-aikana mennyt soseita nimeksikään. Tuolloin 7kk oppi seisomaan ja harjoittelemaan tuen varassa kävelyä, joten kaiketi energian kulutus kasvoi myös ja kaikki mitä tarjottiin, myös syötiin =)
 
Meidän 5 kk ikäinen tyttö juo aamulla korviketta 200 ml, syö lounaaksi puoli lihasosepurkkia + kokonaisen purkin hedelmäsosetta ruuan kanssa annan vettä juomaksi. Päikkäreiltä herättyään juo vellin 200 ml, iltapäivällä 200 ml korviketta, noin 8 aikaan illalla 200 ml velliä sekä unimaitoa ennen nukahtamista 50-100 ml. Ajattelin aloittaa tässä pian iltapuuron niin sitten on kaksi kiinteää ateriaa päivässä. Tyttö nukkuu aina yöt läpeensä niin ei tarvitse vielä enempää kiinteitä ruokia.
 
Meillä 5kk menee pääasiassa tissimaidolla.Kiinteitä opetellaan.
Lounaaksi syö n. puolen purkkia vihannessosetta;joko ite tehtyä tai kaupan.
Illemmalla saa hedelmäsosetta;n.puol purkkia/banaania..

Tässä pikkuhiljaa olis tarkotus ottaa myös puuro mukaan. Vaikka esikoisen vauva-ajastakaan ei ihan kamalasti aikaa ole tuntuu nää kaikki taas ihan uudelle.
 
Meillä kohta 6kk poika.Vetää puuroa aamulla n.reilu 1dl ja tissiä päälle,puolenpäivän aikaa ite tehtyä sosetta reilu purkin ja tos välissä viel tissiä.Soseen jälkee taas tissiä,iltapäivällä tissiä useemman kerran(ei tykkää hedelmä soseista)muute sais niitä.17-18 sosetta taas reilu purkilline ite jauhettua ja tissiä.Illalla saa puuroa/velliä reilu 1dl/200ml ja taas tissiä,yöllä vetää tissiä n. 3kertaa.Joka kerralla syö hyvällä ruokahalulla.Kiinteet alotettiin 3kk
 
Poitsu(3pv vajaa 5kk) syö seuraavasti:

klo 06 200ml maitoa (on siis korvikkeella)
klo 08 200mi maitoa
klo 11-13 1prk lihasosetta ja ½prk hedelmää ja 100ml maitoo
klo 16-17 1prk kasvissosetta ja hedelmää sekä 100ml maitoa
klo 19-20 1,5dl riisi/kaurapuuroa maustettuna hedelmäsoseella ja 100ml maitoa

Soseaterioiden yhteydessä maitomäärät saattaa vaihdella tuon 100-200ml mutta noin meillä pääsääntöisesti mennään. Jos ollaan reissussa niin maitoo menee enemmän, sosetta hieman vähemmän mutta aika hyvin menee noin.
 

Yhteistyössä