Vauvasoseista perheen ruokiin - mitä syötte?

Eli mitä kaikkia perheen ruokia voi 1 vuotiaalle antaa? Siis tarvisin vinkkejä mitä perusruokaa laitatte, jota vavuakin syö hyvin? Omaan mieleeni tulee vain makaronilaatikko, jauhelihakeitto, yms. Mutta antakaa lisää vinkkejä!!! Kiitos! :wave:

Ps. Voiko antaa esim marinoituja kanasuikaleita?
 
Jotkut marinoidut lihat/kalat/kanat ovat niin mausteisia että olen huuhtassut ne ensin ja paistanut tytölle pienen määrän erikseen..
Lihakastike+perunat, lihapullat+muusi, jauheliha kiusaus, kala kiusaus, kalapuikot+muusi, kasviskeitto, erillaiset sosekeitot. yms.. lisäkkeeksi kasviksia.
 
Meillä on aika pian alkaneet syömään ihan samaa kuin muukin perhe. Aluksi voi makkaran esim. antaa nitriitittömänä ja vältellä kovin lisäaineellisia, mutta makukysymys tämäkin. Meillä syödään esim. peruna-sipulisekoituslaatikoita (kanaa, kalaa tai kinkkua seassa); Kala-, jauheliha-, makkara-, kana- ja hernekeittoa; Perunaa tai makaronia ja erilaisia kastikkeita; makaronilaatikkoa; kanaa ja riisiä, perunamuusia ja kanaa tai lihapullia tai pihvejä; hampurilaisia; pizzaa; puolukkapuuroa; ruokaisia salaatteja. 1v 7 kk syö myös näitä kaikkia, ihan 1-vuotiaana voi nuo pizzat, hampurilaiset ja salaatit olla vähän hankalia, riippuu tietysti lapsesta. Joka aterialla pyrin tarjoamaan kasviksia paloina tai salaattia.
 
Meillä poitsu nyt 1v.2kk. ja olen tarjonnut samaa mitä itsekin olen syönyt eli aika paljon tulee tehtyä kanasta sapuskaa:suikaletta,pihvejä,rintapaloja..marinoituna tai maustamattomana.Jauheliharuokia laidasta laitaan ja ihan tavallisesta sikanaudasta.Nakkejakin on maistettu ja poika on tykännyt,mutta tätä lajia en anna kovin usein suolan ja lisäaineiden takia.Maksalaatikkokin on ruokalistalla eikä ole aiheuttanut edes sen kummempia mahavaivoja..kaaliruuat on harkinnassa,hernekeitto laittoi vatsan toimimaan tosi liukkaasti!!
Siis ihan tavallista perusruokaa,tietenkin mahdollisimman vähän suolaa ja sitä pahamaineista "kovaa" rasvaa..kalaa pitäisi syödä enemmän niin äidin kuin pojankin,mutta kun olen niin surkea kalankäsittelijä eli pakastekalasta tai valmiiksi fileoidusta lohesta on tullut välillä jotain keitontapaista väännettyä!
 
Mya
Just tänään poika 13 kk veteli ison lautasen purjokastiketta ja kalaa, vaikka epäilin ettei purjo ehkä maistuis, mutta hyvin meni.
Muita herkkuja on nakki- ja jauhelihakeitot, kinkkukiusaus, makaroonilaatikko, kaalilaatikko (!), vispipuuro, potut ja kastike, lihapullat, kana erimuodoissa.... kaikki melkeen menee. Eineksiä meillä ei kauheesti syödä, enkä välttämättä näin pienelle kauheesti antas niitä muutenkaan.
Pojan ehdoton lemppariherkku on maitokiisseli mansikkahillolla, sitä vetelee monesti kolmekin annosta putkeen...........
 
Tinttaraa
Meillä on annettu vuoden vanhasta lapselle kaikkea, mitä meillekin, tosin vähemmällä suolalla. Niin ja mausteita on joskus laitettu vähän vähemmän, vaikka tosiasiassa poika kestää paljon tulisempaa ruokaa kuin me...

Eineksiä en ole kuitenkaan uskaltanut juurikaan antaa, kun niissä on niitä lisäaineita niin kauheasti. Ja nakeissa ja makkaroissa tosiaan nitraatteja ym. Pinaattilettuja meillä on välillä, ne on lapsen ehdoton herkku. Ja nakkejakin joskus, pakko myöntää :p

 

Yhteistyössä